Vücudumuzu Süsleyen Dövmeler ile İlgili Bilinen Popüler 12 Yanlışa ve Şehir Efsanesine Açıklık Getiriyoruz

Bu şehir efsanelerine bir ışık tutmanın vakti geldi... 😅

1. Yanlış: Dövmeniz varsa kan bağışı yapamazsınız.

Bunu muhtemelen çok duymuşsunuzdur ancak dövmeniz varsa kan bağışı yapamazsınız olayı tamamen doğru değildir. Eğer bağış yapmak için bütün koşullara uyuyorsanız, dövmeniz varsa bile kan verebilirsiniz. Dövmeler, derinin 'dermis' adı verilen alt tabakasına yapılır. Dövme düzgün yapılmamışsa kan enfeksiyonuna yol açabilir ancak bu enfeksiyon geçtikten sonra da kan bağışı yapılabilir.

2. Yanlış: Hamileyken dövme yaptırmamalısınız.

Hamileyken dövme yaptıran kadınların, bebeklerinin ya da kendi sağlıkları konusunda olumsuz bir gelişme yaşadıkları ile ilgili çok az sayıda kanıt var. Hamileyken yaptırılan dövmenin bir sağlık riski eklemiyor. Hamile olmayan kadınlar gibi, geleceğin anneleri de dövme yaptırılan yerin hijyeni ve deneyimsizlikten dolayı kan enfeksiyonu ile karşılaşabilir. Eğer hamileyken dövme yaptırmayı düşünüyorsanız, bazı doktorlar sırtınıza yaptırmamanızı öneriyor çünkü olası bir epidural uygulamada, dövmenin iğne ile karışmaması gerektiğini söylüyorlar.

3. Yanlış: Diyabeti olan insanlar dövme yaptıramaz.

Diyabetik insanların dövme yaptırmaması için hiçbir neden yok. Doktorların önerdiği tek şey, insülin kullanılan bölgeye, yani vücutta daha az kan akımı olan yere daha çok acıtacağı için dövme yaptırılmaması. Ancak bu öneriler kendilerine iyi bakan hastalar için verilmekte. Doktorunun uyarılarına uymayan ve diyabeti kontrolden çıkmış olan hastalarda riskli.

4. Doğru: Yaptırılan yere göre acısı değişebilir.

Evet, dövme yaptırırken çekeceğiniz acı, acıya olan dayanıklılığınız dışında bir de yaptırdığınız yere göre de değişiyor. Biraz yağlı olan bölgelere yaptırılan dövmelerin acısı diğerlerinden daha fazla. Ayrıca kemik yakınına ve sinirlerinizin yakınındaki dövmeler de acıtabilir. Eğer bu acıdan çekiniyorsanız; kol altlarınıza, kaburganıza, ayak bileklerinize, göğsünüze, belinize, boynunuza ve yüzünüz gibi yerlere yaptırmamalısınız.

5. Yanlış: Dövmesi olan insanlar MR (Emar) çektiremez.

Bir inanca göre, dövmenin mürekkebindeki metalik içeriklerden dolayı Emar çekiminde problem yaşanacağına inanılıyor ancak bu tamamen bir şehir efsanesi. Almanya'da Max Planck Enstitüsü'nde yapılan araştırmalara göre yan etkisi yok denecek kadar az.

6. Yanlış: Beyaz dövme yaptırmak diğerlerinden daha çok acıtıyor.

Bu tamamen yanlış bir iddia. Dövme yaptırırken, dövmeyi yapan sanatçı beyaz rengi detayları düzeltmek ve daha her şeyin daha canlı olması için sona bırakır. Ancak bu süreçte cildiniz zaten dövme yaptırmaktan uyuştuğu için canınızın daha fazla acıması normaldir. Bu acının mürekkebin rengi ile bir ilgisi yoktur.

7. Doğru: Siyah mürekkep zamanla mavi ya da yeşile dönebilir.

Bu olay oldukça eski dövmelerde yaygındır. Aslında mavi ya da yeşile dönen şey mürekkep değil, derinin dövmeyi zamanla emmesi ve arkasında mavi bir iz bırakarak yavaşça soluklaşmasıdır. Bu genelde dövmeniz eskidiğinde ya da çok güneş ışığına maruz kalan bir yerde bulunuyorsa yaşanmaktadır.

8. Yanlış: Hemofili hastalığa olanlar dövme yaptıramaz.

Tamamen yanlış olmasa da, bu Hemofili hastalığı, yani kanın pıhtılaşmaması, seviyesine göre değişiyor. Hastalığı orta seviyede olan insanların kanama sorunları çok daha az olduğu için, doktorlarından aldıkları uygun kararlar doğrultusunda dövme yaptırabilirler. Ancak hastalığı daha ciddi seviyede olan insanların dövme yaptırmaması daha doğrudur.

9. Yanlış: Dövme yaptırmak iş olanaklarınızı azaltır.

Dövme yaptırmanın iş olanaklarınızı azaltacağı uzun yıllardır konuşulmakta ancak günümüzde çoğu insan dövme yaptırmakta. Günümüzde başarılı insanların dövmesi olabilir ancak tabii ki 50'li yıllarda bu kabul edilmezdi. Hala dövme kabul etmeyen kurumlar ve iş kolları var ancak zamanla bunun da azalması bekleniyor.

10. Doğru: Dövme yaptırırken kanarsınız.

Dövme iğneleri derinizin altına mürekkep enjekte ettiği için bir insanın dövme yaptırırken kanaması oldukça doğaldır. Bazı insanlar normalden fazla kanarken, bazı insanlar ise hiç kanamamaktadır. Dövme bittikten sonraki 36 saat kadar bir süreç boyunca akan mürekkep ve kan görmeniz oldukça normaldir. Dövme sanatçınızın verdiği bilgilere göre temizlemeniz gerekmektedir ancak bu kanama 36 saati geçerse hastaneye gitmeniz öneriliyor.

11. Yanlış: Dövme sanatçıları her müşterisine aynı iğneyi kullanıyor.

Bu tamamen yanlıştır. Düzgün bir dövme stüdyosunda olan en basit hijyen kurallarından biri, her müşteri için yeni materyal kullanılmasıdır. İğneler, eldivenler gibi materyaller tek kullanımlıktır ve daha sonrasında atılır.

12. Yanlış: Bir dövmeyi tamamen sildiremezsiniz.

Her dövme tamamen silinmese de, küçük ve siyah dövmeleri silmek diğerlerine göre daha kolaydır. Bu işin dövme silme konusunda uzmanlaşmış bir yerde yaptırılması gerekmekte ve bu sürecin oldukça acılı olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Kendisi Minik ama Anlamı Kocaman Olup, Dövmecide 'İşte Bundan İstiyorum' Dedirtecek 36 Dövme
Yaptırırken Hangi Kafayı Yaşadığını Merak Ettiğimiz Kişilerden 19 Göz Kanatan Dövme
Ne Dövme Yaptırsam Diyenlere Dev Hizmet: Size İlham Verecek, Birbirinden Yaratıcı Minimal Dövmeler

Popüler İçerikler

6 Yıllık Evlilik Tek Celsede Bitti: Eşi Selim Selimoğlu ile Anlaşmalı Boşanan Bengü'den İlk Açıklama Geldi!
Seray Sever'den Apar Topar Yayından Kaldırılan "Dünya Güzellerim" İtirafı!
Galatasaray'ın Avrupa'daki Rakibi Tottenham'da Üç Oyuncu Sakatlandı!
YORUMLAR
09.10.2020

#9 Doğru : Dövme yaptırmak iş olanaklarınızı azaltır. Burası Türkiye. Beckham Türk olsa o dövmelerle güvenlik bile olamaz.

Pasif Kullanıcı
09.10.2020

13..dövme yaptırırsanız abdest........ :))))))

09.10.2020

tutar tutar.

09.10.2020

#1 hayır almıyorlar. ne dersen de. test yaptırmak iste yine almıyorlar. bir sene geçmesini istiyorlar. dedeme deli gibi kan aranıyordu koşa koşa gittim. benden kadın olduğum ve evlenip boşandığım için bile kan almadılar. o süreçte şunu öğrendim her kan verenin kanı alınmıyor. çoğu çöpe gidiyor. ben aslan gibiyim sağlıklıyım benim kanım gani gani diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. hiç tahmin edemeyeceğiniz şekilde eleniyorsunuz. o yüzden herkes elinden geldiğince bağışçı olsun. gerçekten çok azı geçerli kanların.

09.10.2020

yok almadılar. test bile yapmadılar. kadın ve boşanmış olduğum için almadıklarını da açık açık söylediler. ben de beyaz kan vermek istemiştim. olmadı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ