Yalova Valisi Beraat Etti: Öğretmen Halil Serkan Öz'e 'Görevini Hatırlatmış'

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından sakal bıraktığı için sınıftan kovulduktan 1 hafta sonra 'Öğretmen Saygı Yürüyüşü'nde kalp krizi geçiren öğretmen Halil Serkan Öz'le ile ilgili davada karar verildi. Ölen öğretmeni alkolik olmakla suçlayan Vali Cebiroğlu beraat etti

“Çık dışarı, sakalını kes” diyerek öğretmen Halil Serkan Öz ’ü sınıftan kovan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakkında takipsizlik kararı verildi. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Kararda, Cebiroğlu’nun sözlerinin “İlin en yüksek mülki amiri olarak ilde gördüğü eksikliklerin giderilmesine yönelik olduğu” savunuldu.

Ölen öğretmeni suçlamış

Cebiroğlu’nun ifadesinde, öğretmen Öz’ün ‘tütün bağımlılık sendromunun, alkol kullanımına bağlı zihin ve davranış bozukluğu ve diğer psikotik belirtisiz ağır depresif nöbetlerinin olduğunu’ söylediği de ortaya çıktı. Ayrıca öğretmenle ilgili araştırma yaptığını ileri süren vali, Öz’ün intihar riskinin çok yüksek olduğunu ve öğretmenlik yapamayacağı şeklinde raporlarının bulunduğunu öne sürdü.

Halil Serkan Öz'den Öğrencilerine 60 Kitap Önerisi

Ne olmuştu?

Yalova Fen Lisesi’nde görevli Halil Serkan Öz, Eğitim-Sen’in kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için aldığı eylem kararı doğrultusunda okula serbest kıyafetle gelmişti. O gün okulu ziyaret eden vali Cebiroğlu, Öz’ü, “Bu saç sakal ne? Ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun? Çık dışarı, sakalını kes. İnsanlar dışarıda görseler dilenci sanıp para verirler”diyerek sınıftan kovmuştu.,

Öğretmen Öz, bu olaya tepki amacıyla sendikalar tarafından 3 Nisan 2015'te Yalova'da yapılan 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
16.03.2016

bizde her gün devlete görevini hatırlatmaya çalışıyoruz keşke bu öğretmen kadar gururlu olsalar

16.03.2016

olamazlar...

16.03.2016

Senin de seni vali yapanın da Allah belasını versin. Zihniyetinizi ...

16.03.2016

Sırf bu olayda bana sabır versin diye tanrıya inanabilirim.Ben böyle adaletsizlik görmedim.

TÜM YORUMLARI OKU (7)