Sohbetlerin Aranan İsmi Olacaksınız: Arkadaş Ortamında Satabileceğiniz 15 Şaşırtıcı Bilgi

Ortamlarda genel kültür şovu yaparak dikkatleri üzerinize çekmek mi istiyorsunuz? Ortamlarda satıp birden insanların gözdesi olmanızı sağlayacak bilgiler mi öğrenmek istiyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise, sizleri şöyle alalım...

1. Hostesler Neden Her Zaman Saçlarını Topuz Yapıyor?

Uçağa her bindiğimizde bizi giyimlerinden saçlarına kadar profesyonel gözüken hostesler karşılar. Hostesler bizi karşılamadan önce birçok detaya dikkat eder. Bunlardan biri de saçlarıdır. Peki hostesler saçlarını neden hep topuz yapar? Gelin kısaca anlatalım.

2. Lastiklerde Bulunan Bu İnce Çubuk Gibi Dikenlerin Ne Olduğunu Merak Ettiniz mi?

Lastiklerin üzerindeki o küçük, garip uzantılar dikkatlerinizi çekti mi? Birçok insan bu minik parçaların lastiğin kalitesini ya da aşınma miktarını gösterdiğini düşünebilir, ancak gerçek bambaşka!

3. Okyanuslarda Fırtına Yaşandığında Altında Yaşayan Deniz Canlılarına Ne Oluyor?

Tropikal fırtınalar ve kasırgalar kıyı bölgelerinde yaşayan insanlar için oldukça korkutucu olabilir ancak suyun altındaki canlıların bu felaketlerden nasıl etkilendiğini biliyor musunuz?

4. Mantıklı Bir Sebebi Var: Peygamberdevesi Böceğine Neden "Peygamberdevesi" Deniyor?

Peygamberdevesi, ilginç duruşu ve adıyla bilinen bir böcek türüdür. Peki, bu ismin arkasındaki hikaye ne? Hem böceğin adının kökenine hem de dikkat çeken özelliklerine yakından bakalım.

5. Diğer Ülkeler İle Karşılaştırıldığında ABD'de Trafik Yol İşaretleri Neden Bu Kadar Çok Farklı?

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABDtrafik işaretleri diğer ülkelerde gördüğümüz standart işaretlerden oldukça farklı. ABD'yi ziyaret edenler ülkedeki yol işaretlerinin Türkiye ile ya da diğer ülkelerle kıyaslandığında farklılık olduğunu hemen fark eder. Peki bu farklılık neden kaynaklanıyor?

6. Avrupa'da Taharet Musluğu Kullanılmamasının İlginç Denebilecek Nedenleri

''Avrupa'da Neden Taharet Musluğu Yok?'' sorusu özellikle Türkiye'den Avrupa'ya tatile giden ya da tamamen yerleşenler tarafından sıkça merak ediliyor. Avrupalıların hiç umurunda bile olmayan ama ülkemiz insanları için hayat memat meselesi haline gelen bu küçük detay Google'dan de sık sık araştırılan bir konu. Gelin neden kullanmıyorlarmış birlikte bakalım.

7. Meğer Meraktan Değilmiş: Hava Yolu Şirketleri Seyahat Amacımızın İş mi Yoksa Eğlence mi Olduğunu Niye Sorar?

Uçak bileti rezervasyonu yaparken karşımıza çıkan sorulardan biri, seyahatinizin amacıdır: İş mi, yoksa eğlence mi? Soru ilk başta biraz garip gelse de arkasında tahmin bile edemeyeceğiniz bir strateji yatıyor!

8. Şehirlerde Bu Kadar Çok Güvercin Olmasının Kalbinizi Paramparça Edecek Nedeni

Güvercinleri kimileri ekmek kırıntılarıyla beslerken kimileri onları hastalık taşıyan zararlılar olarak görüyor. Ancak bir gerçek var ki şehirlerde güvercinlerden kaçmak mümkün değil! Peki, neden bu kadar çoklar ve neden hep şehirlerde?

9. Başka Bir Yolu Yok muydu Diyeceksiniz: Erkek Zürafalar Çiftleşmeden Önce Dişinin Çişini Neden İçer?

Dişi zürafaların potansiyel eşlerine sunduğu en özel hediye nedir, biliyor musunuz? Çiş! Hayır, yanlış okumadınız. Erkek zürafaların bu garip alışkanlığı, aslında son derece önemli bir biyolojik amacıyerine getiriyor.

10. Manyak Bunlar: Kediler Neden Kapalı Bir Kapı Gördüğünde Delirmişçesine Miyavlıyor?

Kedinizin kapalı bir kapı karşısında neden bu kadar rahatsız olduğunu hiç merak ettiniz mi? Kapının altından patisini sokmaya çalışır, miyavlar, hatta kapıya saldırır. Nedir bu kapalı kapılara karşı olan takıntıları? Biraz manyaklık olduğu kesin...

11. Japonya Neden İki Küçük Kaya Parçasını Korumak İçin 600 Milyon Dolar Harcadı?

Japonya, Okinotorishima adını verdiği iki küçük kaya parçasını korumak için milyonlarca dolar harcadı. Bu kayalar gerçekten bu kadar önemli mi? Yoksa bu sadece anlamsız bir çaba mı?

12. Hindistan'da İneğin Kutsal Sayılmasının Arkasında Yatan İlginç Sebep

Peygamberdevesi, ilginç duruşu ve adıyla bilinen bir böcek türüdür. Peki, bu ismin arkasındaki hikaye ne? Hem böceğin adının kökenine hem de dikkat çeken özelliklerine yakından bakalım.

13. Sevgi Göstergesi mi? Dört Ayaklı Tüylü Dostlarımız Kediler Neden Bize Kafasını Sürter?

Adeta neşe kaynağımız olan tüylü dostlarımız kedilerin bize kafasını sürttüğüne şahit olmuşuzdur. Her ne kadar sevgili göstergesi gibi görünse de aslında daha ilginç bir sebep yatıyor. Peki kediler neden kafasını bize sürter? Bunun arkasında hangi sebepler yatıyor?

14. Amerika Birleşik Devletleri Eyaletlerinin Sınırları Neden Sanki Cetvelle Çizilmişçesine Düzdür?

Haritaya bir göz attığınızda, Amerika Birleşik Devletleri'nin eyalet sınırlarının birçoğunun neden düz çizgilerle belirlendiğini hiç merak ettiniz mi? Bu garip tasarımın ardında aslında tarih boyunca yaşanan birçok çatışma ve haritacılık hatası yatıyor.

15. Böyle Böyle Zengin Oluyorlar İşte: UPS Kamyonları Neden Neredeyse Hiç "Sola" Dönmez?

UPS araçları, diğer araçların aksine Amerika'da neredeyse hiçbir şekilde sola dönmüyor! Peki bu neden böyle? En kısa yolu seçmek yerine, neden daha fazla sağa dönüyorlar?Arkasındaki strateji akıllara zarar!

İlginizi çekebilir:

Cinsiyetçi Sözlere Sahip Olan Popüler Şarkılar İçin Ünlü Rapçiden Açıklama: "Çözüm Sansürde Değil"
Türkiye, Ipsos Ruh Sağlığı Raporuna Göre Psikolojik Sorunlarla Mücadelede İkinci Sırada
Jüpiter Retrosu Başladı: Retrodan En Çok Etkilenecek Burçlar Hangileri?

Popüler İçerikler

KYK Yurdunda Erkeklerin Toplu Tacizine Maruz Kalan Kız Öğrenciler Seslerini Duyurmaya Çalışıyor
Büyük Köfteci Zincirleri Sosyal Medyada Hedef Tahtası Oldu: Köfteci Yusuf'un Avukatından Açıklama Geldi
Gitmek İstiyor: Real Madrid'de Yedek Kulübesine Hapsolan Arda Güler'in Sabrı Taştı
YORUMLAR

Böyle böyle cahil kalıyoruz ya zaten 😂😂😂 Sonra neden öyle neden böyle. Ulen bilginin bi giriş gelişme sonucu olur ki o bilgiden ürün elde edesin. Kız düşürmek için bilim kullanılır mı ya… (Tabi biz doktorlar kullanırız o ayrı, çümkü biz başka bi bk bilmiyoruz, malzeme bilim 😂😂😂)

Bu yorumumdan sonra tabii ki başlığa girdim ve bilgileri heyecanla okumaya başladım... Birde ne göreyim meğer Onedio sonunda hap bilgileri ayrıntılı vermiş... Meğer bunlar sadece başlıkmış.. Aferin, sözümü geri aldım, ön fikirli bir mal oluşumuda saklamamak için mesajımı silmiyorum.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ