Yalıntaş Göleti Kurudu: Flamingolar Yaşam Mücadelesi Veriyor

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yalıntaş köyünde bulunan Yalıntaş Göleti kurumaya terk edildi. Gölette yaşamını sürdüren flamingolar da yaşam mücadelesi veriyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından uzmanların uyarılarına rağmen yıllardır uygulanan yanlış gölet, sulama ve baraj politikaları sebebiyle Yalıntaş Göleti kuraklık ile karşı karşıya.

Çevrede bulunan çiftçilerin göletten izinsiz su kullanımı ve tarlaların gelişi güzel sulanması nedeniyle doğal su varlıkları tarafından beslenemeyen gölün tek yaşam kaynağı artık yağışlar oldu.

Son yıllarda istenilen yağışların da yaşanmamasının ardından gölet adeta kaderine terk edilirken, gölette yaşamını sürdüren flamingolar da gölet ile birlikte adeta yaşam mücadelesi veriyor.

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
YORUMLAR
26.07.2021

iğrençsiniz cahil köpekler

26.07.2021

Bunların tek sorumlusu tarlalarını sulayan halk değil, çevreye vereceği zararı düşünülmeden yapılan barajların etkisi büyük.

Asıl sebebi küresel ısınma. Yani artık karbon salınımını kesmemiz lazım, şehir merkezlerinde özellikle mazotlu araçlar yasaklanmalı. Genel olarak araba kullanımı azalması şart. bisiklet kullanımı yaygınlaşması lazım. Metro da iyi bir çözüm. Ayrıca otobüs yerine Trene yatırım yapılması şart.

26.07.2021

Uyarılar hak getirmiyorsa, yaptırımlara başvurulmalı, neden başvurulmuyor acaba?(!) Kural kanun tanımaz bilmiş insanların yola getirilmesi için cezaların artırılması gerektiiği ortada. Koy para cezasını ver hacizi gör bakalım..Şikayet edenede ver o para ödülünü...Heryere bir bekçi koyamayız sonuçta. "Canım vatanım" der arkasından bunu yaparız..Herkese ahlak bekçiliğini iyi yaparız ama yere çöpe atma, hayvan hakkı doğa korumaya gelince kör sağır dilsiz ama "elhamdülillah müslümanız, haşa günah" der yan kaş kaldırırız.... Eğitimli insanları bu yozlaşma yüzünden kaybediyoruz bu ülkede....

Sade yanlış sulama değil. Asıl sebebi küresel ısınma. Yani artık karbon salınımını kesmemiz lazım, şehir merkezlerinde özellikle mazotlu araçlar yasaklanmalı. Genel olarak araba kullanımı azalması şart. bisiklet kullanımı yaygınlaşması lazım. Metro da iyi bir çözüm. Ayrıca otobüs yerine Trene yatırım yapılması şart.

TÜM YORUMLARI OKU (8)