Yalnızca Japonya'da Görebileceğiniz 16 Tuhaf Ama Dahiyane İcat

Japonsun bir kere, akıllı adamsın.

1. Tereyağı Rendesi

Henüz yumuşamamış tereyağını tost ekmeğini parçalamadan sürmek çok zor demişler, tereyağı rendesini icat etmişler. Japonlar donmuş tereyağıyla uğraşmıyorlar!

2. Su Tasarruflu Sistem

Tuvalet ve musluk ikilisine Japonya'da çok rastlıyorsunuz, 1956 yılından beri var. Nasıl mı çalışıyor? Ellerinizi yıkadığınızda musluğun altında biriken su, sifon çekildiğinde klozete gidiyor. Harika bir tasarruf yöntemi!

3. Kokunuza Tepki Veren Robot Köpek

Burnunda bir koku sensörü olan bu minik robot iyi koktuğunuzda şarkı söylüyor, ortalama kokuyorsanız kuyruğunu sallıyor ve kötü kokuyorsanız ölü numarası yapıyor.

Ofis çalışanları için birinin kokusunu algılayabilen özel bir cihaz var. Bu cihaz herhangi bir kokunun hızlı ve hassas değerlendirmesini yapabiliyor. 'Yaşlı insan' kokusu da bunlardan biri. Sonuçları görebilmek için özel bir uygulama indirmeniz gerekiyor.

4. Laptop Alarm Sistemi

Bu taşınabilir alarm sistemi laptop'ınıza göz kulak olmak için var. Ofis ortamında değil de daha çok dışarıda çalışan insanlar için ideal. Cihaz laptop'un hareketini algılıyor, bir alarm çalmaya başlıyor, halkanın rengi kırmızıya dönüyor ve telefonunuza bildirim geliyor.

5. 'Kapı Açılıyor' Göstergesi

Kapının 4 metre yakınına biri yaklaştığında cihazın ışığı yanıyor ve kapının arkasında biri olduğunu size bildiriyor. Kimsenin suratına kapı açılmıyor ve garip bir durum oluşmuyor. :)

6. Masaüstü Çamaşır Makinesi

Gözlükleriniz ve saatleriniz gibi minik eşyaları ne sıklıkta yıkıyorsunuz? Japonya'da bu eşyaları 2 dakikada yıkayan taşınabilir bir cihaz geliştirildi. Cihazı USB kablosuyla herhangi bir bilgisayara veya güç kaynağına bağlamanız yeterli. Sonra içine su koyuyorsunuz ve cihazı çalıştırıyorsunuz.

7. Tabletler İçin Yastık Kılıfı

Bu kılıf kitabını veya tabletini elinde tutmaktan yorulan insanlar için. Yüzeyde tabletinizi sabit tutmak için silikon noktalar var, böylece rahatınızı bozmadan bir şeyler okuyabiliyorsunuz.

8. Mouse Eldiven

Bilgisayar faresinin yerine geçmesi planlanan cihazı görüyorsunuz. Sol ve sağ tık parmak uçlarınızda yer alıyor. Bu cihazın tepki süresi hızlandığı an bilgisayar oyuncularının vazgeçilmezi olacak.

9. Sürücünün Durumunu Algılayan Yapay Zeka

Panasonic insanların direksiyon başında uyuyakalmasını engellemek için bir teknoloji geliştirdi. Bu teknoloji sürücünün yüz ifadesini ölçüyor ve uyuyakalacağı anı yakalayabiliyor. Bu cihaz aynı zamanda tüm olası tehditleri görebiliyor ve sürücünün uyumaması için gerekli ortamı yaratıyor.

10. Görünmez TV

Kontrast ayarı şu an pek de iyi değil ama mühendisler ve tasarımcılar bunun üzerinde çalışıyor.

11. Sihirli Ayna

Günümüzde hava durumu vb. şeyleri gösteren akıllı aynalar mevcut. Ancak Panasonic sağlığınızı analiz edebilecek daha geniş çaplı bir cihaz üretiyor. Cihaz cilt yapınızı ölçüyor ve olası her türlü kusuru (eşit olmayan cilt tonu, sivilce, yaralar) buluyor ve hepsini kapatabilecek bir makyaj maskesi örneği yazdırıyor.

12. Mini Vantilatör

Dünyanın geri kalanı sıcak havayla baş etmeye çalışırken, klima kullanırken, soğuk içecekler tüketirken Japonya harika bir fikirle çıkageldi: Taşınabilir mini vantilatör. 

Erkekler için bu cihazlar kulaklık şeklinde geliyor. Gömlekler ve ayakkabılar için cep cihazları da var.

Kadınlar için de selfie halkaları şeklinde ya da laptop için soğutucu altlık olarak geliyor.

13. Kafa Şemsiyesi

15. Elle Tutulan Mikrofon ve Selfie Çubuğu

16. Çağırdığınızda Gelen Buzdolabı

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
17.08.2018

Biz ancak ekmeğe yarın zam gelir mi diye düşünelim. Adamlar teknolojinin anasını ağlatıyor.

17.08.2018

#16 Bir süre sonra "çağırdığımda gelmezsin len" sürecine giren bir dostluk yaşanmasın?

18.08.2018

çağırdığınız zaman gelen buzdolabı şerefsizim benim aklıma gelmişti

TÜM YORUMLARI OKU (7)