Wesley Fofana Filistin Bayrağı Üstüne İsrail Bayrağı Monte Eden Eran Zahavi'ye Kapak Gibi Cevap Verdi

Günümüzde futbolcuların siyasi olaylara tepkilerini pek görmüyoruz. Özellikle Türk sporcular suya sabuna dokunmadan hayatlarını geçiriyorlar. Yabancı futbolcularda ise politik hareketler görebiliyoruz.

Wesley Fofana, 2021 FA Cup finalinde Filistin bayrağı açar ve Eran Zahavi'nin de dahil olmasıyla olaylar gelişir. Ayrıntılar içeriğimizde 👇

Wesley Fofana, Leicester City'de forma giyen 21 yaşında Fransız bir stoper.

Aynı zamanda milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü ile de takım arkadaşı kendisi.

Babası Fildişi Sahilli annesi Fransız olan Fofana bir Müslüman.

Leicester City, 2021 FA Cup'ta tarihinde ilk şampiyonluğu kazanırken, maç sonrasında Fofana ve takımın diğer müslüman futbolcusu Hamza Choudhury kupa törenine Filistin bayrağıyla katılmıştı.

PSV'de forma giyen İsrailli futbolcu Eran Zahavi ise bu fotoğrafı alıp Filistin bayrağı üzerine İsrail bayrağı ekleyerek ''destekleriniz için teşekkürler.'' diye Instagram'da story atmıştı.

Bu olaydan 3 gün sonra Paul Pogba ve Amad Diallo, Manchester United'ın, Fulham ile 1-1 berabere kaldığı maçın sonunda Filistin bayrağı açtılar.

Zahavi, aynı Fofana olayında olduğu gibi bunda da Filistin bayrağı üstüne İsrail bayrağı koydu ve "Teşekkürler arkadaşlar. Dünyanın her yerinden desteğiniz için teşekkür ederiz" yazdı. Ama bu paylaşımı kısa bir süre sonra sildi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde, PSV ile Leicester City eşleşti.

Yani Eran Zahavi ile Wesley Fofana karşı karşıya geldiler bu turda. İki maçın sonunda yarı final biletini alan Leicester oldu.

Maç sonunda da Wesley Fofana Instagram hesabından manidar bir paylaşım yaptı.

Eran Zahavi ile girdiği ikili bir mücadeleden fotoğraf koyan Fofana, yanına öpücük emojisi ve Filistin bayrağını da ekledi. 😄

Böylece Zahavi'nin Filistin bayrağı açan futbolcularla girdiği mücadele de sonlanmış oldu. 😄

Kral Sana Ne Oldu? Iker Casillas'ın Umutsuzluk Dolu Son Hali Size Hayatı Bir Kez Daha Sorgulatacak
Messi, Neymar, Mbappe, Ramos! Rus Golfçü Marta'nın Asansörde Çektirdiği Selfie Goygoycuların Diline Düştü
Cristiano Ronaldo ve Eşi Georgina Rodriguez Yeni Doğan İkizlerinden Birinin Hayatını Kaybettiğini Duyurdu

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Yönetmeni Ömür Atay'dan Esprili Veda Paylaşımı
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
19.04.2022

Çocuk ben sahada konuşurum demiş

Çok uzaklara gitmeyin. Filistinlilerin ermeni soykırımı hakkında hangi tarafta yer aldıgını bi araştırın. Bende ilk duydugumda inanamadım.. Sonra sonra alışıyor insan. Yerim islam kardeşliğinizi turan birliğinizi. Benim benden başka dostum yok. İçimizde bile o kadar çıkarcı dolandırıcı ciğeri beşş para etmez insan varken . ne oldugunu bilmediğim insanlara kardeşlik duygusu beslicem hea ? hadi hadii geçiniz..

22.04.2022

Dediğin gibi çok uzağa gitmeye gerek yok. Sevgili CHP İstanbul il başkanımız da Ermeni soykırımını savunuyor zaten. Onu içimize aldık da Filistinlileri mi alamayacağız?

20.04.2022

Arap seven biri değilim ama ukrayna bayrağı açanları sempatik bulup filistin bayrağı açanlara tırı vırı yapmak ırkçılıktır, net.

20.04.2022

Ukraynalılar bizi sırtımızdan vurmadı.

TÜM YORUMLARI OKU (16)