Vücudunuzda Asla Dövme Yaptırmamanız Gereken Bölgeleri ve Nedenlerini Söylüyoruz!

Bu bölgelerde dövmesi olanlar parmak kaldırsın!😅

1. Dirsekler:

Uzmanlar genellikle dirsek dövmelerini, kalıcılıklarının az olmasından dolayı pek önermiyorlar. Ayrıca bu bölgede bulunan deriniz oldukça kalın olduğu için dövme sanatçınızın dövmeyi yapması çok daha uzun sürecektir. Ayrıca dirseklerinizi nemlendirmek gibi bir alışkanlığınızın olmadığını varsayarsak, dövmeniz çok daha çabuk solacaktır.

2. Koltuk altı:

Koltuk altı dövme yaptırmak için belki de en acı verici bölgedir. Bu acıya dayanamayabilir ve dövmenizi yarıda bırakabilirsiniz, bizden söylemesi!

3. Diz arkası/ Eklem bölgesi:

Dizlerinizin arkasında eklemlerinizi bağlayan bu bölge oldukça hassastır ve bir çok sinir ucunu barındırır. İşte tam da bundan dolayı bu bölgeye dövme yaptırmak bir noktadan sonra katlanılamaz bir acıya dönüşebilir!

4. El ve parmaklar:

Biliyoruz ki belki de dövmede en popüler yerlerden biri eller ve parmaklar. Fakat uzmanların bu bölgeyi çok da önerdiklerini söyleyemeyiz. Bunun nedeni ise güneşe en çok maruz kalan bu bölgede olan dövmenizin çabuk solacak olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca, parmaklardaki dövmelerin birçoğu neredeyse iyileşir iyileşmez solmaya başlıyor.

5. Kaburga:

Her ne kadar görünüşüyle hepimizi büyülese de kaburga/göğüs kafesi pek de önerilen bölgeler sayılmaz. Bunun ise bir çok nedeni var. Bunlardan ilki, bu bölgenin en az koltuk altı kadar acı verici olması. Bir diğeri ise kadınların özellikle de sütyen giyerken bu bölgeyi tahriş etme olasılıkları. Ayrıca doğum yapan kadınların bazılarının bu bölgeye yaptırmış oldukları dövmeler geriliyor.

6. Yüz:

Hassas bir cildin ve binlerce sinir ucunun yanı sıra, dövme sanatçılarının da ancak kalıcılık bakımından 2-3 yıl garanti verebileceği bir yer olan yüz bölgesi oldukça sıkıntılı bir yer. Ayrıca normalde bile her gün güneş kremi sürmeniz gerekirken, yüz dövmenizle bu durumu asla es geçmemeniz gerekmekte.

7. Ayak bileği:

Ayak bileği genellikle dövme için çok tercih edilen yerlerden bir tanesi fakat dövme sanatçılarının pek de önermedikleri bir bölge. Bunun nedeni is çok basit: canlı renklerin çok çabuk solması..

Bonus: Dövme acı haritası

www.instagram.com

Acı sıralamasına göre:

Mavi, Pembe, Turuncu, Sarı

Peki sizin hiç dövmeniz var mı? Varsa nerenizde ve yaptırken neler yaşadınız? Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
10.04.2020

Geriye bi tek sırt ve popomuz kaldı galiba :D

10.04.2020

bir dovme sanatcisi olarak coguna katiliyorum. dovmede renk kaybi/solma cildin asinmasiyla ve gunes temasiyla dogru orantili. eklem yerleri (omuz basi dirsekler dizler) giysilerle ve yuzeylerle en cok temas eden bolgeler ve dovmeyi iyilesene kadar cok iyi korumak gerek. el ustu ve parmaklara bircok dovme sanatcisi calismayi tercih etmez. hem kisa surede deforme olacagi icin sanatcinin itibarini zedeler hem de dis ortamla cok fazla temas oldugundan enfeksiyon riski fazladir. yazida boyun bolgesine deginilmemis. orasi da hem aci veren hem calismasi zor bir bolge. esasinda aci durumu kisiden kisiye degisir. kimisi koluna -en az aciyan yerlerden biri- yaptirirken bayilir kimisi gogsune yaptirir ah bile demez. ama genel olarak derinin kemige yakin oldugu kasla desteklenmeyen bolgeler daha fazla can yakar.

17.06.2023

Peki boyun(göğüsden boyuna vb.)kısmına dövme yaptırmak sorun mu veya ne kadar acıtır?

10.04.2020

çok sağlam para ödeyerek ayağımın üzerine bir dövme yaptırmıştım, yarım avuç kadar ama oldukça detaylı bir şeydi. 1 hafta boyunca değil yürümek, ayağımı yere basmak bile korkunç acı veriyordu. uyumak tam bir işkenceydi çünkü çarşafa temas ettiği an uykudan fırlıyordum. 10 günden önce acısı dinmediği gibi balon gibi şişen deri de bir aya anca normale döndü. bu arada çok çok iyi bir dövmeciydi ve sağlık sorunu yaşamadım, yalnızca o yüzeydeki deri anormal ince ve hassas olduğu için bunlar oldu. neyse bir ayın sonunda tamamen iyileşmişti ancak dövmenin yarısına yakını kalitesini tamamen kaybetti. uzaktan bakınca pek belli olmasa da düzelttirmek istiyorum. ancak eve kapalı 1 ay geçirebileceğim uygun bir zaman da yok ve olmayacak, sanırım kaldı böyle...

12.04.2020

Yakında tamamen sokağa çıkma yasağı gelmesi olası. Bu haberi duyduğun gibi dövmeci ile konuşursan çok uygun bir zaman olabilir. Evimin altında kuaför var görüyoruz arka kapıdan birileri girip saç yaptırıyor. Dövmeci de yapabilir neden olmasın

TÜM YORUMLARI OKU (17)