Facebook Messenger da Bilgisayara Geldi

Sosyal Facebook, Messenger servisinin web yani tarayıcı sürümünü kullanıma sundu. Web sürümü resmi olarak duyurulmasa bile isteyen herkes kullanabiliyor.

Son dönemde popüler olan uygulama ve servislerin tarayıcı üzerinden hizmet sunması furyasına Facebook Messenger da dahil oldu. Sosyal ağın anında mesajlaşma uygulaması olarak bilinen Messenger’ın tarayıcı sürümü sessiz sedasız kullanıma sunuldu. Henüz resmi olarak duyurulmayan servisi isteyen herkes kullanabiliyor.

Facebook kısa bir süre önce Messenger.com internet sitesini özellikle uygulama geliştiriciler için kullanıma sunmuştu. Burada Messenger ile ilgili bilgiler, uygulama indirme linkleri ve yazılımcılar için bilgiler yer alıyordu. Sitenin anasayfasında belirtilmeyen messenger.com/login adresine girildiğinde ise normalde Facebook ya da uygulama üzerinden kullanılan Messenger servisi bulunuyor. Kullanıcı isterse Facebook bilgileri ile tarayıcı üzerinden de Messenger’ı kullanabiliyor.

Messenger, Facebook’un mesajlaşma servisi olarak biliniyor. Önceleri site üzerinden tarayıcı yardımı kullanılan Messenger, daha sonra Facebook mobil uygulamalarına da entegre edilmişti. Son olarak ayrı bir uygulama olan Messenger, Facebook tarafından mobil cihaz kullanıcılarına zorunlu hale getirilmişti. Yani Facebook’a mobil cihazlar üzerinden uygulama yardımı ile girenler mesajlarını görebilmek için Messenger indirmek zorunda.

Messenger’ın tarayıcı sürümü, Windows ve Mac işletim sistemleri üzerinden Chrome ya da benzeri tarayıcılarla kullanılabiliyor. Uygulamadaki arayüzü tarayıcıya getiren Messenger web sürümünde daha önce gönderilen mesajları görme, birden fazla kişiyle aynı anda görüşme, yeni mesaj yazma gibi özellikler yer alıyor.

Popüler oldu

Son aylarda birçok anında mesajlaşma yazılımı tarayıcı sürümlerini kullanıma sundu. Uzun süredir web sürümü bulunan TicToc'un dışında WhatsApp da tarayıcı sürümünü kısa bir süre önce hayata geçiren anında mesajlaşma yazılımlarından biri. Tarayıcı üzerinden kullanım daha hızlı yazma, başka iş yaparken yazışabilme gibi avantajlar sağlıyor.

Kaynak: Facebook ve Al Jazeera

Popüler İçerikler

Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu
Bakanlığın Gıda İfşaları Devam Ederken En Fazla At ve Eşek Etinin Satıldığı Şehirler Belli Oldu
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var