Yapay Zeka Kullanarak YKS'de Kopya Çekti: Suçüstü Yakalandı

Üniversite hayali kuran milyonlarca aday, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi. Isparta'da YKS Temel Yeterlilik Testi'nde kurduğu elektronik düzenek sayesinde yapay zeka kullanarak kopya çektiği belirlenen M.E.E., suçüstü yakalandı.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran'da gerçekleştirilen TYT'ye katılan M.E.E.'nin hareketlerinden şüphelendi.

Sınavda kopya çektiği belirlenen M.E.E.'nin yapılan üst aramasında 'router' denilen ve internet bağlantısı sağlayan cihaz, kredi kartı görünümünde cep telefonu, düğme görünümü verilmiş kamera ve kulaklık ele geçirildi.

Şüphelinin router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme görünümü verilmiş kameraya soruyu okutup yapay zekaya gönderdiği, yapay zekanın da sorunun çözümünü yapıp, cevabı kredi kartı görünümündeki cep telefonu vasıtasıyla şüpheliye kulaklıkla ilettiği tespit edildi.

'6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet' suçu kapsamında M.E.E. gözaltına alınırken, kendisine yardım ettiği belirlenen A.B. de yakalandı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.E.E. tutuklandı, A.B. serbest bırakıldı. Şüphelinin sınav öncesi ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeneği buraya yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği, içeri girdikten sonra da tuvalete giderek ayakkabısından çıkardığı düzeneği üzerine yerleştirdiği, kulağına da kulaklık taktığı tespit edildi.

16 Yaşında Kız Her Şeyi İtiraf Etti: Kızına Cinsel İstismarla Suçlanan Babaya Gözaltı
Kuduz Köpekler Ankara'ya mı Getirildi? İddiası Sonrası Valilikten Yeni Açıklama Geldi: Gözaltına Alındılar
Aileler Dikkat: 'Yandere Simulatör' Oyunu Yüzünden 7. Sınıf Öğrencisi, Sınıf Arkadaşını Bıçakladı
Fatih Altaylı’ya Motosiklet Çarptı: Sürücü, Küfür Ederek Olay Yerinden Uzaklaştı

Popüler İçerikler

UEFA Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı: Attığı Golden Sonra "Bozkurt" İşareti Yapmıştı
Milli Takımın Erken Golcüsü Merih Demiral'ın Merak Edilen Ailesine Dair Bilinmeyen Detaylar
A Milli Takımımız Avusturya'yı 2-1 Mağlup Ederek EURO 2024'te Çeyrek Finale Yükseldi
YORUMLAR
10.06.2024

Aslanım sen bu zekayla biraz derslere kafa yorsan kazanamayacağın bölüm yok..

10.06.2024

haberi duyan elon musk: serbest kalınca ara beni 😂

10.06.2024

Olm çok iyi lan

TÜM YORUMLARI OKU (26)