Yangın Çıkan Öğrenci Yurdundan Bir Kare: Merdiven Kapısında Asma Kilit

Aladağ'da küçük çocukların yanarak öldüğü facia sonrası Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 'Bu olaydan ders alacağız' demişti. Ancak Bolu'dan gelen bir haber henüz bir ders alınmadığını, ihmallerin devam ettiğini gösterdi. Bolu'da yangın çıkan öğrenci pansiyonundaki yangın merdiveninin kapısında asma kilit olduğu görüldü. Öğrenciler, merdiveninin katlarda bulunan kapılarının da kilitli olduğunu söyledi.

Bolu'da İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan 125 öğrencinin kaldığı 3 katlı pansiyonun bodrum katındaki çamaşırhanede yangın çıktı.

Dumanların üst katları sarması üzerine öğrencilerin büyük bölümü panik içinde dışarıya çıktı. 

Daha sonra gelen itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, polisler de binada kalan diğer öğrencilerin dışarıya çıkmasını sağladı.

Yangın merdiveni kapısında asma kilit

Yangın kısa sürede büyümeden söndürüldü. İtfaiye ve polis ekipleri, binada kalan öğrenci olup olmadığını kontrol etti.

Bu sırada binanın yangın merdiveninin zemine kadar demir kafes içinde olduğu ve kafes kapısında asma kilit dikkati çekti.

Sosyal Medya Bu Soruyu Soruyor: "Kaldığınız Yurtta Yangın Merdivenleri Kilitli mi?"

Pansiyonda kalan öğrenciler, yangın merdiveninin katlarda bulunan kapılarının da kilitli olduğunu ileri sürdü.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
06.12.2016

Bolu'da da bu olaydan sonra önlem alır artık. Ne yapmak lazım? Öğrencileri önden uyarıp yurrtta orta çapta maddi hasara sebep olacak ufak bi yangınmı çıkarmak lazım. Yurtta esaslı bi teftişe neden olup yöneticilerin ödünün kopması ve o kilidin kalkması için. Öğrencilerin canına gelecek zarardan daha çok para cezasından korkuyolar. Hoş niye öğrencinin zarar görmesinden korksun ki? Her seferinde esas sorumluyu kurtaracak bir günah keçisi bulunuyo. Değil 12, 1012 can kaybı da olsa gerçek sorumluların ocağına incir ağacı dikecek bi para cezası kesilmedikçe hiç bi önlem almaz bunlar.

07.12.2016

Gerçekten o söyledikleri cümleye, elini kalbine koyup inanan var mıydı ? bence yoktu. Şaşırdık mı ? hayır. Ah güzel ülkem, kimlerin eline düştün, Ah atalarım, kemiklerinizi kimler sızlatıyor, Çocukların cenneti olan bir ülkeyi, Çocuklara Cennet olarak bırakmış atalarımızın Ülkesini, Çocukların Cehennemine çeviriyorlar ! Allah'ın belaları !

07.12.2016

Yurt denetim tebliğlerine göre, 2015 yılı içerisinde maarif müfettişleri tarafından denetlenmiş.Denetimi yapan müfettişlerin denetim tebliğinde şu ifadeler var:'Katlarda yangın tüpleri mevcut.Yangın çıkışları düzenlenmiş ancak kurumda yangın tatbikatı yapılmamış.Yangın çıkması durumunda gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı belli değil.Ayrıca binanın depreme dayanıklı olup olmadığı hususunda herhangi bir inceleme yapılmamış.'Aynı yurt 2016 Haziranında ise şube müdürleri tarafından denetlenmiş.Onların raporunda ise, kurumda yangına karşı önlemlerin alındığı yazılmış.Konuyla direkt ilgili değilmiş gibi görünse de, bu hafta içinde bir gelişme yaşandı.TBMM’de kabul edilen kanunla,2300 civarında maarif müfettişinin kadrosu şahsa bağlı hale getirildi.Yani:Maarif müfettişlerinin denetim yetkileri büyük oranda tırpanlandı Bu müfettişler meslekten herhangi bir sebeple ayrıldıklarında kadroları da otomatikman iptal edilecek,yerlerine yeni müfettiş alınmayacak.Özetle böyle bir meslek kalmayacak.

07.12.2016

Zira hükümet,kendi iradesinin dışında bir denetim ve kontrol mekanizması istemiyor.Neden istemediğini yeterince açık sanırım.

TÜM YORUMLARI OKU (6)