WhatsApp, Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliğini Nihayet Android Cihazlar için de Hayata Geçiriyor!

WhatssApp, bir süredir iOS cihazlarında kullanılabilen yeni özelliğini nihayet Android kullanıcılarının da beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Ünlü çevrimiçi mesajlaşma platformu,"WhatsApp transkriptleri" isimli sesli mesajları metne dönüştürme özelliğini iOS'a getirmesinden yaklaşık bir yıl sonra Android cihazlarda test etmeye başladı.

Andorid kullanıcıları, söz konusu özellik sayesinde gönderilen sesli mesajları dinleyemediği anlarda yazıya dökebilecek.

Son yıllarda mobil cihazlarda yer almaya başlayan konuşma tanıma teknolojisi ile çalışan yeni özellik, WhatsApp'taki diğer tüm mesajlar gibi uçtan uça şifreleme sistemini destekliyor.

Öte yandan, sesli mesajları metne dönüştürme aracının her zaman doğru sonuçlar verdiğini söyleyemeyiz. Bununla beraber, özelliğin sadece iki dakika ve daha az süreye sahip sesli mesajları kapsadığını da belirtmekte fayda var.

Şuanda Android için WhatsApp beta 2.24.7.8 güncellemesinde test edilen mevcut özelliğin, tam olarak ne zaman herkesin kullanıma açılacağı konusu hala belirsizliğini korumakta.

WhatsApp transkriptleri özelliğini deneyimlemek isteyen iOS kullanıcılarının, ayarlar menüsünde yer alan 'Sesli Mesaj Transkriptleri' seçeneğini aktive etmesi gitmesi ve “Hey Siri” özelliğini etkinleştirmesi gerekiyor.

İlginizi çekebilir:

Para Ödülüyle Ağızları Açık Bıraktırdı: Prime Video ve MrBeast'ten Rekor Ödüllü Yarışma Şovu Geliyor!
Google'ın Bir Kişinin Fotoğrafından Gerçekçi Videolar Üretebilen Yeni Yapay Zeka Aracı Vlogger ile Tanışın!
Spotify, Arkadaşlarınızla Aynı Anda Aynı Şarkıyı Dinlemenizi Sağlayan Yeni Jam Özelliğini Masaüstüne Getirdi
Anılarınızı Diriltin: Instagram Eski Tarihli Gönderilerinizi Tekrardan Yayınlamanıza İzin Verebilir!

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!