WSJ: 'Rusya, Ukrayna'ya Şehir İçi Çatışma Tecrübesi Olan Suriyeli Savaşçılar Gönderecek'

Rusya'nın Ukrayna'da savaşmaları için şehir ortamlarında çatışmaya alışık Suriyeliler toplamaya başladığını iddia edildi. 

Wall Street Journal'a konuşan dört ABD'li yetkili, Washington'un incelemelerinin Rusya'nın son günlerde Suriye'de Suriyeli 'savaşçıları' Ukrayna'da savaşmak üzere toplamaya başladığını gösterdiğini ifade etti.

Kaynaklar, Ukrayna'da şehir içi çatışmalar giderek sıklaşırken Rusların bu konuda tecrübesi olan Suriyeli savaşçılardan faydalanmak istediğini belirtti.

Aylık 300 dolar iddiası

Yetkililerden biri, henüz kaç savaşçı toplandığını bilmediklerini ancak bazılarının şimdiden Rusya'ya geçip Ukrayna'ya gönderilmek üzere hazırlandığını belirtti.

Deyrizor'daki bir yayına göre Rusya, 'Ukrayna'da koruma görevi yapmaları için' Suriyelilere 6 aylığına 200 ila 300 dolar teklif etti.

Popüler İçerikler

Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Dinleyeni Parçalayan Orhan Atasoy'un "Gemiler" Şarkısı ve Klibiyle İlgili Az Bilinen Muhteşem Detaylar
YORUMLAR
07.03.2022

Bizdeki Suriyeli'leri de alsanıza savaştırırsınız

07.03.2022

kendi askerleriyle sözde operasyon bile yapamayan sözde bir süper güç düşünün.

07.03.2022

Diğer bir bakış açısıylada kendi askerlerinden daha ucuz olan , kolay harcanabilen paralı askerlerle işini halleden akıllı bir ülke. Roma lejyonlarında bile uygulanan bu yöntem bilhassa İngilizler tarafından Hint , Nepal , Avusturalya vs. askerlerini kullanarak , Fransızlar tarafından suçlu , kanun kaçağı lejyoner orduları kurarak , ABD tarafından bir çok savaşta yerli halkı kullanarak uygulanagelmiş bir yöntem. Rusya'da bu işi iyi öğrendi. Hatta bizimkiler bile işi çözdü , SADAT'ı kurarak uzak coğrafyalarda operasyon düzenliyor , mesela Libyada kan gövdeyi götürdü , bir çok asker öldü ama bizim ordumuzdan kayıp yaşanmadı , tamamen toplama lejyonerler kullanıldı. Yani askeri tarihi bilmeden sallamak biraz riskli bence.

07.03.2022

Bizdeki Suriyeliler de alsınlar.

TÜM YORUMLARI OKU (14)