Vitiligo Hastası Çocuklara Öz Güven Aşılamak Amacıyla Tığ ile Oyuncaklar Ören Düşünceli Yaşlı Adam

Harika bir insan 😍

64 yaşındaki João Stanganelli ilk kez vitiligo belirtileri gösterdiğinde 38 yaşındaymış. Gostronomi endüstrisinde çalışırken yaşadığı kalp sıkıntısı üzerine geçen sene hayatı tepetaklak olmuş.

Fakat João karşısına çıkan bu engelin hayatına sınırlamalar getirmesine izin vermemiş. Aklını sağlıklı, mutlu ve aktif tutmanın bir yolu olarak hobi edinmeye karar vermiş. Bunun üzerine eşi Marilena ile tığ işi yapmayı öğrenmeye karar vermişler.

Bunun kolay bir şey olmadığını kabul eden João, vazgeçmeyi bile düşünmüş fakat sonra bu düşünceye direnmeye karar vermiş.

5 günün ardından tığ ile yaptığı ilk bebeği hazırmış.

Söylediğine göre asıl fikri hep torunu için bebekler yapmakmış...

Ama torununun onu unutmadığından emin olmak için özel bir şeyler yapmak istiyormuş.

Bunun üzerine vitiligoyu yaptığı bebeklerle harmanlamış ve ortaya Vitilinda adını verdiği bebek çıkmış.

Vitilinda konusunda başarılı olunca João daha spesifik bebekler yapmaya karar vermiş. Sonra tekerlekli sandalyeli bebekler yapmaya başlamış ve bu bebekler oldukça sevilmiş. Bu durum João'yu daha da mutlu etmiş.

João'nun en önemli hedefi bu cilt hastalığına sahip miniklere öz güven sağlamak ve onları mutlu etmek. Birilerinin sanat eserlerine sahip olduğunu ve onlara değer verdiğini bilmek João'yu her gün kendini daha da geliştirmeye itiyor.

Verdiği röportajlar sırasında ise sürekli şu cümleyi kuruyor: "Sahip olduğum izler güzeller. Canımı asıl acıtan insanların karakterlerindeki kusurlar."

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
19.09.2019

Sayın editör bildiğim ve %99.9 oranında da emin olduğum kadarıyla doktorlar tedavi etmeye çalışsa da vitiligonun kesin bir çözümü yok.dolayısıyla insanlar bu izlerle yaşamak zorunda kalıyorlar.Sayısız tedavi dediğin nedir acaba bizimle de paylaş lütfen.

19.09.2019

Böyle güzel insanlar olmasa dünyayı patlatmak gerekecek artık aq

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ