WhatsApp Sözleşmesi Nedir? WhatsApp Sözleşmesi Nasıl İptal Edilir?

2014 yılından Facebook tarafından satın alınan Whatsapp uygulamasından çok tartışmalı bir hamle geldi. Whatsap sözleşmesini yenileyerek tepki çekti. Uygulama artık elde ettiği bilgileri; hizmetler, emniyet, güvenlik ve bütünlük, Facebook şirketleri hakkındaki iletişimler ve kurumsal iletişimler için kullanabiliyor. Peki, WhatsApp Sözleşmesi nedir? WhatsApp Sözleşmesi nasıl iptal edilir?

WhatsApp'ın sitesindeki bilgilere göre, uygulamanın kullanıcılarından topladığı bilgiler arasında; hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, çerezler, üçüncü taraftan sağlanan bilgiler yer alıyor.

Whatsapp Sözleşmesi Maddeleri

- Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,

- Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,

- Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,

- Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,

- WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp'ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.

Whatsapp Sözleşmesi Nasıl İptal Edilir?

Whatsap kullanıcılarına 8 Şubat'a kadar sözleşmeyi kabul etmek için süre tanıdı. Bu süre içinde kabul etmeyenler uygulamayı kullanamayacak. Sözleşmeyi kabul edip, sonradan iptal etmek isteyenlerin de yapması gereken uygulamayı sıfırlayarak silmek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden Açıklama Geldi

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Koç, “Facebook şirketler grubunun bir parçası olan Whatsapp, kişisel verilerin yönetiminde Avrupa Birliği’nde yaşayanlar ve yaşamayanları farklı şartlara tabi tutuyor” ifadelerini kullandı.

Veri mahremiyeti açısından AB ve diğer ülkeler ayrımının kabul edilemez olduğunu aktaran Ali Taha Koç “Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi'nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar veri güvenliğine yönelik önemli riskler içeriyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, açıklamasında “Bu sebeple dijital verimizi yerli ve milli yazılımlarla korumalı, kendi ihtiyaçlarımıza göre geliştirmeliyiz. Unutmayalım yerli milli çözümler sayesinde Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalır” ifadelerine yer verdi.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Erişim Sorunları Sonrası WhatsApp Yerine Kullanabileceğiniz Uygulamalar
Bu Ankette Hangi Cevapları Verdiğini Mark Zuckerberg Göremez: WhatsApp'ı Silecek misin?
WhatsApp'ın Yeni Gizlilik Sözleşmesi Karşısında Far Görmüş Kediye Dönen Kullanıcılardan Güldüren Paylaşımlar
Telegram Nedir, Nasıl Kullanılır? İşte Mesaj Silme Özelliği ile Meşhur Telegram Uygulaması...
BİP Nedir, Nasıl İndirilir? BİP Uygulaması Ücretli Mi? BİP'te Grup Özelliği Var Mı?

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi