WhatsApp'a 3 Yeni Özellik Geldi: Avatar, Grup Sohbetleri ve Daha Fazlası

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a Avatar özelliği geldi. Mark Zuckerberg tarafından da duyurulan yeni özellik sayesinde artık 3B Avatarlarınızı sohbetlerde kullanabileceksiniz.

WhatsApp yeni Avatar özelliğini bir blog yazısıyla duyurdu.

WhatsApp'ın blog yazısında şu ifadeler yer alıyor:

'Bugün, kendinizi ifade etmenin yeni ve kişiselleştirilmiş bir yolu olan avatarları WhatsApp'a getirmekten heyecan duyuyoruz.

Avatarınız milyarlarca farklı saç stili, yüz özelliği ve kıyafet kombinasyonundan oluşturabileceğiniz dijital görünümünüzdür. Artık WhatsApp'ta profil fotoğrafınız olarak kişiselleştirilmiş avatarınızı kullanabilir ya da farklı duygu ve eylemleri yansıtan 36 özel çıkartma arasından seçim yapabilirsiniz.

Avatar göndermek, hislerinizi arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmanın hızlı ve eğlenceli bir yoludur. Sizi temsil etmesi için gerçek fotoğrafınız yerine de kullanabileceğinizden, gizliliğinizin daha güvende olduğunu hissettirir.

Birçok kişi bu vesileyle ilk avatarını oluşturacak ve biz de ışıklandırma, gölgelendirme, saç stili dokuları ve avatarları daha da iyi yapacak daha birçok özelliği zaman içinde sunmaya devam edeceğiz.

Bugünden itibaren tüm dünyada kademeli olarak kullanıma sunacağımız avatarları oluşturmaktan ve paylaşmaktan zevk alacağınızı umuyoruz.'

Meta CEO'su Mark Zuckerberg yeni avatar özelliğini Instagram hikayesinde şu şekilde paylaştı.

WhatsApp Avatar özelliğini nasıl kullanacağınızı aşağıdaki içerikten görebilirsiniz.

WhatsApp Metaverse İçin Yeni Avatar Özelliğini Test Etmeye Başladı

WhatsApp bir süre önce Topluluklar adı altında yeni bir kullanım şeklini sürmüştü. Topluluklar üzerinden artık 5 bin kişilik grup sohbetleri oluşturulabiliyor.

Aynı konu etrafındaki daha fazla insanı bir araya getiren duyuru kanalları WhatsApp'ta Topluluklar olarak tanımlanmıştı. Topluluklar için duyuru grupları oluşunca WhatsApp bu konuda adım attı.  Yeni güncellemelerle 5 bin kişiye kadar duyuru grubu oluşturulabilecek. Buralarda karşılıklı etkileşim olmayacak ama takip ettiğiniz kanallardan bilgilendirme alacaksınız.

WhatsApp ayrıca kullanıcılara grup mesajlarında diğer kişilerin profil fotoğraflarını görmesini sağlamaya da başladı.

Güncelleme ile gruplardaki kişiler mesaj attığında mesajı gönderen kişinin fotoğrafı gözükecek. Kullanıcılar en büyük kolaylığı ise onlarca kişilerin olduğu gruplarda yaşayacak. Artık mesaj atan kayıtlı olmayan kişilerin veya yabancı kişilerin profillerine tıklamadan mesaj geldiğinde o kişinin profil fotoğrafı gözükecek.

İlginizi çekebilir👇🏻

WhatsApp iPhone Kullanıcıları İçin Beklenen Özelliği Test Etmeye Başladı
WhatsApp Kullanıcılarına Müjde: Yeni Güncellemeyle 21 Tane Emoji Geliyor!

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.12.2022

yaw derdimi mikeyim de gereksiz olan herşeyi yaptınız şu iğrenç yeşil temayı değiştirmek aklınıza gelmiyor. biraz yeniliklere açık olun yıllardır aynı arayüz insan değişiklik istiyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ