Virüslerin Allah Tarafından Nüfusun Artmaması İçin Yaratıldığını Söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Mehmet Ceyhan Tepkilerin Odağında

Biz kimi dinleyeceğiz şimdi?

Koronavirüs salgını nedeniyle halkın ilk bilgi kaynağı olan televizyonlarda kendisini uzman zanneden insanların alanları dışındaki konularla ilgili birçok yorum yaptığını gördük.

Sizlere burada bu konudan bahsetmiştik. 👇

Koronavirüs Uzmanları Dışında Herkesin Bilgi Verdiği Televizyon Programlarının Çöp Yığınına Dönüşmesi Hakkında Konuşmamız Lazım!

Önüne gelenin her şeyi söylediği bu süreçte kime inanacağımızı da şaşırdık. En doğru bilgiler için uzman kişilere kulak vermeye çalıştık.

Fakat uzman olmayan kişilerin söylemlerinin yanında uzman olan insanların bu virüsle ilgili yapmış olduğu yorumlar da insanı hayrete düşürdü. Bu açıklamalardan birini Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yaptı.

Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge isimli programına katılan bilim kurulu üyesi Ceyhan, insanların belli bir sayı üzerinde çoğalmaması için Allah'ın virüsleri yarattığını söyledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Maltus'un Nüfus Teorisini baz alarak yaptığı bu yorum da haliyle tepkilere neden oldu.

@fotibenlisoy

@cakman4

@sevil_atasoy

@Ekinokrat

@KozaYardimci

@BarisTahmaz

@GaziCaglar

Tüm bu tepkilerin ardından Dr. Mehmet Ceyhan, söyledikleriyle ilgili Twitter hesabında bir açıklama yaptı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Mehmet Ceyhan, bazı bireylerin ölmesi yaşamdaki dengeyi sağlayacağı için Allah'ın da virüsleri yarattığını söylüyor. Bu düşünceleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
26.03.2020

Muhalif olucam diye muhalif olanlardan taraf değiştireceğim artık fenalık getirdiniz. Yahu adam doğru söylüyor, siz inancınıza göre allah yaratmış veya yaratmamış dersiniz o ayrı ama, dünyada bir ekolojik denge var ve her canlı türü için bir tehlike var. Kuzu için kurt tehlike, insan için bakteri virüs.. Yoksa popülasyonlar patlar gider. Ne var şimdi adamın bu dediğinde?

26.03.2020

Muhalif olacağız diye yapılan bir yorum değil herkes kendi alanında konuşması gerekir bilim kesinlik ister muallaktan sallanmaz ... bir denge var demek o dengenin kaynağı hakkında kesin bir bilgi vermez .... virüsler sadece insanlar için tehlike arz eden bir durum değil ki insan populasyonunu hedef alsın ... eğer bu denge bu kadar şaşmaz olsaydı insan sayısı zaten bu ratteye gelemezdi .. her canlı çoğalma peşinde virüslerde bir şekilde değişime uğrayıp kendine çoğalacak konaklar aramakta ... yani safi insan değil herhangi bir canlıyı ele geçirmenin derdinde ... ekolojik dengeler kırılma eğiliminde de olabilir yok edilmesi zor bir hastalık bir canlı türünü tamamen de yok edebilir ....

27.03.2020

Ben programı izlemedim ama eğer yukarıdaki twitte söylediklerini söylemişse haksız bir linç var burada. Çünkü söyledikleri tamamen bilimsel gerçekler, sistem her zaman kendi dengesini kurar. İnananlar buna Allah, Tanrı diyebilir, inanmayanlar için Doğa deyip geçebilir. Conway de benzer bir mantığı Game of Life otomatı ile açıklamıştır.

26.03.2020

Programı baştan sona izlememişsiniz birde cımbızla anektodlar seçerek Mehmet Hoca'yı hedef tahtası haline getiriyorsunuz. Bence orada Ahmet Hakan'ın üslubu baştan sona problemliydi. Iq seviyesi 5 olan insana anlatırmış gibi özet istedi sürekli ve saygı diye bir şeyden hiç söz etmiyorum üstelik. Eğer insan nüfusu çok artarsa doğa kendini nasıl koruyacak? İçtiğin suyun plastiğini denize at, sigaranı sahile at, piknikten sonra hiç bir şeyini toplama, fabrikaların filtre takmasın, ozon bizim yüzümüzden delinsin, iklim bizim yüzümden değişsin, bizim tapulu malımız dünya sömüre sömüre yok ederken bir şey yok. Sürecin başından sonuna kadar bizi bilgilendiren Hocamız bir kuramı söylediğinde yer yerinden oynuyor. Kesinlikle yapıcı eleştiri değil bunlar.

TÜM YORUMLARI OKU (42)