Volvo, Yeni Akıllı Telefon Uygulamasıyla Anahtarlara Veda Ediyor

Volvo'nun yeni ürettiği sistem sayesinde otomobillerin kilitleri akıllı telefonlar sayesinde kontrol edilebilecek.

Sektörün en yenilikçi otomobil üreticilerinden birisi olan Volvo, güvenliği tartışılabilecek ilginç bir sistem üretti. Bu yeni sistem sayesinde Volvo'nun ürettiği bazı otomobillerin kilitleri akıllı telefonlar kullanılarak kontrol edilebilecek. 

Sadece araç sahiplerinin yükleyebileceği bir uygulama sayesinde bu işlemi gerçekleştirmeyi planlayan Volvo, uygulamanın Bluetooth kullanarak çalışacağını belirtti.

Sistemin çalışma şekli oldukça basit. Araç sahibi aracına doğru ilerlediği sırada cebinde bulunan telefon, otomobilin sistemine sinyal gönderiyor ve sistem gelen sinyali tanıyarak kapıların kilidini açıyor. 

Volvo'nun sadece araç sahiplerinin kullanımına sunduğu bu yeni uygulama sadece aracın kilit sistemini kontrol etmekle kalmıyor, aynı zamanda motoru çalıştırabiliyor, güvenlik sistemini kontrol edilebiliyor ve hatta bagaj kapağı bile açılabiliyor.

Bluetooth araç anahtarının bir diğer özelliği de anahtarın paylaşılabiliyor olması. Örneğin aracınızı bir arkadaşınız ödünç almak istiyor fakat siz şehir dışındasınız. 

Bu durumda telefonunuzda bulunan uygulamayı kullanarak arkadaşınızın telefonuna anahtar uygulamasını gönderebiliyorsunuz, böylece arkadaşınız da bir süreliğine aracın anahtarına sahip olabiliyor.

Volvo'nun yaptığı açıklamalara göre bu teknoloji 2017 model araçlarda kullanılacak.

WebTekno

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
20.02.2016

"Telefonu çaldırmakla kalmıyoruz.Arabamızı da yanında promosyon olarak veriyoruz."

20.02.2016

Mesela ben kamp yapmak istiyorum kafa dinlemek için. Şehir dışında bir bölgeye gittim. Şarjımda bitti , peki bu durumda bu araç sahibi diğer bir deyişle kurban ne yapsın,nerelere gitsin. Hadi kurbanlık durum olmadı , daha düne kadar icloud hacklendi herkesin resimler gitti. Hackerlar bu arabayı var ya götümüze sokarlar bluetooth ile . La olm teknoloji güzel bir şey ama yerinde kullanırsan , yoksa olursun kim kardashian porn , direk bilgilerin ifşa. Artık gizlilik diye bir şey mi var azizim. Hadi dijital anahtar eyvallah ama telefon ile olacak iş değil bu aga.

20.02.2016

Reklam olmasın, bir araç kiralama firması benzer bir sistemi aylardır, hatta belki yıllardır kullanıyor zaten. Telefon şarjı önlemi olarak manyetik bir de kart kullanılabiliyor. Çok ilginç bir şey değil yani.

TÜM YORUMLARI OKU (7)