Yağlı Tohumlu Bitki Üretimine Hibe Desteği

Boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği sağlanacak.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle arz sorunu yaşanan ve fiyatı artan tarımsal ürünleri kapsayan önemli bir karar alındı.

Cumhurbaşkanı kararıyla boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği verilecek.

2022 yılı için uygulanacak hibe programı kapsamında, proje toplam bedelinin yüzde 75'ine kadar hibe desteği sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Popüler İçerikler

Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Galatasaray'dan Hem PAOK'a Hem de Fenerbahçe'ye Maç Sonunda Gönderme!
YORUMLAR
08.03.2022

Hibe ile destek olmaz, alacağın ürünün fiyatını ithalat fiyatına çıkartırsın, çiftçi de düzgün para kazanır. Düzün planlama yapmadan, her zamanki gibi günü kurtarma çabalarıyla batırıyorsunuz ülkeyi...

08.03.2022

arazileri satarken, yurt dışından ithalat yapmanın zenginlik olduğunu savunurken, çiftçiye ananı da al git derken kendimizi paraladık yapmayın dedik dinletemedik. Şimdi hibe versen o araziden ürün alman, ürünün evlere ulaşması önümüz de ki sezonu bulur, tabi arada yine hibe verdiğin çiftçiyi sikmezsen

08.03.2022

asdasdada farmvillamı oynuyonuz lan, 2 günde ayçiçekmi yetişecek. hadi yetişmişi var diyelim hasat zamanı vergiyi sıfırladığınız için yine çiftçinin elinde patlayacak. TR de üretilen pirinç kg 25-30 lira, zincir markette o paraya neredeyse 2-2,5 kg alıyorsun bu aradaki uçurum neden kaynaklı kimsenin araştırdığı yok kalkmış destek vermişte o hoooo. kimse kusura bakmasın herkes sınırda yaşarken kimse kimin ürettiğine bakamaz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ