Virolog'tan Gençlere Nasihat! Cinsel Temasla Bulaşan Virüslere Karşı Bilgilendirici Paylaşım

Twitter'da bir Virolog gençlere tavsiyede bulundu. Okulların kapanmasıyla eğlenceyi fazla kaçırabilen gençlere, cinsel temasla bulaşabilen virüslerin neler olduğunu ve bu virüslere karşı nasıl bir önlem alınması gerektiği konusunda bilgilendirici bu paylaşım epey dikkat çekici. 

Buyurun içeriğe;👇

Bildiğimiz gibi hayatımızın her alanında virüslerle karşılaşabiliyoruz. Mikrop kapmamız ve bu virüsleri vücudumuza almamız oldukça kolay. Özellikle cinsel yolla bulaşan veya yakın temas ile bulaşan virüsler çok tehlike olabiliyor. Peki hangi virüslere karşı dikkat etmeliyiz?

Bunun için bir Virolog Twitter'dan bilgilendirici bir flood paylaştı. İster normal temas ister cinsel temas yoluyla birçok hastalık bize bulaşabilir. Cinsel ilişkiye girme konusunda bilinçlenmeli ve her iki tarafın da sağlığına dikkat edilmeli.

HSV2 cinsel yolla bulaşan bir hastalık, HPV ise hem zararlı hem zararsız olmak üzere ikiye ayrılan bir virüs.

Zararlı bir HPV virüsü ile karşılaştığınızda sonuçları çok ağır olabilir.

Geç kalınmadan HPV aşısı olunmalı ve bu konuda özellikle gençler bilinçlendirilmeli. Gardasil-9 aşısı Türkiye'de de bulunuyor.

HIV ise daha sonradan AIDS'e sebep olabilen bir virüs.

Öpüşme hastalığı olan EBV'nin de birçoğumuz da bulunduğunu belirtiyor.

Hepatit virüsleri...

Yakın temasla bulaşan Maymun çiçeği ve Molluscum virüsü

ve bir diğer virüsler

Aşı şart ve cinsel ilişkide korunma da oldukça önem arz ediyor.

👇

Sevişin, aşık olun, kendinizi aşık edin ama sağlıklı cinsel ilişkiden de vazgeçmeyin.

Cinsel temasla bulaşan virüslere her gün binlerce insan yakalanabiliyor. Gerekli önlemler alındığında hem kendi sağlımızı hem de hayatımızdaki insanın sağlığını korumuş oluruz.

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
16.07.2023

Güzel yazı olmuş eline sağlık beyefendinin, düzenli kan testi alışkanlık haline getirilmelidir kendi sağlıkları için elbette . Ama bunların hepsinden önce tabuları yıkıp bunları konuşuyor olmak en önemlisi.

16.07.2023

Bu adamı, gençleri cinselliğe yönlendiriyor diye sorguya çağırmasınlar. 🙂

Pasif Kullanıcı
16.07.2023

Niye tiksindiriyorsun hocam ya…😑 Allah kahretsin ki çok haklısın

17.07.2023

trde cinsel hastalık mevzusu çözülmez. bok gibi cimri milletiz, check up yaptıracagına ikinci el sikindirik iphone alıp zengin hissetmeye çalışan varoşlar halkın çoğu. ayrıca erkekler kondomsuz s2ş için tecavüz bile edebilecek kadar gözü dönmüş herifler. hissedemiyorum cart curt deyip şiddet bile uygulayabiliyorlar. oral sekste de korunulması gerektiği de kimse bilmiyor. korunmasız oral seks sonrası hpv bulaşıp gırtlak kanseri olabilirsiniz ki erkeklerde hpv hiçbir şekilde test edilemiyor. aşısına da güvenmeyin, sadece 4 türe karşı koruyor ve hpvnin 40tan fazla türü var, kansere yol açan türler hem de. ureaplasma ve micoplazma türleri ise boğazda bir yıl bile sürebilecek dirençli boğaz agrılarına sebep olabiliyor ve tamamen elimine edilemiyorlar. sadece bakteri yükü azalıyor. kısacası s2ş istiyorsanız oralde bile kondom kullanın + gidin test yaptırın. test yaptırmanıza ragmen hpv erkeklerde test edilemez. önüne gelen deliğe sokan orospu çocugu erkekler inşallah geberirsiniz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ