Warner Bros. Olmasaydı Hayatımıza Girmeyecek Birbirinden Şahane 81 Sinema Filmi

Warner Bros. dünyanın en büyük dizi ve film yapım şirketlerinden biri. Küresel ölçekte sinema ve dizi sektörüne yön veren bu şirket 1918'de kurulmuş. Kuruluşundan bugüne kadar yüzlerce filmin yapımcılığını ve dağıtımını üstlenen şirketin bize kazandırdığı, aklımızdan çıkmayan sinema filmlerini derledik.

1. 16 Blok (2006)

Oldukça bunalmış görüntüsüyle hayattan bezdiğini ve yaptığı işten sıkıldığını fazlaca belli eden Jack Mosley’e yine kimsenin istemediği bir iş kalmıştır. Koruma altındaki çenesi düşük bir tanığı, polis karakolundan sadece 16 blok ileride olan mahkeme salonuna götürmek. Genç adamın gevezeliği tek başına çekilemezken işin içine tanığın mahkemeye çıkmamasını sağlayacak olan mafya üyeleri de girince 16 blokluk yol tam bir cehenneme döner.

IMDb 6,6

2. 2001: Uzay Yolu Macerası (1968)

Issız bir yerde, bir grup primat yemek için kavga etmektedirler. Kavgaları, aniden yanı başlarında beliren esrarengiz siyah bir taş sebebiyle bölünür. Aniden beliren bu taş, primatların ilk defa alet kullanmasını sağlayacak bir güce sahiptir. Ve böylece evrimin en önemli adımlarından biri olan akıl kullanımı başlamış, insanların şafağı gelmiştir.

IMDb 8,3

3. 300 Spartalı (2006)

Sparta Kralı, son derece kuvvetli bir ordu ile karşı karşıyadır çünkü Pers Kralı Xerxes, sahip olduğu gücü çoktan Yunan Krallıkları üzerine salmıştır. Sparta Kralı, bu durumla baş edebilmek için çareyi yürekleri cesur 300 askerini toplamakta bulur. Tanrıları savaşa ikna edememiştir. Bu savaşçı yetiştirilmiş 300 asker, şartların zorluğuna rağmen ve ölmek pahasına Thermopylae’de Perslilerle savaşmaya hazırdır. 

IMDb 7,7

4. 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi (2014)

Film, Persler ile Atinalılar'ın karşı karşıya geldiği Artemis Savaşı'na sahne olacak. Yeni filmin kahramanları ise Pers Kralı Xerxes ile Atinalı savaşçı Themistocles. Frank Miller'ın grafik romanı Xerxes'ten uyarlanan 300'ün bu yeni filminde mücadele karadan denize taşınıyor. 

IMDb 6,3

5. Ada (2005)

Ada, sıra dışı hatta ütopya boyutunda bir toplumda geçmektedir. Esas kişi Lincoln ile birlikte bu toplumdaki diğer herkesin hedefi “Ada”ya ulaşmaktır ki bunun yolu da büyük çekilişi kazanmaktır. Ancak Lincoln, bir an geldiğinde yaşanan her şeyin bir oyun olduğunu anlar. Hem kendisi hem de diğerleri esasen klonlardır. Yaşatılma amaçları ise, klonları oldukları kişiler için bir tür yedek parça görevi görmektir. Vakti geldiğinde, ait oldukları esas kişilere organ temin edeceklerdir.

IMDb 6,9

6. Aşk (2013)

Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır.

IMDb 8,0

7. Aşka Vakit Yok (1972)

Film sonunda para ödülü de olan bir kongre için San Fransisco'ya gelen müzikolog Dr. Howard Bannister ve onun gönlünü çelmeye çalışan delişmen genç kız Judy Maxwell'in öyküsünü anlatmaktadır. 

IMDb 7,8

8. Barry Lyndon (1975)

Redmond Barry'nin babası tartışmalı bir at pazarlığı sırasında öldürülür, annesi ise tüm yaşamını oğluna adar. Genç bir adam olduğunda kuzeni Nora'ya aşık olan Barry genç kadından beklediği karşılığı göremez. Fakirlikten kurtulmak için ailesi Nora'yı İngiliz bir kaptan olan John Quin'le evlendirmeye karar verir, Barry durumu kabullenemeyip Quin'i bir düelloda öldürür.

IMDb 8,1

9. Batman Başlıyor (2005)

Ailesi öldürülen playboy Bruce Wayne, Henri Ducard ve Ra’s Al Ghul’ın yol göstericiliğinde Asya’ya taşınır. Gotham adeta şeytanlarla, kötü hesapların peşinde olan adamlarla kuşatılmış bir yerdir. Suç olayları bitmek bilmez. Bruce Wayne’in amacı bu şehre adaleti getirerek insanların ruhundaki korkuları ortadan kaldırmak ve onları huzurlu kılmaktır.Yol göstericisi Ra’s al Ghul her ne kadar ona çok şey öğreten insan olsa da bir başka açıdan yoluna engel de teşkil etmektedir. 

IMDb 8,3

10. Beterböcek (1988)

Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir trafik kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve bu eve sahip olan yeni aile oldukça sinir bozucu şahsiyetlerden oluşmaktadır. Özellikle bunalımlı bir kişi olan küçük kızları Lydia, hayalet ikilinin sinirlerini epeyce zorlayacaktır.

IMDb 7,5

11. Bir Yaz Gecesi Rüyası (1935)

Tüm Shakespeare eserlerinde olduğu gibi bu filmde de görünüşte birbiri ile fazlaca ilgili olmayan olaylar dizisi sonunda ortaya çıkan tek bir olay ile birbirine bağlanır. Aşk, evlilik ve büyü ana temaları üzerine kurulu bu yanlışlıklar komedisinde olaylar Eski Yunan'da bir düğün etrafında gelişir.

IMDb 7,1

12. Ölüm Takibi (1982)

Film, 2019 yılında Los Angeles şehrinde geçer. Tyrell Şirketi'nin ürettiği replicantlar (kopya) köle gibi çalıştırılmaktan bıkıp dünya dışı bir gezegende isyan başlatır. Bir uzay gemisine binip dünyaya gelirler. Sorun çıkaran replicantları bulup öldürmek için çalışan 'Bıçak Koşucuları' adlı polis birimi, isyancı replicantları bulmak için Holden'ı görevlendirir.

IMDb 8,2

13. Kara Noel (1974)

Film, akli dengesi yerinde olmayan bir seri katil ile karşı karşıya gelen bir grup öğrenciyi konu alır. Filmin hikâyesi, Québec'te Noel zamanı işlenen seri cinayetlere dayanır.,

IMDb 7,2

14. Brian'ın Hayatı (1979)

İki bin yıl önce üç bilge adam bir yapıya girip kralları için dua edeceklerdir. Yanlış odaya giren adamlar burada kundağa sarılmış bir bebek bulurlar. Bebeği kutsal sayan adamlar ona İsa ismini verirler. Kutsal bir varlık olarak görülen bu bebek, Brian, çevresi tarafından hayatı boyunca Mesih olarak saygı görecek; bu süreç boyunca din, siyaset, iktidar ve insanoğlu ile ilgili trajikomik olaylar yaşanacaktır. 

IMDb 8,1

15. Bu Nasıl Aile! (2013)

David Burke bir uyuşturucu satıcısıdır ve kendi halinde basit, sade bir yaşam sürmektedir. Ancak uyuşturucuları çalınan David'in, Brad'e borcu vardır ve bu borç için Brad kendisinden Meksika sınırından çok miktarda uyuşturucu geçirmesini istemektedir. David bu iş için bir plan yapar ve kiraladığı insanlar ile bir aile oluşturur.

IMDb 7,0

16. Bu Çocuğun Hayatı (1993)

Kocasından boşanan Caroline, oğlu Toby’yi de yanına alarak Amerika'yı turlamaya başlar. Bazı kasabalarda yeni insanlarla tanışıp kısa süreli ilişkilere giren Caroline, her başarısız birlikteliğin ardından, yeniden yollara düşer. Bu arada Toby de başını sık sık belaya sokacak arkadaşlar edinmektedir.

IMDb 7,3

17. Bulut Atlası (2012)

1850 yılında Pasifik Okyanusu'ndayız. Adam Ewing Yeni Zelanda'daki takım adalardan zorlu bir deniz yolculuğu yaparak Californiya’daki evine dönmektedir. 1930'lu yıllarda Belçika'da yaşayan beş parasız ama yetenekli bir bestekar olan Robert Frobisher'ın elinde Adam Ewing'in günlüğü vardır. Luisa Rey ise Reagan yönetimindeki Amerika'da yaşayan isyankar ruhlu bir gazetecidir. Yayın evi sahibi Timothy Cavendish ise alacaklılarından canını kurtarmaya çalışır.

IMDb 7,5

18. Büyük Hesaplaşma (1995)

Gerek içgüdüleri gerekse üstün zekasıyla, içerisinde bulunduğu her türlü suçtan arkasında kesin deliller bırakmadan, başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az kendisi kadar yetkin hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle altından kalkılması zor işlere kalkışıp minimuma yakın hasarla başarıya ulaşır. Her azılı suç filminde olduğu gibi söz konusu hırsızın peşinde de hırslı ve takıntılı bir dedektif vardır. Dedektif Hana, şimdiye dek bu usta hırsızın zekasıyla başa çıkamasa da davayı çözmekte kararlıdır. 

IMDb 8,2

19. Cinnet (1980)

Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. 

IMDb 8,4

20. Constantine (2005)

Angela Dodson, ikiz kız kardeşi Isabel’in ölümünün bir intihar olmadığını kanıtlayabilmek için özel dedektif John Constantine’den yardım ister. Ölen kadın dindar bir Katoliktir ve Angela, onun kendi canına kıymış olmasına ihtimal vermemektedir. John, şeytan avlayıp, onları ait oldukları yere gönderen, mistik güçler konusunda ün sahibi bir kişidir. John, vaktiyle intihara teşebbüs ederek cehenneme gitmiştir.

IMDb 6,9

21. Creed: Efsanenin Doğuşu (2015)

Kimsesiz Adonis yetimhanede günlerini geçiren, aslında iyi bir çocuk olmasına rağmen kavgacılığı ile tanınan bir yetimdir. Bir gün babasını tanıdığını söyleyen bir kadın onu ziyarete gelir ve kendisini yetimhaneden çıkartmak istediğini söyler. Babasının resmi nikahlı ama artık dul eşi olan bu kadın Mary Anne Creed'dir; Adonis'in babası ise efsanevi boksör Apollo Creed'den başkası değildir! Üvey annesinin himayesinde gayet iyi bir yaşama kavuşan Adonis, önündeki tüm iyi yaşam fırsatlarına rağmen tek bir arzu ile yanıp tutuşmaktadır; babası gibi boksör olmak!

IMDb 7,8

22. Define Avcıları (1985)

Çevresiyle uyumsuz bir grup genç birlikte geçirecekleri son birkaç günde eve kapanıp yeni ve eğlenceli bir uğraş bulabilmenin peşindedir. Macera peşinde koşan ve her biri birbirinden farklı karakterlerden oluşan bu grup bir gün tavan arasında tanınmamış bir korsan tarafından yazılan gizemli bir hazine haritasıyla karşılaşırlar. Ailelerinin evlerinin yerine bir sosyal spor kulübü yapılacak olan gençler evlerinin yıkılmasını önlemek adına para bulabilmek için gizli hazineyi aramaya koyulurlar ve böylece vahşi yolculuğumuz da başlamış olur. 

IMDb 7,8

23. Devlerin Aşkı (1956)

Teksas’lı sığır yetiştiricisi Bick Benedict, kazandığı ödülü almak için Virginia’ya gittiğinde, soylu bir aileden gelen güzeller güzeli Leslie Lynnton’a ilk görüşte aşık olur. Kadından da aynı karşılığı bulur ve çok kısa bir süre içerisinde evlenirler. Birlikte Bick’in yaşadığı kasabaya döndüklerinde Leslie daha önce hiç tanık olmadığı bir sosyal düzene şahit olur. 

IMDb 7,7

24. Evdeki Düşman (2009)

Sinema tarihinin en korkunç 'çocuk' karakterlerinden Esther'in muamma dolu ürkütücü hikayesini aktaran bu yapım, şok edici bir senaryoya sahiptir. Bebekleri ana karnındayken yaşamını yitiren Kate ve John büyük bir travma yaşamışlardır. Hayatları perişan olan çift bir çıkış yolu bulmak zorundadırlar. Bu elim olay, hem evliliklerini hem de Kate'in kırılgan ruh halini olumsuz yönde etkilemiştir çünkü Kate kabusların ve geçmişinden gelen şeytani ruhların pençesindedir. 

IMDb 7,0

25. Fahişe (1971)

Tom Gruneman New York'ta ansızın, ardında hiçbir ipucu bırakmadan ortadan kaybolur. Aradan bir süre geçtikten sonra karısı Holly ve patronu Peter, özel dedektif tutmak zorunda kalırlar. Tom'un eski bir arkadaşı olan John Klute isimli dedektifin kapısını çalarlar. John Klute davayı kabul eder, Tom'dan geriye kalan tek şey olan Bree isimli bir fahişeye yazdığı mektupla işe başlar.

IMDb 7,2

26. Felekten Bir Gece (2009)

Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekarlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olağanüstü maceralar aktarılmaktadır. 

IMDb 7,8

27. Full Metal Jacket (1987)

Bir grup acemi asker kendilerini nasıl bir eğitimin beklediğinden ve nasıl bir işin içine girdiklerinden habersiz bir biçimde üstlerinin önünde dikilmektedirler. Askerlik ve savaş kavramlarının ciddiyetlerini fark etmeleri için savaşa gitmeleri gerekmeyecektir.

IMDb 8,3

28. Gangsterin Kaderi (1968)

San Fransisco’daki bir polis teğmeni olan Bullitt, tutkulu bir politikacı tarafından görevlendirilir: Johnny Ross isimli bir gangsteri koruyacaktır. Ross’un şahitliği, politikacının geleceği için hayati önem taşımaktadır. Zira başka bir takım güçler gangsteri öldürmek için peşindedir.

IMDb 7,5

29. Gece Hamleleri (1975)

Kendini işine adamış bir özel dedektif, eski bir sinema aktrisinin evden kaçan üvey kızını bulma görevini üstlenir. Önceleri basit bir kayıp vakası gibi görünen bu olay kurcalandıkça daha da karmaşık ve tehlikeli hale gelmeye başlar.

IMDb 7,2

30. Geç Saatler (1985)

New York’ta keyifli ve lüks bir yaşam süren bilgisayar programcısı Paul Hackett, bir kafede tanıştığı Marcy’yle akşam için randevulaştığında Manhattan’ın varoşlarında onu bekleyen gece macerasından henüz habersizdir. 

IMDb 7,7

31. Gizemli Ada (1973)

Neil Howie isimli bir dedektif İskoçya'daki Summerisle Adası'nda meydana gelen gizemli bir davayı çözmek için bölgeye gider. Bir genç kız esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştur ve Howie onu bulması için görevlendirilmiştir. Adaya vardığında bir sürprizle karşılaşan dedektif yerli halktan aslında öyle bir kızın asla var olmadığını işitir.

IMDb 7,6

32. Gran Torino (2008)

İhtiyar Walt hala savaşın negatif etkilerinden kurtulamamıştır. Kore'nin çorak topraklarında gazi ünvanını edinmiş ama pek çok şeyi de Asya'da bırakmıştır. Film, Korelilere ön yargılı muhafazakar bir Amerikalı ile zor katlandığı yan komşusu Uzakdoğulu Thao arasındaki sevimli arkadaşlığı konu ediniyor. İlk başlarda gerilimli başlasa da, ilerleyen süreçte gelişen dostlukları bir çok ön yargının parçalanması ile mümkün olabiliyor.

IMDb 8,2

33. Gremlinler (1984)

Rand Peltzer, hiçbir icatı olmayan başarısız bir mucittir. Yılbaşında ailesine hediye olarak Gizmo adında şirin küçük bir yaratığı getirir. Sevimli yaratıkla ilgili 3 önemli kural vardır. Gece yarısından sonra yemek verilmemeli, direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve birkaç damladan fazla su içmemelidir. Bu kurallardan herhangi birine uyulmazsa korkunç sonuçlar beklemektedir.

IMDb 7,2

34. Güneş İmparatorluğu (1987)

Jim Graham, ailesiyle birlikte Şanghay’da iyi koşullarda bir yaşam sürmektedir. Fakat İkinci Dünya Savaşı’nın bütün dünyayı saran ateşinden Şanghay da kurtulamaz ve Japonya tarafından işgal edilir. İşgal sonucu değişen bütün hayatlar gibi, Jim ve ailesi için de her şey altüst olur.

IMDb 7,8

35. Hayatımın Atışı (2012)

Gus, göz problemi olan bir beyzbol gözlemcisidir. Yakalaması gereken bir sürü beyzbol anını kaçırmaktadır. Gözlerindeki problem nedeniyle Kızı Mickey ona yardım etmek ister ve işini bırakıp babasıyla birlikte bir iş seyahatine çıkar , bu seyahat Gus'ın doğru adımları atması için son şansıdır.

IMDb 6,8

36. Her Şey Aydınlandı (2005)

Genç bir Amerikalı olan koleksiyoner Jonathan özellikle ailesiyle ilgili olan her şeyi toplayıp koleksiyonuna katmaktadır. Dedesinin İkinci Dünya Savaşı sırasında hayatta kalmasını sağlayan kadını bulmak için Ukrayna'ya giden Jonathan; kendisine rehberlik eden Ukraynalı ama batı kültürü takıntısı olan Alex, kendisini kör sanan Yahudi düşmanı aksi dedesi ve onun çılgın köpeği Sammy Davis Jr. ile ilginç bir yolculuğa çıkar. 

IMDb 7,5

37. High Sierra (1941)

Dolandırıcılıktan hüküm giymiş olan Roy Earle, hapishaneden çıkar çıkmaz yine kirli işlerine geri döner. Suç patronu Big Mac, bir kumarhaneye saldırı planlamaktadır ve yanında ona yardım edebilecek, ekibi yönetecek deneyimli birilerine ihtiyacı vardır. Red ve Babe bu iş için doğru adamlardır. Ancak yolculuk sırasında tanıştığı Velma ve Babe'in kız arkadaşı olarak tanıdığı eski bir dansçı olan Marie'nin ekibe plansız dahil olmasıyla huzursuzluklar baş gösterir. 

IMDb 7,6

38. Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013)

Thorin Meşekalkan’ı ve beraberindeki 12 cüce ile çıktığı yolculuğu doğuya, Kuytuorman’a doğru sürdürmektedir. Ejderha Smaug’un yıllardır hüküm sürdüğü Yalnız Dağ’a ve kayıp Erebor Cüce Krallığı’na ulaşmak için atıldıkları macerada başlarına yine akıl almaz belalar gelecektir. Ormanın girişinde Büyücü Gandalf’tan ayrılmak zorunda kalan ekip, dev Örümcek sürünün ağlarından kurtulduklarını sanarlarken, savaşı orman elflerinin esiri olurlar. 

IMDb 7,9

39. Iwo Jima'dan Mektuplar (2006)

İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarında Amerikan askerlerinin Japonların elindeki Iwo Jima Adası’na yaptıkları kanlı çıkarma üzerine odaklanan film, yaşananlara kaybeden tarafından bakıyor. Yıllar sonra adanın ıssız topraklarında bulunan mektuplarla ortaya çıkan gerçekler, mağlubiyetin kaçınılmaz olduğu bir ortamda Japon askerlerinin nasıl kırk günlük bir direniş gösterebildiklerini ortaya koyar. 

IMDb 7,9

40. Kahramanlar Şehri (1959)

Gelmiş geçmiş en iyi Western filmleri arasında gösterilen filmde, Şerif John T. Chance ve iki yardımcısı kasabada işlenen cinayetlerin peşine düşerler. Ancak yardımcılarının birinin çok genç, birinin de alkolik olması onun başına türlü belalar açar.

IMDb 8,1

41. Kanunsuz Josey Wales (1976)

Kanunsuz Wales ailesini vahşice öldürenlerden öcünü alır ve bir grup katil tarafından kovalanmaya başlanır. Wales yalnız yolculuk etmeyi tercih etse de peşindeki kanunsuzlar ardı sıra gelir.

IMDb 7,9

42. Kara Şövalye Yükseliyor (2012)

Terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir.

IMDb 8,5

43. Kaynak (2006)

Film; geçmiş, bugün ve gelecekten üç ayrı hikaye sunuyor. Her biri aşka dair sonsuzluğun peşinde olan erkekler hakkında. Mayalı bir kaşif, esir düşmüş kraliçesini kurtarmak için hayat ağacını aramaktadır. Türlü ağaçlar üzerine çalışan bir tıp araştırmacısı, ölmek üzere olan karısını kurtaracak bir ilaç aramaktadır. 

IMDb 7,3

44. Kazablanka (1942)

Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın unutulmaz oyunculukları ile kült olmuş bir yapımdır. 2. Dünya Savaşı sırasında Fas’ın Kazablanka kenti, Hitler’den kaçan Avrupalılarla rengarenk, çeşitli bir görünüm kazanmıştır. Rick Blaine karakteri, şehrin en popüler barını işletmektedir. 

IMDb 8,6

45. Keskin Nişancı (2014)

Cesur bir asker olarak tanınan Chris Kyle, yoğun savaş ortamının hüküm sürdüğü Irak’a silah arkadaşlarını korumak için gönderilir. Kyle gerçekten keskin bir nişancıdır ve isabetli atışlarıyla savaş alanında pek çok hayatı kurtarır. Cephede adeta bir efsaneye dönüşür. Ama şöhreti çok geçmeden düşman hatlarında da yayılınca, bu sefer kendisi hedef haline gelecektir.

IMDb 7,3

46. Kim Korkar Hain Kurttan? (1966)

New England Üniversitesi'nde tarih profesörlüğü yapan George, aynı okulun yöneticisinin kızı alkolik Martha ile evlidir. Martha bir gün George'a Nick ve Honey isimli yeni evli bir çifti içki içmeye davet ettiğini söyler. Başlangıçta son derece normal görünen bu durum, iki çift için de ilginç bir tecrübeyi doğuracaktır. 

IMDb 8,1

47. Kirli Adam (1971)

Dirty Harry diye tanınan Harry Callahan, çok zorlu bir San Fransisco polisidir. Bir çatı tetikçisi, iki kez cinayet işlemiştir ve tüm şehri tehdit etmektedir. Harry onu er geç yakalayacaktır.

IMDb 7,8

48. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Harry’nin asıl işi hırsızlıktır. Ancak hesapta olmayan olaylarla bir anda kendisini oyunculukla ilgili bir elemelerde bulur. Rol dedektifliktir. Sonra başarılı olmaya aklına koyar ve ciddi bir biçimde oyunculuk öğrenmeye başlar.

IMDb 7,6

49. Kıyamet Günü (2012)

Maria ve Henry 3 çocuklarıyla birlikte kış tatillerini geçirmek için Tayland'a giderler. Bu tropik cennette birkaç gün keyifli vakit geçirmek isteyen aile, 25 Aralık gecesi düzenlenen Christmas partisine gider ve bolca eğlenirler. Ertesi sabah havuz keyfi yaptıkları sırada korkunç bir gürültüyle ortalık sarsılmaya başlar.

IMDb 7,6

50. Kız Kardeşimin Hikayesi (2009)

Fitzgerald çifti bir gün acı gerçeği öğrenir. Sara ve Brian Fitzgerald'a verilen kederli haber kızları Kate’in lösemi olduğunun bilgisidir. Çocuklarının sadece birkaç yıl ömrünün kaldığı gerçeği çifti allak bullak etmiştir. Bunun üzerine çift Kate’e donör olması için Anna adında bir bebek sahibi olmaya karar verirler.

IMDb 7,4

51. Korku Seansı (2013)

Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir.

IMDb 7,5

52. Kahraman Korsan (1952)

18. yüzyılda aklını ve cesaretini kullanarak zalim bir İspanyol asiline karşı koyan bir korsanın hikayesidir.

IMDb 7,4

53. Mad Max: Fury Road (2015)

Zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir. 

IMDb 8,2

54. Malcolm X (1992)

Malcolm, dönemindeki birçok siyahi vatandaş gibi oldukça zorlu ve acı dolu bir hayat geçirir. Bu olumsuz şartlar onu yaşayabilmek için küçük hırsızlıklar yapan birine dönüşmeye zorlar. Suçlarından dolayı hapishaneye gönderildiğinde ise bambaşka bir kimlik edinmeye başlar. Burada dahil olduğu ilginç toplulukta dinin de yardımıyla gerçek kimliğini bulur.

IMDb 7,7

55. Meet John Doe (1941)

Bir muhabir talihsiz meslek hayatını canlandırmak için yalan habere başvurur. ABD'de isimsizleri isimlendirmek için kullanılan John Doe adı ile, basit bir vatandaştan gelmiş gibi mektup yazar. Buna göre John Doe, Noel akşamı belediye binasından atlayıp intihar edecektir.

IMDb 7,7

56. Mesaj (1997)

Çocukluğundan gelen merak ve heyecanla dünya dışı yaşamlara ve varlıklara inanan Dr. Eleanor Arroway, bu tutkusunu çocuk yaşta kaybettiği babasının da yardımlarıyla bir mesleğe dönüştürür. Dr. Arroway, SETI isimli programda çalışan, dünya dışı varlıkları araştıran bir ekibin önemli gökbilimcilerinden biridir.

IMDb 7,4

57. Misyon (1986)

1750'lerde geçen filmde, İspanyol bir din adamı olan Peder Gabriel, Guarani isimli bir yerli kabile arasında hristiyanlığı yayması için Güney Afrika ormanlarından birine gönderilir. Ancak görev zannettiği kadar kolay olmayacaktır. Burada benzer amaçlar doğrultusunda yola çıkan Mendoza ile karşılaşır ve aralarında hızlı bir etkileşim yaşanır.

IMDb 7,5

58. Muhteşem Gatsby (2013)

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır.

IMDb 7,3

59. Not: Seni Seviyorum (2007)

Bir kadın için, sevdiği adama bütünüyle teslim olmuş ve bütün hayatının anlamını onun üzerine kurmuş hatta onunla nefes alırken, adamın bir hastalık nedeni ile çekip gidecek olması kolay kaldırabileceği bir şey değildir. Holly, kocasına aşıktır ve bir gün Gery ölümcül bir hastalığının olduğunu öğrenir.

IMDb 7,1

60. Operadaki Hayalet (2004)

Film, bir opera hayaletinin French Opera House’daki oyuncuları ve koro şarkıcısı olan ve özel olarak çalıştırılan Christine’i tehdit etmesi ile başlıyor. Hayalet, baş sopranoyu nihayet delirtir ve kaçmasına neden olur. Ancak bir geceliğine onun yerini alan Christine sayesinde şov, gala gecesinde çok beğenilince kaçan yıldız, rolünü geri ister.

IMDb 7,4

61. Otomatik Portakal (1971)

İnsani değerlerin yok olmaya yüz tuttuğu bir gelecekte, Britanya’da geçen film şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur.

IMDb 8,4

62. Parmaklıklar Arkasında (1967)

Savaş gazisi Luke Jackson, işlediği bir önemsiz savaş suçu nedeniyle iki yıllık bir hapis cezasına çarptırılır. Hapiste, bulundukları yerin patronu olduğunu kendisine bir şekilde göstermeye çabalayan Dragline ile tanışır. Dostluk ve saygınlık kazanmanın oldukça zor olduğu bu yerde öne çıkmayı başaran Luke, hapishanenin yeni patronu olması yönünde önemli adımlar atmaktadır.

IMDb 8,2

63. Pasifik Savaşı (2013)

İnsanoğlunu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan şey, ansızın denizin altından gelmeye başlayan Kaiju isimli yaratıklardır. Bu dehşet verici varlıklar dünyanın temel kaynaklarını harap ederken canlı nüfusunu da hızlıca yok etmeye başlarlar.

IMDb 7,0

64. Prestij (2006)

19. yüzyıl sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar.

IMDb 8,5

65. Tutsak (2013)

Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır.

IMDb 8,1

66. Round Midnight (1986)

Dale Turner adındaki Amerikalı siyahi bir caz saksafoncusunun 1950'li yıllarda Paris'te geçen dramatik öyküsünü anlatmaktadır.

IMDb 7,4

67. Sefiller (1995)

2. Dünya Savaşı sırasında Fransa'da okuma yazması olmayan eski bir boksör olan Henri Fortin , Ziman adındaki zengin bir Yahudi avukat ve ailesini kendi taşıma şirketine ait kamyonla İsviçre'ye kaçırmayı kabul eder. 

IMDb 7,5

68. Sherlock Holmes (2009)

Holmes ve cesur ortağı Watson, birbirinden tehlikeli maceralara gözlerini karartıp dalıyorlar. Dövüş tekniklerini ve efsanevi zekasını silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır.

IMDb 7,6

69. Sihirbaz (2010)

İskoçya’da bir köy barında sanatını icra ederken Alice adında masum bir kızla tanışınca her ikisinin de hayatı değişecektir. Sahnede onu izleyen Alice, yaptıklarının gerçek sihir olduğunu sanarak büyülenir ve kahramanımıza hayran kalır. 

IMDb 7,5

70. Space jam (1996)

Jordan smaçlamakta, Bugs Bunny sıkıştırmakta ve tüm Looney Tunes starları potaya zıplamakta. Animasyon ve gerçek karakterlerin iç içe geçtiği bu komik filmde, Charles Barkley ve Patrick Ewing gibi NBA yıldızlarının yeteneklerini ele geçiren kötü yaratıklarla Looney Tunes kahramanları bir basketbol maçında karşı karşıya gelirler.

IMDb 6,3

71. Tehlikeli İlişkiler (1988)

Son derece zengin ama sıkıcı bir hayat yaşamakta olan aristokratlar, tutku ve ihanet etrafında türlü oyunlar oynayarak hayatlarını renklendirmeye çalışırlar. Özellikle de bunu, başkalarının yaşamları üzerinden yaparlar.

IMDb 7,7

72. Uykusuz (2002)

Genç bir kızın esrarengiz bir şekilde öldürülmesinin ardından küçük Alaska kenti türlü haberlerle çalkalanmaktadır. Bu cinayetin ardında yatan gizemi çözmek için göreve getirilen Will Dormer ve Hap Eckhart isimli iki dedektif, Los Angeles'tan Alaska'ya doğru yolculuğa çıkarlar.

IMDb 7,2

73. South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

Kyle, Stan, Kenny ve Cartman sadece yetişkinler için yapılan bir filmi izlerler. Bu filmi izledikten sonra psikolojileri tümden değişir. Ebeveynleri çocuklarının bu kadar etkilendiklerini görünce bu filmi protesto etmeye karar verirler.

IMDb 7,8

74. Yaz Günüydü (1971)

ABD 'nin 2. Dünya Savaşı 'na katıldıktan sonraki ilk yaz olan 1942 yılının yazında New England 'a bağlı Nantucket adasında tatillerini geçiren 15 yaşlarındaki yeni yetme hayalperest Hermie ile iki arkadaşı Oscy ve Benjie için savaş çok uzaklardadır. Onların tek derdi yeni uyanmaya başlayan cinsel dürtüleri ile nasıl baş edecekleridir.

IMDb 7,4

75. Yakuza (1974)

Filmde bu örgütle iş ortaklığı yapan ve anlaşmaya uymadığı için kızı Yakuza şefi tarafından kaçırılan bir Amerikalının, eski bir arkadaşı olan Kilmer'ı yardıma çağırması ile başlar.

IMDb 7,3

76. Ölüm Kararı (1948)

Aynı evde yaşayan iki parlak üniversite öğrencisi Philip ve Brandon kusursuz cinayetin var olduğunu kanıtlamak ve böylece kendi zekalarını ispatlamak için eski sınıf arkadaşları David Kentley'i iple boğarak öldürürler. Cesedi evdeki eski bir sandığın içine saklayan Brandon ve Philip son derece soğukkanlı bir şekilde bir akşam yemeği daveti verirler. 

IMDb 8,0

77. Ölüm Tarlaları (1984)

Bir fotoğraf muhabiri olan Sydney, Kamboçya’da görevdedir. Orada devam etmekte olan iç savaş hakkında yazması gerekir. Aynı zamanda New York Times’ın bölge muhabiri olan arkadaşı ve çevirmen Dith, ona eşlik etmektedir. 

IMDb 7,9

78. Özgürlüğün Bedeli (1996)

Bir grup isyancı 1916 yılında İrlanda’da Dublin Posta Binası’nı kuşatarak başkaldırıda bulunur. Bu isyancıların başında Eamon De Valera vardır ve kurtulan tek kişidir. İrlanda, çok uzun yıllardır İngiltere’nin yönetiminden kurtulma çabasında, bağımsızlık mücadelesi vermektedir. Bu olayda söz konusu liderin tüm destekçileri hapse girerler.

IMDb 7,1

79. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)

Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüz yıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır.

IMDb 8,8

80. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)

Yüzük Kardeşliği üyelerinin her birinin, kardeşlik bozulduktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. Kahramanlarımız, gruplar halinde Orta Dünya’nın en tehlikeli yerlerinde maceralar yaşayacaklar, yeni kavimler ve çoktan unutulmuş medeniyetlerle tanışacaklar.

IMDb 8,7

81. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)

Sauron'un orduları büyüdükçe büyümektedirler. Frodo ve onun can dostu Sam, korku dolu bir yolculuğun göbeğinde, korkunç Mordor'a adım adım yaklaşmaktadırlar. Tek yüzük yok edilmelidir ve iyilik bunun için savaşmaya hazırdır.

IMDb 8,9

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
02.03.2016

Harry Potter nerde? Hani ilk sıralarda olması gereken seri?

81 Filmin içerisine Harry Potter'ı almamak...

27.11.2018

lan HARRY POTTER nerdeee?????

TÜM YORUMLARI OKU (19)