Yabancı Bir Sosyal Medya Kullanıcısı Türkiye'de Yaşananlarla İlgili Paylaşımda Bulundu

Ülkemizde son dönemde yaşanan olaylar özellikle kadınların isyan etmesine sebep oldu. Hem sosyal medyada hem sokaklarda seslerini duyurmaya çalışan kadınların çağrısı yurt dışına da ulaştı.

'localwinemum' isimli sosyal medya kullanıcısı, son yaşanan olaylarla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayan ilk ülke olmasına dikkat çeken genç kadın, gelinen son durumu üzüntüyle paylaştı.

İşte o video;

👇

👇

👇

👇

👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Sevgilisinin Ölümünün Arından Yeni Bir İlişkiye Başladığı İçin Tepki Gören Rahel Pekcan'a Kan Donduran Yorum

👇

Bursa'da Gece 02.00'de İşten Çıkan Bir Kadın Evine Gidene Kadar Yaşadıklarını Paylaştı

👇

Sokakta Gülerek Video Çeken 3 Genç Kıza Sinir Bozan Tepki: "Kız Çocuğu Güler mi?"

Popüler İçerikler

Gelinim Mutfakta'nın Popüler Kaynanası Beyhan Hanım'ın Kaşlarının Bi' Garip Değişimi
Gitmek İstiyor: Real Madrid'de Yedek Kulübesine Hapsolan Arda Güler'in Sabrı Taştı
Ünlü Köfte Zincirinde ‘Domuz Eti’ Çıktı, Mahkeme Kararıyla Duyulmasını Engelletti!
YORUMLAR
09.10.2024

Bu tür korkunç cinayetler, kadına şiddet, taciz ve skandal niteliğindeki şantajlar vs Dünya'nın her yerinde yaşanıyor. Hatta bazı ülkelerde bizdekinden kat be kat fazla, lakin bizde sorun şu; Yeterli cezayı verip suçtan caydıramıyor, ya da hiç ceza vermeyip "bak bi daha sakın yapma taammı" diyip "adli kontrol" adı altında serbest bırakıyoruz.

09.10.2024

Dünyanın her yerinde yaşanmıyor açıkçası bu tür korkunç cinayetler… Hani macaristanda bir hocama konusu açıldı bizde 3. Sayfa haberleri var dedim işte cinayetler yazılır aa ne güzel dedi bir yazar ufak cinayetler mi yazıyor yok gerçek cinayet nereden buluyorlar her gün cinayet haberi dedi ee işleniyor anlayacağın o kadar uzak olaya 3 sene boyunca özel günler dışında polis arabası görmedim ve yine 3 sene boyunca bir tane uyuşturucu satıcısının boğazını kesmişler macaristanın ikinci büyük şehri ayağa kalktı herkes panik içinde bizde her gün işleniyor.. Çevre ülkelerde durum benzer ya göç almış ya ayda yılda bir psikopat çıkıyor yani dünyanın her yeri bu kadar berbat değil…

Çemberin dışına çıkıp genel olarak bakmalı ve fikir üretmeliyiz. Katile nefret kusmak şu an ego tatminine dönmüş. Olayı sadece "Kadına şiddet" olarak değerlendirmek çözüm getirmeyecek, aksine cinsiyet eşitsizliğini körükleyecek. Bir çok kadın bu vahşeti tecrübelerinde ki olumsuz ilişki örneklerle birleştiriyor bence. Bıçakla saldıran bir insanı erkekte olsa durduramayabilir. Bu olay teknoloji, ahlak, gelenek, ekonomi, kültür ve sosyolojik olarak değişen dünyanın bu geçiş döneminde ki dengesizliklerin sonucudur. Sosyal medyanın mevcut denetimsiz hali katilin psikopatolojisini körüklemiştir. Sosyal medya paydalarının para için normalleştirdiği "tutku cinayeti" resmini kendine "popüler kültür malzemesi" yapmış olabilir. Hele gerçek psikiyatrik sorunların varlığı gerçekten olayı "kadın cinayetinden" farklı bir noktaya koyar. Olayı izleyip, en azından kendi etki alanında hiç bir adım atmadan sadece X'de nefret kusan insanlar katilin katliyam düşüncesini yaratmasına destek verenlerdir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ