Diğer yandan ülkede devam eden aşılama programı da beklenti yaratıyor.
Çinli şirketler Sinovac ve Sinopharm'ın ürettiği koronavirüs aşıları ülke genelinde acil kullanım izni aldı ve riskli sektörlerde çalışanlara uygulanmaya başlandı.
Çinli yetkililer, Çin Yeni Yılı öncesinde 50 milyon kişinin aşılanmasını hedefliyor.
Pekin, salgının çıktığı ve yayıldığı noktanın neresi olduğuna ilişkin de uluslararası düzeyde kendisini savunma gayretinde.
Çinli yetkililerin ilk başlarda salgının ciddiyetini gizlediğine yönelik suçlamalar mevcut. Çin ise virüsün ilk tespit edildiği yerin Vuhan olmasının, koronavirüsün buradan çıktığı anlamına gelmediği görüşünde.
Çin devlet medyası son zamanlarda koronavirüsün Çin dışında, İspanya, İtalya ya da ABD'de ortaya çıkmış olabileceği görüşünü gündeme getiriyor. Bunun yanı sıra, virüsün ülkeye donmuş gıda ürünleriyle girmiş olabileceği savunuluyor ancak uzmanlar bu konuda netleşmiş değil.
Bu ay WHO heyeti de Vuhan'a giderek virüsün nasıl ortaya çıktığını araştırmaya başladı. Çinli yetkililerin WHO heyetiyle hangi verileri paylaşacağı konusunda ise soru işaretleri var.
Çinlilerin azimli bir şekilde virüsle savaşıp normal hayata dönmeleri Çinlilerin yarasa yiyen oro*bu çocukları olduğu gerçeğini değiştirmez .
Haberi okumadım ama olum adamlar virüs çıkanların evlerini metalle kapatıyorlar bizimkiler hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor tabi bitmez böyle
Haberi okumadım ama olum adamlar virüs çıkanların evlerini metalle kapatıyorlar bizimkiler hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor tabi bitmez böyle