Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sağladığı VGM bursu, KYK burslarından sonra en çok aratılan konuların başında geliyor. Üniversiteyi kazanan öğrenciler, VGM bursu için başvuru yapabilecek. Üniversite kayıtları, 6-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak ve sonrasında VGM’nin yapacağı açıklamaya göre VGM burs süreci başlayacak. İşte VGM bursu ile ilgili ayrıntılar…
VGM BURSU NEDİR, KİMLER YARARLANABİLİR?
Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.
VGM BURSUNA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;
Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,
Yabancı uyruklu öğrencilere,
Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,
Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,
Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, (KYK dahil)
Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,
Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.
Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;
Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.