Victoria's Secret Modelleri Gibi Bir Hamilelik Geçirmek İstiyorsanız Vücudunuzu Formda Tutmanın 6 Yolu

Hamilelik sırasında biraz kilo almak tamamen normal olsa da, çok fazla kilo almak istemiyorsanız bunun kolay yolları vardır. Hamileyken sağlıklı yiyecekler seçerseniz ve hafif ama düzenli egzersiz yapmayı tercih ederseniz, daha fit bir hamilelik geçirebilirsiniz.

Detaylar yazımızda...

1. Yana doğru yuvarlanarak oturun.

Karnınız büyüdükçe, karın kaslarının ayrılmasını önlemek neredeyse imkansızdır. Bu, büyüyen bebeğinizin baskısı ve vücudunuzun hamilelik sırasında geçirdiği tüm hormonal değişiklikler nedeniyle olur. Bu ayrılma zararsız olsa da, bazı rahatsızlıklara neden olabilir ve karnınızın daha büyük görünmesini sağlayan bir ’çıkıntı’ bırakabilir. Daha fazla karın ayrılmasını önlemek için, yataktan kalktığınızda veya oturduğunuzda yanınıza doğru yuvarlanmayı deneyin.

2. Su şişenizi ulaşılabilecek bir yerde tutun.

cdn.shopify.com

Yeterli miktarda su içmek genel sağlığımız için gereklidir ve kilomuzu kontrol altında tutmamıza yardımcı olabilir. Su içmek hamilelik sırasında özellikle önemlidir çünkü su plasentanın oluşmasına yardımcı olur. Yeterince su içmek için mücadele ediyorsanız, içmekten zevk aldığınız bir şişe alın ve nereye giderseniz gidin yanınızda götürün.

3. ”İki kişilik yemek" zihniyetinden kaçının.

Hamilelik aşermelerinizi kontrol etmek zor olsa da, normal kalori alımınızı iki katına çıkarmamalısınız. Sırf hamile olduğunuz için her şeyi yiyebileceğini düşünmek cazip gelse de, doğum yaptıktan sonra o bebek kilosunu kaybetmek zorunda kalacaksın. Aslında, hamileliğinizin ikinci trimesterinden başlayarak normal alımınızın üzerinde günde sadece yaklaşık 300 kaloriye ihtiyacınız vardır.

4. En büyük yemeğini öğle yemeğinde ye.

Hamilelik yorucu olabilir ve geceleri de aşırı aç hissetmeniz normal. Ancak fazla kilo almamak için öğle yemeğinde en büyük yemeğinizi yemek daha iyidir. Sağlıklı ve besleyici öğle yemeğine ve hafif akşam yemeğine bağlı kalmak, kilo alımınızı kolayca yönetmenize yardımcı olacaktır.

5. Egzersizi bölümlere ayırın.

Hamile olmak, günlerinizi kanepede uzanarak geçirmeniz gerektiği anlamına gelmez. Hafif ve düzenli egzersiz, ruh halinizi yükseltmenize ve kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır. Hamilelik sırasında basketbol bazı aktiviteler önerilmese de, yürüyüş ve diğer düşük etkili egzersizlerin tadını çıkarabilirsiniz.

6. Şekerli içecekler içmeyin.

Hamilelikte, fast food yemek, düzenli olarak şekerli ve gazlı içecekler içmek sağlığınızı ve vücudunuzu kötü etkiler. Bu içeceklerin kalorileri yüksektir ve bunları çok sık içerseniz, çok fazla gereksiz kilo alırsınız.

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir:

Hamile Kalmayı mı Planlıyorsunuz? Her Annenin ikinci Bir Çocuğa Sahip Olmadan Önce Bilmesi Gerekenler
Bebek Yetiştiren Her Ebeveynin Çocuklarının Öğrenimine Yardımcı Olabilmesi İçin Bilmesi Gereken 14 İpucu
Her Sabah Dakikalar İçerisinde Kalori Yakmanıza Yardımcı Olacak Yalnızca İki Adımlık Etkili Gündüz Rutini

Popüler İçerikler

Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
YORUMLAR
12.06.2022

Bir diyetisyenden yardım alın sayın bayan arkadaşlar. Zaten Obez değilseniz, normal BKİ değerlerine sahipseniz 12-16 kg almanız gerekiyor, sadece sizin sağlığınızdan ötürü değil "bebeğin sağlığından ötürü". Zaten bebeğinizi emzirdiğiniz sürece e biraz da yürüyüş yaparak o aldığınız kiloları rahat rahat verip rahminizin ve vücudunuzun doğum öncesi döneme geri dönmesini sağlayabilirsiniz. Az yiyeyim veya aşırı yiyeyim demeyin, ne yedikleriniz de önemli bu arada :) Hamile kalmayı planlıyorsanız veya henüz 3. ay doğmadıysa günlük 400 mg folik asit takviyesi almalısınız. Bir kadın doğum hekimine görünmelisiniz.

12.06.2022

Tamam sağlıklı kalmak güzel de abartmayın bence bunları yapınca vs modeli mi olcanız ne gerek var yani

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ