Yanlışlıkla BioNTech Aşısı Yapılan Bebeğin Ailesinden Suç Duyurusu

İzmir'de bir aile hekimliği biriminde 1 aylık bebeğe Hepatit-B aşısı yerine yanlışlıkla BioNTech aşısı yapılmasına ilişkin bebeğin ailesi suç duyurusunda bulundu. 

Ailenin avukatı, yaşanan bu durumun aşı karşıtlığı propagandası olarak kullanılmasını da kabul etmediklerini bildirdi.

Ailenin avukatı Dilek Güzel, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de yaşayan ailenin, bebeklerini yenidoğan aşı takvimine göre 30'uncu günde yapılması gereken Hepatit-B aşısı için 1 Temmuz'da Aile Hekimliği birimine götürdüğünü belirtti.

Aşıdan 2 saat sonra ailenin evine gelinerek 'Bebeğe Hepatit B aşısı yerine yanlışlıkla BioNTech Kov-19 aşısı uygulandığı, çocuğun acil olarak hastaneye götürülmesi' gerektiğinin söylendiğini aktaran Güzel, bebeğin daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürüldüğünü aktardı.

Bebeğin hastanede bir hafta süreyle takip edildiğini vurgulayan Güzel şu ifadeleri kullandı:

'Bebeğin düzenli olarak kan sayımı, kontrolleri yapılmakta olup bu kontrollerin ne kadar süreceği, aşıdan kaynaklı kalıcı bir sorun yaşanıp yaşanmayacağının belli olmadığı müvekkillerime söylenmektedir. Tıbbi müdahalenin hukuka ve meslek kurallarına aykırı olarak, gerekli özen gösterilmeksizin yapılmasında kusur ve ihmali bulunanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmalarını talep ettik. Bebeğe bu işlemi yapanlarla ilgili yasal süreç başlattık.'

Süreç konusunda ailenin onayı olduğu dönemlerde bilgi vereceğini de aktaran Güzel, aşılarını olan müvekkillerinin, yaşanan bu durumun aşı karşıtlığı propagandası olarak kullanılmasını kabul etmediklerini bildirdi.

Sağlık Bakanlığınca İzmir'de hatalı aşı uygulamasına ilişkin sistem uyarısı ve ilgili sağlık personelinin tutanağı üzerine bir soruşturma yürütüldüğü, hastanın sağlık durumuyla ilgili olumsuz bir durum olmadığı, ayrıca "bebeklere yanlış aşılar yapıldığını" iddia eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilmişti. 👇

İzmir'de Bebeğe Kovid-19 Aşısı Yapıldığı İddiasıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Zafer Kurugöl'ün açıklamaları için 👇

Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den Canlı Yayında İtiraf: "Kovid Aşısı 'Yanlışlıkla' Bebeklere Yapıldı"
Bebeklere Yanlışlıkla Koronavirüs Aşısı Yapıldığını Söyleyen Prof. Kurugöl'den Yeni Açıklama

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
23.09.2021

Böyle yanlışlık mı olur Allah aşkına yapacağınız bir aşı zahmet olmazsa bi üstünü okuyuverin gerçekten pes..

23.09.2021

ben size diyim kararı. bebeğe bişey olmadığı için dava düştü. hemşireler yanlışlıkla aşı yapmaz. kovid aşısıyla bebek aşıları yan yana durmaz. zaten bebek alanında kovid aşısı da yapılmaz. hepsi kutulu 6 lı pakette geliyo. randevu öncesi soğuk zinciri kırılarak enjekteye hazırlanıyo. yani öyle ayy yanlışlıkla elime bu gelmiş gibi bişey olmasına imkan yok. hemşirelere yapın emri gelmiş belli ve operasyon başlamış. ceza alınmayacağı adamın olayı pişkin pişkin anlatmasından belli. biz aptal çin aşılarını toplarken milyon milyon doz biontech geldi ülkeye. belki de sağlık bakanlığı anlaşma yaptı kim bilir. aralarında ne konuştular ettiler bilemeyiz. ha böyle bişey varsa da ilacı bulan türklerin de aq. aşı karşıtı değilim 2 doz aşımı da oldum ama 2 aylık bebeklerden bahsediyoruz. bilime inanıyoruz ama enayi de değiliz çok şükür. bundan böyle aşı yapılırken aşı tüpüne vs hepsine gözünüzü açın bakın. her şey önünüzde olsun.

24.09.2021

tamam bebekken asi yapılıyor zaten?

23.09.2021

Bu sadece bir bebek değil adam açıkladı bebeklere covid aşısı yapıldı bunları dergide paylaşcaz araştırmaya katcaz denildi çok üzücü onca bebeğe yanlış aşı da olmaz

TÜM YORUMLARI OKU (4)