Xiaomi, En İyi Ürünü Olan Mi 5’i Duyurdu

Xiaomi, en iyi akıllı telefonu olan Mi 5’i Pekin ve Barcelona’da duyurdu. Son dönemin en çok beklenen akıllı telefonları arasında olan Mi 5, standart, yüksek ve özel seramik olmak üzere üç versiyon şeklinde sunuluyor.

Arka tarafı kavisli yapıya sahip olan telefonun elde tutuşu kolaylaştırılmış. Tasarımı ise metal ağırlıklı. Ayrıca seramik ve cam versiyonları da kullanılmış. Tüm bu metal tasarıma rağmen cihazın ağırlığı ise diğer metal cihazlara oranla daha az. Xiaomi Mi 5 sadece 129 gram ağırlığında.

Android 6 Marshmallow işletim sistemine sahip olan cihaz, 5.15 inçlik full HD ekrana sahip olmakla birlikte işlemcisi ise Snapdragon 820 olarak biliniyor. Standart versiyonunda 1.8 GHz’lik 3 GB RAM bulunurken, yüksek versiyonunda 2.15 GHz’lik 3 GB RAM ve özel seramik versiyonunda ise 2.15 GHz’lik 4 GB RAM bulunuyor.

Bunlara ek olarak 16 megapiksellik arka kamerası olan cihazın, 4 açılı OIS, 4K video ve IMX 280 sensor özellikleri mevcut. Ön kamerası ise 4 megapiksel ve 2.0 mikron özelliklerinde. Depolama alanı standart olarak 32 GB, ancak en yüksek 64 GB’a kadar çıkartılabiliyor. Özel seramik versiyonunda ise 128 GB’lık depolama alanı var.

Snapdragon 820 işlemcisine sahip en uygun fiyatlı akıllı telefon olan Xiaomi Mi 5'in standart versiyonu 306 dolar, yüksek versiyonu 352 dolar ve özel versiyonu ise 413 dolar olarak satışa sunuldu.

Popüler İçerikler

Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
Galatasaray'dan Hem PAOK'a Hem de Fenerbahçe'ye Maç Sonunda Gönderme!