Araştırmacılar 2050 yılına gelindiğinde yılda ortalama 10 milyon kişinin antibiyotiklere dirençli enfeksiyonlar nedeniyle yaşamını yitireceğini tahmin ediyor.
İlaca dirençli bakterilerin dünya ekonomisine de 100 trilyon dolar ek yük getirmesi bekleniyor.
Raporda şu öneriler sıralanıyor:
Acilen bir küresel farkındalık kampanyası başlatılmalı
Araştırmalar için 2 milyon dolarlık bir küresel fon oluşturulmalı
Enfeksiyonların yayılmasını engellemek için temiz su ve sağlık hizmetlerine erişim artırılmalı
Tarım ve hayvancılıkta, faydalı olmayan antibiyotiklerin, özellikle insan sağlığına zararlı olanların kullanımı azaltılmalı ya da yasaklanmalı
Yeni antibiyotik bulan şirketlere 1 milyar dolar ödül verilmeli
İlaçlar yerine aşı kullanımı teşvik edilmeli
Doğaya verdiğimiz zarar yüzünden doğa bizden intikamını alacağı gün yaklaşıyor. -.-
siz hala en ufak hastalıkta antibiyotik kullanmaya devam edin.
adam ben cocuguma asi yaptirmam diye mahkemeye basvuruyor ve mahkeme onu hakli buluyor. adam cocugunun sagligi konusunda dogru karar veremiyecek kadar cahil tamam ama mahkemede bunun tum toplumun ve diger ailelerin cocuklarinin sagligini etkileyecegini anlayamayacak kadar cahil. asilanmamis her birey potansiyel hastalik tasiyicisidir ve alerji gibi saglik nedenlerinden oturu asi olamiyan insanlar icin olumcul tehditdirler. ust makamlarin bile bu konularin ciddiyetini anlayamadigi, bilincinde olmadigi bir dunyada antibiotik kullanimini denetim altina alip, ortalama insanlara bu bilinci verecen. cok zor. milyonlar olmeye basladiginda bile durumun kaynagini anliyamayip kader olarak goreceklerdir.