Vimeo Telif Hakkı Sistemini Faaliyete Geçirdi

Popüler video paylaşım sitelerinden biri olan Vimeo, telif hakkı sistemini faaliyete geçirdi.

Uzun süredir YouTube’daki Content ID benzeri telif hakkı sistemi olmayan Vimeo, Copyright Match adlı telif hakkı sistemini faaliyete geçirdi.

YouTube’un telif hakkı sistemi ile ilgili sıkı kurallarından dert yakınanların tercih ettiği video paylaşım sitelerinden biri de Vimeo. Artık telif hakkı sistemi, Vimeo’da da var.

Telif hakkı kanunlarına ve kişilerin haklarına uygun olarak tasarlanan yeni sistemi duyuran Vimeo, sitenin TV kayıtları ya da filmlerle ilgili paylaşımların görüleceği bir yer olmadığının, orjinal paylaşımlara açık olduğunun altını çiziyor.

YouTube’a benzer şekilde Vimeo, bu sistem dahilinde videolar içerisindeki sesleri tarıyor ve karşılaştırıyor. YouTube’daki sıkı kurallardan ve olumsuz durumlarından haberdar olan Vimeo, karşılaştırma yaptığında bir ya da daha fazla bir içerikle uyum sağlarsa durumu ilgili kullanıcıya bildiriyor. Bildirilmesinin ardından hata olduğunu düşünen kullanıcıların, itiraz etmeleri ve paylaşımlarıyla ilgili gerekli izinleri aldıklarını belirtmeleri isteniyor.

WeBeyn.com

Popüler İçerikler

Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
İpler Yine Gerildi: Farah Zeynep Abdullah, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adayan Nur Sürer'e Tepki Gösterdi
Eşit Maaş Alan Çiftin Ev Geçindirme Hakkındaki Anlaşmazlığı Twitter'ı İkiye Böldü