Vicdan Sızlatan Kararlarda Bugün: 22 Yıl Hapsi İstenen Cinsel Saldırı Zanlısı Serbest Bırakıldı

Yine bir cinsel istismar vak'ası ve yine mahkemeden kamu vicdanını rahatlatmayan tartışmalı bir karar. 19 yaşındaki H.D. metrobüsten indikten sonra yürüdüğü alt geçitte cinsel saldırıya uğradı. Genç kadının direnmesi üzerine, saldırgan çevredeki vatandaşlar tarafından yakalandı. Saldırganın emniyet birimlerine teslim edilmesinin ardından, hakkında tutuklu yargılama ve  22 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Fakat mahkeme saldırganı tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı...

Utanç verici olay, 14 Ocak tarihinde İstanbul Okmeydanı'nda yaşandı. Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre 19 yaşındaki H.D. gece Okmeydanı'nda metrobüsten indikten sonra evine doğru yürürken alt geçitte saldırıya uğradı. 

Suriye vatandaşı olduğu tespit edilen 37 yaşındaki Rami R. genç kadının ağzını kapatarak başka bir yere sürükledi. H.D.'nin direnmesi üzerine durumu fark eden vatandaşlar, kaçmaya çalışan saldırganı yakaladı.

Savcılığın, tutuklama ve 22 yıl hapis istemiyle mahkemeye sevk ettiği saldırgan serbest bırakıldı...

Karakolda ifadesi alınan ve suçlamaları reddeden saldırgan savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Fakat mahkeme saldırganı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Hakkında ‘basit cinsel saldırı’ ve ‘gece vakti yol kesmek suretiyle yağma’ suçundan 22 yıl hapis talebiyle dava açılan saldırgan önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

Mahkemenin kararı ve cinsel saldırı sosyal medyada tartışılıyor

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
YORUMLAR
25.04.2017

Suriye vatandaşımı ? Lan serbest bıraktınız bari sınır dışı edin ülkesinde gebersin. Bu nasıl bir rezilliktir. Ülkede yeterince ağzı salyalı yaratık yokmuş gibi birde ithal ediyorsunuz.

Pasif Kullanıcı
25.04.2017

Niye tecavüzcünün suriyeli olduğuna vurgu yapmıyorsun onedio. Bırakın alllah aşkına şu hümanistliği. Kamuoyuna yansımayan ne haberler var bilseniz. Hatay'da suriyeli tecavüzcüler mi dersiniz, suriyeli yan kesiciler mi dersiniz hepsi var bunlarda. Şİmdi bir hümanist çıkar ama ırkçılık yapıyorsun der. ben hiçbir zaman kan ırkçılığı yapmadım. Fikir ırkçılığı yaptım. Zira türk de olsa suriyeli de olsa suç işleyenler bizden olamaz.

25.04.2017

Benim düşünceme göre bunlar bilinçli yapılıyor.Kadınların korkularına yenik düşerek erkek egemen bir toplumu kabul etmeleri isteniyor.Bunun son adımı ise şeriat.Bizi şeriattan koruyan tek şey, cesur kadınların boyun eğmemesi...

25.04.2017

Dinsizler neden korkar? Arkadaş din hakkında tam bilgi sahibi değilseniz yorum yapmayın sonra insanlar bak din böyle kötü diyor işte. İlk iman eden kişi kadındır islamiyette, kadınlar cidden kıymetlidir ama günümüzde herşeyde olduğu gibi orada da dini kendi dünyevi işleri için kullandıklarından kadın sanki ikinci plandaymış gibi gösteriliyor.

TÜM YORUMLARI OKU (84)