WhatsApp Çok Masummuş: Hangi Uygulama Hangi Bilgilerinize Ulaşabiliyor?

Bildiğiniz gibi WhatsApp gizlilik ilkelerini yenileyerek tartışma yaratan yeni bir gizlilik sözleşmesi hazırlamış, kişisel verilerin korunması konusunda büyük tartışmalar başlamıştı.

👇

WhatsApp'ın Yeni Gizlilik Sözleşmesini Onaylayanların Neleri Beklediğini Anlatan Bu Yazıyı Okumalısınız

WhatsApp'tan başka hangi uygulamaların hangi verilerimize ne kadar ulaştığı merak konusu olmuştu. Bunun üzerine 'Clario.co' hangi şirketin hangi bilgilerinizi topladığını gösteren bir grafik hazırladı.

Listenin başında ise Facebook var!

Grafiğe göre Facebook kişisel bilgilerimizin %70,59'unu topluyor. Yani bizim hakkımızda en çok bilgiye sahip şirket Facebook... Hakkımızda bilmediği veriler ise yalnızca boyumuz, kilomuz, annemizin kızlık soyadı, banka hesap bilgilerimiz, maaşımız, doğduğumuz ülke, alerjilerimiz ve sağlık bilgilerimiz.

Hemen arkasından %58,82 oranıyla Instagram geliyor.

clario.co

Facebook'tan farklı olarak Instagram, boy ve kilo bilgilerimizi toplarken cinsel yönelim, medeni hal, ırk, dini inanış, sabit telefon hattı gibi bilgileri toplamıyor.

En çok kullandığımız uygulamalardan biri olan Twitter ise %20.59 oranında bilgiye sahip. Mail, isim, yaş, cinsiyet gibi temel bilgilerin yanında konum ve kullandığınız cihaz hakkında bilgi topluyor.

clario.co

WhatsApp ise listede sonlarda! Uygulama sadece bilgilerimizin %11,76'sını topluyor.

clario.co

WhatsApp'ın topladığı bilgiler isim, yaş, telefon numarası ve telefon bilgileriyle sınırlı kalıyor.

Yani şirketlerin çoğu temelde ad, soyad, doğum tarihi, e-posta adres, kilo, boy, ve hobileriniz gibi bilgilere ulaşabiliyor. Mesela %93'ü e-posta adresinize ulaşabiliyor.

Liste sizi şaşırttı mı? Ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

WhatsApp'ın Türkiye'deki Kuralları AB'den Neden Daha Farklı?
TikTok'tan Güvenlik ve Gizlilik Ayarlarında Değişiklik

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Ziraat Bankası'ndan Ortak Konut Kredisi: Gerçekten 10 Bin Lira Taksitle Ev Almak Mümkün mü?
YORUMLAR
18.01.2021

herkesin WhatsApp yeni sözleşmesine boş tepki gösteriyorlar ona bakılırsa Google yıllardan beri kişisel i bırak özelimizi bile biliyor yani benim bilgilerimi Facebook ta yayinlasa ne olur ne olmaz google dahil kullandığım bütün uygulamalar yıllardan beri kişi verisi şirketler arası paylaşıyor siz bunu ilk defa duyuyor iseniz yazık kafanıza

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ