Yalnız Bu Bizde İşe Yaramaz: İsteseniz Dahi Sosyal Medya ve İnternet'e Girilemeyen Tatil Trendi

Sadece story çekmek için tatile gidenler bunu beğenmedi.

Yılda çoğumuzun bir ya da birkaç hafta ayırdığı tatiller; yılın stresini atma, yeni deneyimler kazanma ve dinlenme amacı taşıyor.

Neden? Çünkü sosyal medyaya çok bağımlıyız. Hiçbir gündemi kaçırmak istemezken, kendi gündemimizi de her an paylaşmak istiyoruz.

Oysa tatilde telefon kullanımı aradığınız ruhsal dinlenmeye hiç de yardımcı olmuyor. Bu konudan daha önce bahsetmiştik.

İnternet Bağımlılığı Yüzünden Tek Gözü Seyirenler, Yalnızca 24 Saatini Ayırarak Beynine Reset Atabilir!

Tatilde İnternet ve sosyal medya detoksu uygulayan işletmeler yeni değil, neredeyse akıllı telefonların hayatımıza ilk girdiği dönemden beri böyle yerler var.

Girişte telefonunuza el koyulan otelleri duymuşsunuzdur.

Ancak şimdi seviye biraz daha üst düzeye taşınıyor; hiçbir şekilde İnternet çekmeyen tatil mekanları popüler oluyor.

Bu işletmelerde WI-FI hizmeti bulunmadığı gibi, hücresel verinizi de kullanamıyorsunuz. Çünkü İnternet bağlantısı tamamen kesiliyor.

Sadece yetişkinler için olmayan bu hizmetin, çocukların İnternet kullanım alışkanlıklarını değiştirmek için faydalı olduğu söyleniyor.

Ayrıca ailelerin iletişimi açısından da yardımcı.

Avrupa ve Güney Amerika'da yaygınlaşmaya başlayan "sosyal medya detoksu" tatilleri için insanlar kesenin ağzını açmış durumda.

Böyle bir tesiste tatil yapmanın bedeli 2 bin doları bulabiliyor.

Peki bizim ülkemizde böyle bir yer olsa, talep görür mü?

Sadece story paylaşmak için tatile giden insanlar, kapıda Instagram takipçi sayınızı görmek isteyen ve 3 bin takipçinin altındaki kişileri kabul etmeyen plajlar oldukça biraz zor gibi.

Ne dersiniz?

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
07.08.2019

3 bin takipçi olmadan kabul etmeyen plaj yazısını okuduğumda aklıma black mirror geldi

07.08.2019

Bizde ki olacakları söylüyorum; " bir bavul,bir hasır şapka ve güneş gözlüğü ile otelin kapısında afilli bir fotoğraf çekinip,bir hafta beni özleyin detoks time mode on :) " yazan bir fotoğrafla bununda reklamı yapılır.

07.08.2019

Telefonu kapatip cebe koymak yerine bunun icin para vermek de şov biraz. Turkiye’de tutmaz, cunku gosterişe açız. Buyudugumuz cografyanin bize sundugu “zenginler daima kotudur” “fakirler daima iyidir” algisi, bizim birtakim duygulara aç kalmamiza neden oldu, farkinda misiniz bilmiyorum ama biz aç kalmaktan ziyade fazla paradan korkan bi toplumuz. Bundandir sosyal medyada paylasma istegi, para bulunca abuk subuk harcama yapma egilimi, egitimden ziyade goruntuye takilma sacmaligi. Bugun Turkiye’de fakir birisine (ki yoksulluk sinirini dusunursek ulkenin %99’u) 1m€ verseniz ilk is evini arabasini yeniler, mekandan mekana koşturur, kalan ufak bi parcayi da dovize yatirir misal. Gidip o parayla en iyi yerde en guzel egitimi almak icin çabalayacak insanlarin sayisi cok cok az.

07.08.2019

He tutmaz dedim ama trend olursa tutar. Batı sevdasi bu akimi bize getirir, bokunu da cikaririz yalan degil. Ancak trend olmadan boyle bi sistem kurulursa tutmayacaktir

TÜM YORUMLARI OKU (4)