Vize Tezgahı: Avrupa Birliği, Geri Çevirdiği Vize Talepleriyle Muazzam Bir Para Topladı!

Avrupa Birliği ülkeleri, Schengen vizelerinde red yağdırarak muazzam bir gelir elde etti. Sadece 2023 yılında redler sayesinde 130 milyon euro yakıldı. Yeni yapılan zam sonrası gelecek yıl kasaya giren para da artacak. 

Avrupa Birliği ülkelerine gitmek için yapılan vize başvuru ücretlerinde sonuca bağlı olarak bir geri ödeme yok. Kısacası vize başvurusu yaparken ödenilen ücretler kabul veya ret durumlarında geri alınamıyor.

Üstüne üstlük, vizesi reddedilen kişiler genellikle düşük ve orta gelirli ülkelerin vatandaşı.

Medyascorpe'un haberine göre, 2023 yılı boyunca Avrupa Birliği'nin vize başvurusu yapan ancak başvurusu reddedilen kişilerden kazancı tam 130 milyon euro.

Kaynak

Yeri gelmişken hatırlatalım; halihazırda 80 euro olan başvuru ücretleri 90 euroya çıkacak. Bu da Avrupa Birliği'nin rededilen vizelerden gelecek yıl çok daha fazla para kazanacağı anlamına geliyor.

2023 yılında Türkiye'nin başvuru red oranı yüzde 15.7'den yüzde 16.1'e çıkmıştı. Avrupa Birliği ülkeleri artık sanatçılar ve iş adamlarına bile Schengen vizesi vermekte isteksiz davranırken, konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ambargo iddiaları sıklıkla reddediliyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Vize Ret Oranları Ortaya Çıktı: Türkiye'ye En Çok Vize Reddi Veren Avrupa Ülkeleri Belli Oldu
Iraklı Kişiye Ruhsat Krizi: Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı İfadeye Çağırdı!
Gazeteci Fatih Altaylı'dan Dikkat Çeken İddia: Meral Akşener'in Erdoğan'dan Oğlu İçin Talebini Açıkladı!

Popüler İçerikler

A Milli Futbol Takımımız Çekya'yı 2-1 Mağlup Ederek EURO 2024'te Son 16'da!
TRT'deki Euro2024 Canlı Yayını Sırasında 'Skandal' Konuşmalar Duyuldu: "Gece 2'ye Kadar Pompa"
“Gerçekten Gözümüzde Büyütmüşüz”: Gülse Birsel’in Yeni Kitabında Bazı Kadınları Yermesi Fena Kızdırdı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.06.2024

Keşke bizde aynısını yapsak ama bizdekilerin işine geliyor herhalde ülkeyi yol geçen hanına çevirmek dertleri ülkeyi korumak değil yok etmek...

06.06.2024

Sanki ret edilmeyenlerden kazandıkları gelir değilmiş gibi yazmış :) Kabul edilen başvurular için o para anlamlı mı oluyor? :) Ya da kabul edilen başına zarar mı ediyor adamlar? :)) Ayrıca "red" değil "ret"

06.06.2024

Arkadaşlar her ülke kendi milli egemenliğini, sosyo-kültürel ve demografik yapısını korumak ister. Ekonomisi kötü ülkelerin ve geleceği de kestirilemeyen ülkelerin vatandaşlarının bu yolla ülkelerine gelmelerine karşı çıkmaları kadar doğal başka bir şey olabilir mi? Yani diyorum ki: AB vurgun falan yapmıyor, asıl o gelmek isteyenlerin ülkelerine bakmak lazım. Neymiş Türkiye’den gelenlere vize vermiyorlarmış. İyi de kim vize verirdi ki? Durumu daha kötü olan 😂 AB’yi eleştirmeden önce Türkiye’nin son senelerdeki gidişatını eleştirip aklı selim mi yaklaşsak olaya acaba? Bir de her önüne gelen, elini kolunu sallayarak ülkemize giremese mi? Hukuk, demokrasi ve ekonomik göstergeler dehşet verici ama AB vurgun yapıyor öyle mi? 😬

TÜM YORUMLARI OKU (18)