Vücut Hatlarına Göre Hangi Elbise Modelini Tercih Etmelisin?

Boyuna, kilona ve vücut hatlarına uygun giyinebilmek için tüm tüyoları bu yazımda bulabilirsiniz. Hepimiz olduğumuz gibi çok güzeliz ama güzel olan yönlerimizi öne çıkararak neden daha da güzel gözükmeyelim ki? 

'Bu içerikteki ürünler, Onedio editörleri tarafından seçilmiştir. Beğeneceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

''İçerikteki fiyatlar ve stok durumları değişiklik gösterebilir.'' 

Vücudumuz nasıl olursa olsun, herkese yakışan bir stil mutlaka vardır. Yeter ki doğru vücut yapısına doğru kıyafeti seçmeyi bilelim...

1. Geniş bir kalça fakat ince bir bele sahipseniz şanslısınız... Kum saati tipindeki vücudunuzda ince belinizi ortaya çıkaracak modeller tercih edebilirsiniz.

Eğer hafif bir göbeğim var ondan da rahatsız oluyorum diyorsanız, korseli yüksek bel iç çamaşırları ile çok rahat edeceğinizi garanti edebilirim.

Kum saati tipinde vücut hatlarına sahipseniz, belinizi ortaya çıkarıp kalçanızı da çok güzel gösteren, üzerinize oturan elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Bu konuda oldukça fazla seçenek var. Size en çok yakışacak olan modeller bu tarz elbiseler olsa da, vücut yapınız aslında her türlü elbiseyi giymeye müsait.

Kum saati şeklindeki vücut hatlarınıza en çok yakışacak elbiseler, elbette belinizi ortaya çıkaran modeller olacaktır.

2. Armut vücut tipine sahipseniz yani kalçalarınız, vücudunuzun üst kısmınıza oranla daha genişse, dikkati bedeninizin üst kısmına çekmeniz doğru olacaktır.

Armut tip vücut hatlarına sahip kadınlar, üst kısmı oturan, alt kısmı ise çan etek ya da kabarık etek modeli olan elbiseleri tercih edebilir.

Armut vücut tipine en uygun elbiseler, dikkati vücudunuzun üst kısmına çeken elbiseler olmalıdır.

Alt kısım kabarık olacağı için, oradaki fazlalıklar asla fark edilmeyecektir.

Elbette siz fark edilmesini istiyorsanız o başka. Neticede hepimiz 'body shaming'e karşıyız, öyle değil mi?

3. Vücudunuzun üst kısmı bacak boyunuza göre uzunsa, göğüs altından daralan elbiseler tam size göre olabilir.

Bacak boyunuz vücudunuza oranla kısaysa, göğüs altından daralan elbiselerle belinizin daha yukarıda, dolayısıyla bacaklarınızın da daha uzun gözükmesini sağlayabilirsiniz. 

Bir çeşit göz yanılsaması yani...

Belinizi daha yukarıda gibi göstermek, bacaklarınızın daha uzun gözükmesini sağlayacaktır.

4. Bacaklarınız incecik ama göbeğiniz mi var? Çoğu kadının yaşadığı bir durum merak etmeyin. Üst kısmı bol mini elbiseler size inanılmaz yakışacaktır.

İnce bacaklarınızı ön plana çıkarıp, göbeğinizi saklayacak kıyafetler sizin için doğru seçim olacaktır.

Bol bir elbiseden ziyade, ön kısmı detaylı ya da fırfırlı olan elbiseler, göbeğinizi saklama konusunda çok başarılı olacaktır.

5. Kendinizi 'fazla zayıf' buluyorsanız, üzerinde detayı olan, katları olan elbiseler sizi çok mutlu edecektir.

Çok zayıf olduğunuzu düşünüyorsunuz ve bundan rahatsız mısınız? 

Şanslısınız çünkü, çoğumuzun giyemediği elbiselerin hepsi size çok yakışacak ve size fazladan birkaç kilo da katacaktır. 

Drapeli elbiseler, önünde kabarık detayı olan elbiseler, fazladan fırfırlar, büyük detaylar, bunlar hep insanı olduğundan kilolu gösteren detaylar. Dolayısıyla sizin için de biçilmiş kaftan...

6. Bel oyuntusu olmayanlar yani dikdörtgen vücut yapısına sahip olanlar için doğru tercih üzerinize oturmayan elbiseler olacaktır. Bacaklarınızın güzelliğini ortaya çıkarmak için mini elbiseleri de tercih edebilirsiniz. Elbette üzerinize oturmayan modellerden.

Kalın bir bele sahip olanlara en çok yakışacak elbiseler, belinizin detaylarını belli etmeyen, üzerinize oturmayan modeller olacaktır.

Bu modellerin altında kimse beliniz ince mi kalın mı tahmin edemeyecek :)

7. Vücudunuzda beğenmediğiniz kısım omuzlarınız ise, omuzlarınızı olduğundan geniş gösterecek detaylara sahip elbiseler tercih edebilirsiniz.

Omuzlarım çok dar, keşke biraz daha geniş olsa diyenler, omuzlarınızı olduğundan daha geniş gösterecek bu modellere bakabilir.

Vatkalı kol, balon kol ya da kabarık askı detayı... Bir elbise seçerken bunlar olmazsa olmazınız olsun...

8. Bacaklarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız, hiç rahatsız olmadan giyebileceğiniz modeller bu maxi elbiseler. Yırtmaçlı maxi elbiseler de dekolte seviyorsanız tercih edilebilir...

Gizlemek istediğiniz yeriniz kalın olduğunu düşündüğünüz bacaklarınız ise bu elbiselere bakabilirsiniz.

Ben de kalın bacak yapısına sahip olan biri olarak söyleyebilirim ki, her türlü elbiseyi giyiyorum ama en çok iltifatı yırtmaçlı maxi elbiseler giydiğimde alıyorum.

9. Vücudunuzun her yeri orantılı fakat ayak bilekleriniz kalın olabilir. Bu durumda ayak bileklerinizi kamufle edecek uzunlukta elbiseler seçmeniz en doğrusu olacaktır.

Kalın bileklerinizden şikayetçi iseniz, bu elbiselere göz atabilirsiniz.

Kışın botlar ile kamufle edebildiğimiz kalın bileklerimizi, yazın ancak maxi boy elbiselerle gizleyebiliyoruz.

Unutmayalım her halimizle çok güzeliz. Bu rehber, herkesin olduğu şekilde güzel olduğunu kabul edip, sadece doğru elbise seçimi yapmak isteyenler için hazırlanmıştır.

Sezonun Modası Birbirinden Tatlı Balon Kol Elbise Modelleri
Güzelliğiyle Kıskançlıktan Çatlatan Influencerların En Beğenilen Pozları
Saçına Önem Verenlerin Tüm Sorunlarına Çözüm Olacak 19 Saç Bakım Ürünü
Bakımına Özen Gösterenlerin Favorisi Olan Haftanın En Çok Satan Kozmetik Ürünleri
Bacaklarının Güzelliğini Çok Daha Seksi Şekilde Göstermeni Sağlayacak 21 Yırtmaçlı Model

Popüler İçerikler

Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
Survivor’da Büyük Kavga: Yunus Emre Küfür Etti, Ogeday Çıldırdı: Yunus Emre ve Ogeday Diskalifiye Olacak mı?
Bayramda Maziye Dalan Kullanıcılar Anne ve Babalarının Haset Ettiren Tanışma Hikayelerini Anlattı!
YORUMLAR
12.07.2021

Bunların hiçbiriyim şükür. 😎

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ