Yapabileceklerimiz ile Aramızdaki Tek Engelin Başlamak Olduğunun Kanıtı 10 İmkansızı Başarma Hikayesi

Bir türlü başlayamamak, dipsiz bir kuyuya dönüşür çoğu zaman. Gerekli her şey vardır; ne yazık ki itici bir güç ararız. Bu gücü kendimizden başka her yerde aradığımız için de bu döngü sürer gider.

Sizler için mutlaka daha da derinine dalmanız gereken yaşamları bir araya getirdik.

10. Felix Baumgartner

Balonla 39,2 km hızla uzayın sınırına kadar yükseldi. Sonra hepimizin bildiği meşhur atlamayı gerçekleştirdi. Sağ salim yere inmesiyle görev başarıyla tamamlanmış oldu ve ekip de üç dünya rekorunu kırmış oldu. Gelecekteki hava-uzay projeleri için bol miktarda araştırma ve veri de sağladı. Atlayışını ortalama 1166 km/h hızla toplamda 4 dakika 19 saniyede tamamladı.

9. J. K. Rowling

Silik ve başarısız bir çocukluk geçirmişti. Spor branşlarındaki başarısızlığı onu içine kapanık biri haline getirdi. İlk öyküsü 'Tavşan'ı 6 yaşındayken yazması, bu işe kökten adanmış olduğunu gösteriyor. Joanne’nin dahil olduğu arkadaş grubunda bulunan biri kız biri erkek iki kardeşin soyadına bayılmıştı: Potter. Yazıyor, yazıyor ancak bir türlü beğenemiyordu. Çok kötü bulduğu için kimselere göstermediği iki romanını yok etmişti.

Bugün ise Rowling, sadece yazı yazarak milyarder oldu.

8. Walt Disney

Gençliğinde yeteneksiz bulundu ve birçok fırsatı kaçırdı. Sonunda bir alet firmasında iş buldu ve satılacak eşyaların resmini çizmekle görevliydi. Alışabilmek için de farelerin cirit attığı bir garajı kiraladı ve büyük bir ihtimalle Mickey fikri burada ortaya çıktı.

Walt Disney tarihin en çok Oscar ödülü alan insanıdır (22) ve kurduğu Walt Disney Şirketi, yıllık 30 milyar dolar gelirli bir medya devidir.

7. Hezârfen Ahmed Çelebi

1632'de, oldukça rüzgarlı bir havada Galata Kulesi'nden kuş kanatlarına benzer olarak geliştirdiği kanatlar ile kendini boşluğa bırakması ve İstanbul Boğazı'nda 3 kilometreden fazla süzülerek Üsküdar'a inmesiyle tanınmıştır.

Çeşitli kaynaklarda olaya ilişkin pek çok farklı görüş vardır. Önemli olan, insanın birinci hayalini konu alması.

6. Jamie Vardy

16 yaşındayken şehrin takımına alınmadı. Fabrika işçiliği yaptı, hem de çok ağır şartlarda. 2016'da Premier Lig'in orta sıra takımlarından Leicester City'yi şampiyon yapanlardan birisi oldu. Dişiyle tırnağıyla kariyer basamaklarını çıkan, günde 12 saat çalışıp hafta sonu futbol oynayan Jamie Vardy'nin öyküsünü herkes okumalı.

5. Erin Brockovich

90'lı yıllarda kentlerin içme suyunu ağır metal atıklarla kirleten, kanser vakalarının patlamasına sebep olan dev şirkete karşı açtığı dava ve konu hakkındaki mücadelesiyle tanındı.

Milyonlarca insanın hayatına hem bu dava ile, hem de anlatılan hikayesiyle dokundu. Julia Roberts'a Altın Küre ödülü kazandıran aynı isimli film sayesinde daha geniş kitlelerce bilinir hale geldi.

4. Abraham Lincoln

Ailesiyle birlikte fukaralıktan kurtulmak için göçmüştür. Daha çocukken annesi zehirlenerek ölmüş, çocukları ölmüş, eşi aklını kaçırmıştır. Abraham Lincoln'ün hayatı gerçek dışı gibi görünen zorluklarla çevrilidir. 

Amerikan İç Savaşı sonrasında köleliği kaldırmıştır. Amerikan parasında resmi vardır.

3. Jason Statham

Futbolu, yüzmeyi denedi. Statham, para kazanabilmek için sahte mallar bile satmıştı. Daha sonra modelliği deneyerek medyada bir yer edindi. Guy Ritchie'nin kendisini keşfetmesiyle dünya çapında bilinen bir aktör haline geldi.

2. Jack Ma

İngilizce öğrenmeye ilgi duydu ve Hangzhou'daki otellere gelen turistlere rehber olarak şehri gezdirmeye başladı. Sekiz yıl boyunca ücretsiz bir şekilde bu işi yapan Ma, Avustralyalı bir aileyle mektup arkadaşı oldu ve ailenin daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret etti. Bu faaliyetleri Ma'nın dış dünyaya daha duyarlı hale gelmesini sağladı.

Jack Ma, Alibaba Group'un kurucusu ve dünyanın en zengin 14. kişisidir.

1. Okan Aracagök ve Mert Onaran

Okan ve Mert'in hikayesindeki gibi; imkansızı gerçekleştirmek aslında o kadar imkansız değil...

Toyota olarak hayata dair yeni mobilite çözümlerini sunuyor ve 'Start Your Impossible' hareketini başlatıyoruz!

Hedefimiz herkesin özgürce hareket edebildiği bir dünya!

Popüler İçerikler

Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
AK Partili Hamdi Çamlı'dan Ahmet Hakan'a Sert Sözler: "Elimizde Büyüyen Gevşek"
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"