Washington Post'tan Türkiye Depremi Analizi: "Yüzyıllarca Yıllık Basınç"

Washington Post gazetesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 'yüzlerce yıllık birikmiş basıncın açığa çıkması' sonucu meydana gelmiş olabileceğini yazdı.

Washington Post'un haberinde, Türkiye ve Suriye'de çok sayıda kişinin ölümüne yol açan depremlerin bölge ülkeleri ve dünya genelinde hissedildiğine dikkat çekildi.

Analizde, 7.7 olarak açıklanan ilk depremin, "yüzlerce yıllık birikmiş basıncın açığa çıkması" sonucu meydana geldiği belirtildi.

Haberde görüşlerine yer verilen sismolog ve araştırmacı Judith Hubbard, depreme yol açan basınç birikiminin 300 yıl kadar sürmüş olabileceği tahmininde bulundu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne (USGS) göre, bu depremin ardından Anadolu ve Arap levhaları 3 ila 3,5 metre kadar hareket etti.

USGS ayrıca artçı sarsıntıların haftalar veya aylar boyunca art arda meydana gelmesinin normal olduğuna da vurgu yaptı.

Deprem haberlerine ilişkin detayları 'Canlı Blog'dan takip edebilirsiniz ⬇️

Tüm Detaylarla Kahramanmaraş Depreminin Üçüncü Gününde Neler Yaşandı?
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Sigara İçenlere Kötü Haber, İçmeyenlere Müjde: Kapalı Alanda Sigara Kullanımı Hakkında Yeni Düzenleme Geliyor
YÖK'ten Üniversitelere Talimat: 'Cuma Namazı Saatine Ders ve Sınav Koymayın'
Süper Kupa, Galatasaray'ı 2-0 Yenen Fenerbahçe'nin Oldu