WhatsApp Yıllık Ücret Almayı Bırakıyor

Facebook’un bundan yaklaşık iki yıl önce 19 milyar dolar karşılığında satın aldığı popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, kullanıcılarından 1 dolar yıllık ücret toplamayı bırakıyor.

WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda ücretli sisteme geçtiğini duyurmuştu. Yeni WhatsApp kullanıcılarından yıllık 1 dolar ücret talep eden anlık mesajlaşma platformu, bu kararı ile olumsuz tepkilere maruz kalmıştı.

Ücretli sürüme geçilmeden önce hali hazırda WhatsApp'a sahip olanlar 'Ömür Boyu' ücretsiz olarak uygulamayı kullanma hakkına sahipti. WhatsApp, gelen tepkilere daha fazla sessiz kalamadı ve bugün bir açıklama yaptı.

Resmi blog üzerinden yapılan açıklamaya göre; WhatsApp yakında herkes için ücretsiz olacak.

DLD konferansında konuşan WhatsApp CEO’su Jan Koum açıkladı. Koum, WhatsApp yıllık ücret politikası çerçevesinde kullanıcılardan talep edilen paranın çok yüksek olmamasına rağmen, pek çok kişiyi servisi kullanmaktan mahrum bıraktığını belirtti. 

Bu politika özellikle kredi kartı kullanımı sınırlı olanları fazlasıyla etkiliyor. WhatsApp’ın daha da geniş kitlelere ulaşması için rakipleri gibi ücretsiz olması gerektiği de, bu kararda etkili olmuşa benziyor.

Teknoblog ve ShiftDelete

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
18.01.2016

Evrende iki şey sonsuzdur. 1- Winrar deneme sürümü, 2- Whatsapp parasız kullanım süresi. Bugüne kadar bunlara para veren 1 Türk çıkmadı henüz.

18.01.2016

daha önce buna para veren var mıydı ki? silip tekrar yükleyince sıfırlanıyo hep

18.01.2016

Yanlış bilgi. Facebook WhatsApp' a değil, WhattsApp' da biriken veriye para ödedi.

Pasif Kullanıcı
18.01.2016

Bir insan hepmi Haklı olur Sn. ORAL' cım abi? :)

TÜM YORUMLARI OKU (7)