Vücudunuz Hakkında Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınız 27 Bilgi

1. İnsanların ürettiği yumurtalar oldukça küçük olsa da gözle görülebilir büyüklüktedir.

2. Cerrahların ameliyat yaparken organları olması gereken konuma geri koyması gerekmez. Vücudunuz zaten ameliyattan sonra organları doğru konumlarına getirir.

3. Dirseğinizde bulunan bulunan deriye "weenus" adı verilir. Ayrıca, o derinizi ne kadar sert sıkıştırsanız da canınız acımaz.

4. Beyniniz, kaslarınızın ne kadar güçlü olduğunu kontrol eder. Eğer bacak kaslarınız tam güçle kasılsaydı, uyluk kemiğinizi kırabilirlerdi. Bu nedenle, acil durumda olan insanlar, adrenalin etkisiyle arabaları çocukların üzerinden kaldırabilirler. Vücudunuz büyük bir güce sahiptir ama bu durum size ciddi şekilde zarar verebilir, bu nedenle beyniniz sizi zayıf, yumuşak bir jöle torbası gibi tutar.

5. İnsanlar biyolüminesan canlılardır ve karanlıkta parlarlar, ancak yaydığımız ışık, insan gözünün algılayabileceğinden 1000 kat daha zayıftır.

6. Ağladığınızda burnunuz akar. Aslında akan sıvı sizin gözyaşlarınızdır.

7. Sağlıklı bir kalbin atması için bir vücuda ihtiyacı yoktur. Oksijenli bir kan kaynağı olduğu sürece, sahibi olsun ya da olmasın, yoluna devam edecektir.

8. Ortalama bir insan ereksiyonu sırasında yaklaşık 130 ml kan bulunurken, ortalama bir tavşanın tüm vücudunda yaklaşık 126 ml kan vardır. Yani, bir ereksiyonda bir tavşanın vücudunda bulunan toplam kan miktarından daha fazla kan bulunur.

9. Alzheimer hastalığı sadece kademeli bir hafıza kaybı değildir. Fiziksel olarak da beyinde bulunur. Beyne saldıran fiziksel bir madde vardır. Mesela, Alzheimer hastalığından muzdarip bir kişinin kafatasını açıp baksaydınız, beyinlerinin bu yapışkan, lifli, gri fiziksel madde tarafından ele geçirildiğini görürdünüz.

10. Hepimizin bildiği gibi karaciğer kendini yenileyebilir. Karaciğerin tam anlamıyla 2/3'ünü keserseniz, yaklaşık iki hafta içinde kendini yeniden büyütebilir.

11. Ortalama olarak, insanların vücutlarında şempanzeler kadar çok kıl vardır ancak insan kılı çok daha kısa ve daha incedir.

12. Beynimizin buruşuk gibi görünme sebebi maksimum yüzeye ve dolayısıyla nöronlara ve hücre iletişimine uyması için kafatasımızın içine doğru katlanmasıdır. Kemirgenler gibi bazı hayvanlar tamamen pürüzsüz bir beyne sahiptir.

13. Vücudunuz sizi tekrar yutkunmak için beklemeye zorlamadan önce sadece 2-3 kez yutkunabilirsiniz.

14. Mideniz, bir kedinin beyninde bulunan nöronların toplamından daha fazla nöronla (yarım milyar nöron) çevrilidir. Bu sizin enterik sinir sisteminizdir. Sindirimi kontrol eder, otonom çalışır, kendi hafızasına sahiptir, kendi reflekslerini idare edebilir ve hatta kendi duyuları bile vardır. Kan-beyin bariyeri ve ana beynin kafatasında, bir omurilikte ve sinirlerin kritik beslenme eyleminden uzakta kilitli kalması nedeniyle ortaya çıktığı düşünülmektedir.

15. Korneanız, ciğerlerinizden oksijen almayan tek organınızdır. Kornea, böceklerin yaptığı gibi havadaki serbest oksijeni emer. Bu nedenle lenslerinizin nefes alabilir olması çok önemlidir.

16. Kaydedilen sesimizden nefret ederiz çünkü duymaya alışkın olduğunuz düşük frekanstan farklı bir frekansta duyuyor oluruz. Konuştuğunuzda, sesiniz havaya gider ve tekrar kulağınıza geri dönerken duyarsınız. Kulak ve kulağınızda bulunan kemik iletim mekanizması alçak frekansları havadan daha iyi iletir. Kaydedilen sesiniz yalnızca havadan iletilen sese sahiptir. Bu, sesinizin neye benzediğini düşündüğünüz ile gerçekte ne yaptığı arasında uyumsuzluğa neden olur. Bu nedenle sesiniz her zaman düşündüğünüzden daha tiz bir tona sahip olacaktır.

17. Bağırsaklarınız sürekli hareket halindedir, tıpkı solucanlar gibi kıvrılma hareketi yaparlar.

18. Bazı insanlar yalnızca bir kulağa bir şey koyarlarsa öksürür, çok küçük bir yüzdesi ise her iki kulakta da bir şey varsa öksürecektir. Buna Arnold'un kulak-öksürük refleksi denir.

19. Egzersiz yapmadan yaklaşık bir dakika önce kalp atış hızınız artar. Bu durum öngörülmeyen artış olarak bilinir ve istemsiz olarak gerçekleşir.

20. Kusmadan hemen önce, vücudunuz ağzınıza epeyce tükürük salgılatır, bu normalde kusmadan 30-45 saniye önce olur. Bunu, ağzınızı kusmuktaki asitlerden korumaya yardımcı olmak için yapar. Ayrıca bu durum sizin kusacağınıza dair büyük bir belirtidir. Bu durumda size en yakın tuvaleti, çalıyı veya çöp kutusunu bulmalısınız.

21. Vücudumuzun en önemli organlarından olan beyin tek başına ağrıyı hissedemez, ancak vücudun diğer tüm bölgelerinden gelen ağrıyı hissedebilir.

22. Skrotumunuzun üzerindeki kahverengi çizgi, labialarınızın rahimde birbirine kaynaştığı ve klitorisin, penisinizin frenulumunu oluşturduğu yerdir.

*Skrotum testislerin içinde bulunduğu torba benzeri yapıdır.

*Labia kadın cinsel organlarının bir parçasıdır.

*Penis başında frenulum adı verilen bir bölüm bulunur.

23. Sabahları, gece olduğunuzdan biraz daha uzun olursunuz. Bunun nedeni yerçekiminden kaynaklanan omurilik sıkışmasıdır.

24. Burundan nefes alırken havanın çoğu yalnızca bir burun deliğinden girer. Kullanılan burun deliği birkaç saatte bir değişir. Buna nasal döngüsü denir.

25. Bir hücre apoptoz yoluyla öleceği zaman, hücre içinde bulunan materyalleri (örneğin organeller) paketlemek için dikkatli ve düzenli bir süreçten geçer, böylece komşu hücreler ölmez."

*Programlanmış hücre ölümünün ana tiplerinden biridir;

26. Gözleriniz eğer yalnızca bir nesneyi takip ediyorsa yavaş hareket edebilir aksi takdirde başka yerlere seğirirler.

27. Eğer "hohlarsanız" nefesiniz sıcak, "üflerseniz" nefesiniz soğuk çıkar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Vücutlarındaki Farklılıklarla Birlikte Bambaşka Anlamlar Kazanarak Hayranlık Uyandıran 17 Kişi
İnsan Vücuduyla Alakalı Daha Öncesinde Hiç Duymadığınızı İddia Ettiğimiz 25 Gerçek
Vücutlarında Taşıdıkları Eşsiz Farklılıklarla Güzellik Kalıplarını Yıkmış 19 Kişi

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!