Yağlı Ciltler İçin Fondoten Önerileri

Yağlı ciltler, yapıları gereği parlak ve sivilce oluşumuna meyilli cilt tipleridir. Düzenli bakım yapılmadığında ya da cilt tipine uygun ürünler kullanılmadığında hemen bozulan ve pürüzler oluşan bu cilt tipine özel ürünler kullanılmalıdır. Yağlı bir cilt yapısına sahip iseniz hem bakım ürünlerinde hem de makyaj ürünlerinde yağlı ciltler için özel olarak oluşturulmuş ürünleri seçmelisiniz. Bu kural kusursuz bir makyajın en önemli elemanı olan fondoten seçiminde de geçerlidir.

Yağlı ciltler için fondoten seçiminde en dikkat edilmesi gereken zaten yağlı olan cildin daha çok yağlanmasını engelleyici özellikte olmasıdır. Su bazlı fondotenler yağlı ciltlerdeki var olan yağı alıp içeriklerine katarlar. Bu sayede hem ciltteki fazla yağ emilir hem de cildin parlamasının önüne geçilir. Eğer yağlı bir cilt yapınız var ve yine yağlı bir fondoten kullanırsanız cildiniz belli bir süre sonra fondoteni dışarı vererek akmasına neden olabilir. Bu tür sorunlar ile karşılaşmamak için şu an piyasada bulunan kaliteli markaların yağlı ciltlere özel fondotenlerinden kullanabilirsiniz. Aşağıda en çok tercih edilen markaların ürünlerini bulabilirsiniz.

  • Clinique Anti-Blemish Fondöten: Aşırı yağlı ve yağlı ciltler için uygun bir ürün olan Clinique Anti-Blemish Fondöten, ciltte var olan sivilcelerin yok edilmesinde, cilt yağ dengesinin sağlanmasında ve cildin pürüzsüzleşmesin de etkilidir. İçeriğinde yağ  olmayan bu ürün ile kusursuz bir makyaj yapabilirsiniz.

  •  L’oreal True Match: Yüksek kapatıcı özelliği ile pürüzsüz bir görüme kavuşabileceğiniz  L’oreal True Match, makyajın yanı sıra cildin nem oranını dengeleyerek bakımını da yapar. Yapılan araştırmalara göre 2 hafta düzenli olarak kullanıldığında cilt kalitesini de arttıran bu ürün yağlı ciltler için en ideal fondotenlerdendir.

  • Maybelline AffiniMat: Cildi matlaştırıcı özelliği olan Maybelline AffiniMat Fondoten, yağlıciltlerdeki en büyük problemlerden biri olan cilt parlamasını engeller. Oldukça doğal bir görünüme sahip olan bu fondoten ile doğal güzelliğinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Yukarıda adı geçen ürünler yağlı ciltler için özel olarak üretilmiş olup ciltte uzun süre kalıcılığı ile dikkat çeken ürünlerdir. Bu ürünler sayesinde cildiniz hem yağ ve nem dengesini koruyacak hem de daha sağlıklı ve pürüzsüz bir yapıya kavuşacak.

Bakimlicilt.net

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!