Yağmurlu ve Buram Buram Kasvet Kokan Havalarda Mutluluğun Zirvesini Yaşıyorsanız, Tebrikler: Siz Bir Pluviofilsiniz!

Özellikle sonbahar mevsiminde içinizden küçük bir Nazım Hikmet çıkmasının sebebini merak ediyordunuz değil mi? Yağmur yağarken o şair ruhunuzu bir ceket gibi üzerinize giymeniz boşuna değil...

Yaz mevsimine sempati duyan güruhtan değilsiniz hatta bazen bir vampir olduğunuzdan da şüphe duyuyorsunuz, yanılıyor muyuz?

Yağmurlu ve kasvetli havalar içinizde istemsizce bir mutluluk yaratıyorsa ve yağmurdan sonra oluşan toprak kokusu vazgeçilmezleriniz arasındaysa bu halinizin psikolojide bir karşılığı var: Evet, siz bir pluviofilsiniz!

Bu bir rahatsızlık değil, öncelikle içinizi ferahlatmış olalım. Yalnızca psikolojiniz meteorolojiden etkileniyor, hepsi bu.

Aslına bakarsanız, güneşli havaların bünyenizde böyle bir etki yaratması gerekir ama sizdeki durum tersine işliyor. Islak sokaklar, çatıya vuran damla sesleri sizi huzurlu kılıyor. Peki, gerçek bir pluviofil olup olmadığınızı nasıl anlarsınız? Sizin için birkaç maddeyle özetleyelim.

Yağmur size kendinizi güvende hissettiriyor ve içinizi tarifi imkansız bir huzurla dolduruyorsa,

Yağmur yağarken dışarıda olmaktan büyük bir keyif alıyorsanız ve sizin için gideceğiniz yere ulaşmak değil de o yol daha önemliyse,

Yağmur yağdıktan sonra oluşan o koku, sizde şişeleyip parfüm olarak kullanma ihtiyacı yaratıyorsa,

Gökyüzünün gri ve karanlık oluşunu seviyor, güneşli havalardan ise nefret ediyorsanız,

Yağmurda sırılsıklam olmak umurunuzda bile değilse hatta aksine o haliniz hoşunuza gidiyorsa,

Yağmur yağarken pencerenin önünden ayrılamıyor ve damlaların camda bıraktığı izleri saatlerce izliyorsanız,

Yağmur damlalarının yarattığı ses sizin için adeta bir ninni gibiyse rahatlıkla bir pluviofil olduğunuzu söyleyebiliriz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Gece Sıcak Yatağınızda Yatarken Bir Anda Beyninize Üşüşerek Sizi Uykusuzluğa Sevk Edecek 13 Düşünce
Bunca Yıl Kendisi İçin Saçını Süpürge Etmiş Annesini Sevindirmek İçin İlk Maaşını Hevesle Bekleyen Kişiye Gelen Yanıtlar Yüreğinizi Sızlatacak!
Bir Süredir Sosyal Medyada Tartışması Dönen 'Büyük Taarruz Aslında Yaşanmadı, Hepsi Kurgu!' İddialarına Açıklık Getiriyoruz

Popüler İçerikler

Hazal Kaya, “Neden Orada Oturmuyorum?” Diye Hesap Soran Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Fena Laf Soktu
Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
YORUMLAR
04.10.2020

hava gunesliyken keyifisizim ama kapalıysa değme keyfime. hele bir de sis varsa aman aman sabahlar olmasın. özellikle sabaha karşı aydınlanmaya başlayan hava, siz ve yağmur... muazzam

04.10.2020

Hava gri olumca harbiden bi seviniyorum amk

04.10.2020

Yaz-kış, sıcak-soğuk fark etmeksizin haftalarca her gün yağmur yağması, gökyüzünün, denizin hep gri renk olması ve gündüz dahi adınlatma kullanmanın şart olması... Yağmur iyi, hoş, dinlendirici, huzurlu vs. ama sürekli bununla yaşamak istemeyi asla anlayamayacağım.

TÜM YORUMLARI OKU (11)