Girişte arılar bir gri şekille karşılaşıyor. Bu gri şekilde 1 ila 5 arasında değişen sayıda daha küçük şekil bulunuyor. Arılar, sarı şekiller için şekil sayısından bir çıkarırken, mavi şekiller için toplam sayıya 1 ekliyor. Yani arı labirente girdiğinde 3 sarı üçgen görüyorsa sorunun cevabı 2 üçgen oluyor. Labirentin her çıkışı bir cevabı temsil ediyor. Doğru cevabı bulan arı şekerli suya kavuşurken, yanlış cevap veren arılar ise sirkeli suya çıkıyor. Araştırmacılar, ilk başta rastgele uçuşan arıların zamanla mavi ve sarı rengin anlamlarını öğrendiklerini söylüyor.
Araştırmacılardan Adrian Dyer, bal arılarına temel aritmetik öğretebilmenin, hayvanlar alemine dair bir keşiften fazlası olduğuna inanıyor. Ona göre bu olay, kompleks problem çözme yeteneklerinin küçük paketler aracılığıyla yapılabileceğini gösteriyor.
Bu keşif, ileride yapılacak olan yapay zeka çalışmalarında da fayda sağlayabilecek gibi görünüyor.
Araştırmanın detayları için buraya tıklayabilirsiniz.
#4 milyarlarca yillik dunyaya 10milyon yil once yada 10milyon yil sonra gelmis olsak saturnu neptun yada uranusden farkli bir gezegen olarak gormeyecektir. belki o zamanin gok olaylariyla dunyanin boyle guzel bir halkasi vardi, gokde piril piril parliyordu. 4milyar yil once olsa okyanuslarla kapli mars gunes sisteminin mavi gezegeniydi, dunya hala kizil bir ates topuydu. cevremizde sabit bildigimiz ne varsa aslinda son derece gecici. kalicilik kelebek kadar kisa yasam suremizin yarattigi bir yanilgidan baska bir sey degil.