Web Sitenizden veya Bloğunuzdan Reklam Yayınlayarak Para Kazanabilirsiniz

Söz konusu internetten para kazanmak olduğu sürece reklam ağlarının önemini göz ardı etmek olmaz. Bir web siteniz veya blogunuz varsa mutlaka reklam geliri elde etmek isteyeceksinizdir. Ama öncelikle web sitenizin orjinal içerikte olması ve belirli bir ziyaretçi kitlesine ulaşması gerekiyor. Kopyala-yapıştır yöntemi ile hazırlayacağınız bir siteden reklam geliri elde etmeniz oldukça zor.

SEO optimizasyonu iyi yapılmış bir web siteniz var ise ve bu site özellikle belirli bir konuya odaklanmış ise önemli miktarlarda reklam geliri elde edebilirsiniz. Genellikle görsel olan (Metin tabanlı olanları da mevcut) Banner’ı reklam ağları kanalıyla sitenize yerleştirirsiniz. Büyük web siteleri reklam ajansları aracılığı ile doğrudan müşteriden reklam alırlar. Ancak küçük veya orta halli sitelerin neredeyse tamamı reklam ağlarını kullanırlar.

Kullanılan bu reklam ağlarının en meşhur olanı tabii ki Google AdSense’dir. AdSense, içeriğe dayalı bir reklam ağıdır. Web sitenizin içeriğine uygun olan reklamların sitenizde yayınlanmasını sağlar. AdSense’ye üye olduktan sonra eğer siteniz reklam ağına dahil edilirse size bir kod verilir. Size özel olan bu kodu web sitenizde reklamların görünmesini istediğiniz bir yere yerleştirirsiniz. Sonrasında ise ziyaretçilerinizin bu reklamlara tıklamasını beklersiniz. Eğer Google’ı kandırmaya çalışarak reklamlarınızın tıklanma sayısı artıracak yöntemlere başvurursanız üyeliğiniz askıya alınır ve sitenize reklam gönderilmez. Bu yüzden kullanım koşullarını iyi okumanızı tavsiye ederiz.

Google AdSense dışında da kullanabileceğiniz yabancı kaynaklı reklam ağları var. Ancak bunların birçoğu Türkçe içerikli siteleri reklam ağlarına dahil etmiyor.

Yine de tek alternatifiniz Google değil. Türkiye’de de son yıllarda reklam ağları oldukça arttı. Bu reklam ağlarına üye olarak sitenizde reklam yayınlayabilirsiniz. Geçmişte çok acemice yapılmış olsa da günümüzde artık Türk reklam ağları da oldukça profesyonel olarak çalışmakta. Bizim görüşümüz ise AdSense’yi kullanıyor olsanız da mutlaka bu ağlarda da yer almanız yönünde.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı