Onedio Logo

Yabancı İş Arkadaşlarını Ülkemizin Yiyecekleri ile Tanıştıran İçerik Üreticisi Şimdi de Tuzlu Erik Denetti

Kapak Görseli

Yeşil erik, dünya genelinde farklı türleriyle bulunabilen bir meyve olsa da, Türkiye’deki kadar sevilen ve kültürel anlam taşıyan bir yiyecek değil. Ülkemizde yeşil erik, baharın gelişinin habercisi olarak kabul edilir. Pazarlarda ilk göründüğünde yüksek fiyatlarıyla her sene küçük bir şok yaşatır. Tuzla, bazen limonla tüketilmesi ise tamamen bize özgü bir damak alışkanlığıdır. Başka ülkelerde de erik yetişse de genellikle olgunlaştıktan sonra tüketilir .Bizim gibi ekşi, sert ve yeşil haliyle iştahla yeme kültürü yaygın değildir. 

Yabancı iş arkadaşlarına baklava, şalgam, Türk kahvesi gibi bize özgü lezzetleri deneten 'irlandanindiyetisyeni'nin videolarına daha önce denk gelmişsinizdir. Kendisi şimdi de iş arkadaşlarına tuzlu yeşil erik denetti. Arkadaşlarının tepkisinden çok, yeşil eriğe bu kadar yabancı oluşları dikkat çekti.

Buradan izleyebilirsiniz;

Yeşil erik bizim için sadece bir meyve değil, mevsimlerin dönüşünü ve yerel damak zevkini temsil eden bir simgedir.

Yeşil erik bizim için sadece bir meyve değil, mevsimlerin dönüşünü ve yerel damak zevkini temsil eden bir simgedir. Görseli

Her ülkenin kendine özgü bir damak tadına sahip olması, o toplumun tarihini, coğrafyasını ve yaşam biçimini yansıtan önemli bir kültürel öğedir. Mutfaklar bir milletin geleneklerini, inançlarını ve yaşam tarzını anlatan birer hikâye gibidir. Örneğin, Akdeniz mutfağındaki zeytinyağlılar, sıcak iklimin ve doğaya yakın yaşamın izlerini taşırken; Uzak Doğu mutfağındaki buharda pişirme yöntemleri sadelik ve denge arayışını yansıtır. Türkiye gibi farklı kültürlerin kesişim noktasında yer alan ülkelerde ise mutfak, adeta bir mozaik gibi pek çok farklı tadı bir araya getirir.

👇

Bu videolar da ilginizi çekebilir;

Bir Pazarcı Kavunları Tadım Sırasında Daha Tatlı Olsun Diye Meyve Suyu Sıktı
Ülkemizin Turistik Mekanlarını Gezen Japon Turistler Hayranlıklarını Çektikleri Bir Video ile Paylaştı
Kilosu 10 Bin TL: Bir İçerik Üreticisi Dünyanın En Pahalı Kahvesi Kopi Luwak'ı Denediği Anları Paylaştı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Ortalık Fena Karışacak: Kaynana Dramına Dönüşen Olayda Annesini Silen Reynmen Eşi Emire Cansu'yu Korudu!
Ortalık Fena Karışacak: Kaynana Dramına Dönüşen Olayda Annesini Silen Reynmen Eşi Emire Cansu'yu Korudu!
Erden Timur: “Evler Küçülecek, Ben En Küçük 1+1 80 Metrekareyken 39 Metrekare Yaptım”
Erden Timur: “Evler Küçülecek, Ben En Küçük 1+1 80 Metrekareyken 39 Metrekare Yaptım”
Mısır Tatiline Giden Kadın Çölde Deveye Şortla Binince Fena Yandı
Mısır Tatiline Giden Kadın Çölde Deveye Şortla Binince Fena Yandı
YORUMLAR
11.07.2025

sanki millet eriği tuza bandırıp yiyor

14.07.2025

sanki :)

11.07.2025

gereksiz abartılan meyve ve saçma yeme şekli

11.07.2025

Ben erik sevmiyorum 🤣

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ