Ülkemizin güzellikleri ve doğa harikaları saymakla bitmiyor. Sadece yerüstü değil yeraltıda bir o kadar güzelliklerle bezeli. Kendinizi yeraltının mistik havasında kaybetmeye hazır mısınız? 🤠
Ülkemizin güzellikleri ve doğa harikaları saymakla bitmiyor. Sadece yerüstü değil yeraltıda bir o kadar güzelliklerle bezeli. Kendinizi yeraltının mistik havasında kaybetmeye hazır mısınız? 🤠
Birbirine bağlı iki kat ve bir de ayrı olmak üzere 3 farklı mağaradan oluşan Dupnisa yapısı itibariyle oldukça farklı. Sarkıt, dikit, sütun ve duvar damlataşları büyük boyutlara ulaşan bu mağara içindeki yeraltı deresi ve gölleriyle de ziyaretçilerine şölen yaşatmaktadır.
Yatay bir mağara olan Karaca 5 farklı salondan meydana gelmiştir. Her tülü damlataş oluşumunu burada görmek mümkündür. Genel olarak kuru bir mağara olsa da tavanlarından sızan sular sarkıtlar oluşturarak büyüleyici bir görsellik sunar.
Bir çoban tarafından şans eseri bulunan bu mağaraya hem denizden hem karadan gitmek mümkündür. Buzul sonrası dönemde oluşmuş olan Gilindere, dev boyutlara ulaşan ve her biri görsel şölen sunan damla taşlara da ev sahipliği yapıyor.
Mağaralarıyla ünlü Antalya'nın belki de en çok bilinen mağarasıdır. Türkiye'nin bilinen en doğal mağaralarından biri olan Karain, Yağla'da bulunuyor. Pek çok arkeolojik çalışma yapılan Karain, insalık tarihinin sırlarını da içinde barındıyor.
Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası unvanını alan Damlataş, 1948 yılında liman inşaatında kullanılacak taş için ocak açılması sonucunda bulunmuştur. Sarkıtlardan damlamaya devam eden su damlaları sebebiyle de bugünkü adına kavuşmuştur.
Ilgarini mağarası epeyce dik yokuşlara sahiptir. Mağaranın devasa büyüklükteki girişi ise insanı adeta masalların içinde gibi hissettirmektedir.
Ballıca'daki oluşumları izlemek sanki doğal bir müzeyi geziyormuş hissi yaratıyor. İçinde bütün mağara oluşumlarına rastlamak mümkün. Gizemli yolculuğa çıkmak isteyenlerin bir numaralı adresi olabilir.
Uzun merdivenleri ve doğal yüzme havuzuyla görenleri büyüleyen Kaklık, içindeki termal sularla da şifa arayanların en doğru adresi konumunda.
Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da 3. büyük yeraltı gölüne ev sahipliği yapan Altınbeşik o mistik atmosferi ile gideni bir daha gitmeye ikna ediyor.
Konya Seydişehir’de Fransız bilim insanı Dr. Michel Bakalowichz tarafından bulunan mağara dünyanın en uzun Türkiye'nin de en büyük mağaralarından biri.
Ülkemizde turizme açılan ilk mağaralardan biri olan İnsuyu Mağarası Burdur'da bulunuyor. Pek çok girintili çıkıntılı delhizlere ev sahipliği yapan bu mağaranın güzelliği ilgi çekici olduğu kadar da korkutucu sayılabilir.
Bol çatlaklı yapısından dolayı karstlaşmaya son derece uygun olan mağarada bir çok damlataş sütunu bulunuyor. Adıyla müsemma bu mağara gerçek olamayacak kadar güzel.
5 bin yıldır tuz üretildiği bilinen dünyanın en eski tuz madeni olan bu mağara adeta tuzun anavatanı olarak da kabul edilebilir. Hititler dönemine ait pek çok eser de burada görülebilir.
ve akp yalnız yer yüzünün değil yer altının da içine sıçıyo
Özellikle sayısal verilerin çoğu yanlış. Mesela ılgarini ilk ona girecek kadar bile derin değil. Fotoğraflar da öyle. Damlataş mağarasına ait değil o fotoğraf. Daha iyi araştırma yapmalısınız.