VGM Burs Sonuçları Açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Sonuçları Sorgulama...

VGM burs başvurusu yapan ortaöğrenim ve yükseköğretim öğrencileri sonuçlar için geri sayıma geçti. Adaylar 'VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?' Sorusu aramasını sıklaştırdı. Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçlarını sorgulamak isteyen öğrenciler www.vgm.gov.tr adresinden işlem yapabiliyor. Peki, VGM burs sonuçları açıklandı mı? İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları sorgulama...

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından VGM burs sonuçları öğrencilerin erişimine açılacak.2021-2022 eğitim yılında üniversite öğrencileri için VGM burs başvuruları 15 Kasım tarihinde tamamlandı. Diğer yandan 15 Ekim tarihinde başlayan ortaöğrenim burs başvuruları 30 Ekim 2021 tarihinde sona ermişti. VGM bursu üniversite öğrencileri için başvuru değerlendirmesinde KYK bursu alıp almadığına bakılacak. Gözler şimdi VGM burs başvuru sonuçları için yapılacak açıklamalara çevrildi. Peki, VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nasıl sorgulanır? 2021-2022 VGM bursu ne kadar, kaç TL? İşte, VGM ortaöğrenim ve üniversite burs sonuçları ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

VGM Burs Sonuçları Açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 'sıkça sorulan sorular' başlıklı bölümünde 'Yükseköğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumundan (Kyk) Burs Almak Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan Yararlanmaya Engel Midir?' sorusuna verilen yanıtta 'Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. ' ifadeleri yer aldı.

Bu bilgilere göre yükseköğrenim VGM burs başvuru sonuçları KYK burs sonuçları açıklandıktan sonra ilan edilecek. KYK sonuçlarının ise ne zaman açıklanacağı hakkında henüz bir duyuru yapılmadı.

Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır.

Geçtiğimiz yıl VGM ortaöğrenim burs başvuru sonuçları 21 Kasım tarihinde açıklanmıştı.

VGM Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

VGM ortaöğrenim sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz duyurulmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ortaöğrenim başvuru sürecinin değerlendirme aşamasında olduğu duyuruldu. Sonuçların aralık ayının ilk haftalarında açıklanması bekleniyor.

16 Kasım'da 2021 tarihi itibariyle sona eren yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlanacak. Yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları internet VGM'nin internet sitesi üzerinden açıklanacak..

VGM Burs Ücreti Ne Kadar?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?