Veteriner Hekim Sokak Hayvanlarına İlişkin 'Uyutma' Prosedürünü Anlattı! Peki Prosedürü Kim Uygulayacak?

Son dönemlerde tüm Türkiye'nin dikkatle takip ettiği hayvan hakları yasa teklifiyle sahipsiz sokak hayvanlarının 'uyutulmasına' ilişkin düzenleme gündemde yer alıyor. Konuya ilişkin tepkiler büyürken uzmanlardan da yorumlar geliyor. Twitter'da '@ethicalpumpkin' kullanıcı adlı veteriner hekim, sürecin nasıl ilerleyeceğini bir bir anlattı. 

İşte, detaylar...

Sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısı tartışılırken uzman yorumları da peş peşe gelmeye başladı.

Veteriner hekimler, yasa tasarısına karşı, 'yasa çıksa bile ötanazi yapmayacağız' açıklamasında bulundu.

Yasa Teklifine Dair Detayları Burada Bulabilirsiniz 👇

Sokak Hayvanlarının Uyutma Adı Altında Katledilmek İstenmesine Tepki Yağdı

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Yani, ilaç / uygulayacak personel maliyeti > yıllarca besleme bakım ve tedavi masrafı mı diyorsunuz? 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Çözüm var! 👇

twitter.com

'Peki bu kadar hayvana barınak ve gıda nasıl yetecek?' diye soranlar için de yanıt vardı. 👇

twitter.com

Sosyal medya kullanıcılarının da bu durum karşısında söyleyecekleri oldu! 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

İlginizi Çekebilir

Hayvanların Katledilmesine Destek Açıklaması Yapan AK Parti Milletvekili Mustafa Varank’a Tepki Yağdı
Veteriner Hekimler Tasarıya Karşı: “Yasa Çıksa Bile Ötanazi Yapmayacağız!”

Popüler İçerikler

Arda Güler'i Portekiz Karşısında İlk 11 Başlatmayan Milli Takım Teknik Direktörü Montella'ya Tepkiler Çığ Gibi
Problem Yaşadığı Kızıyla Konuşmalarını Paylaşan Deniz Akkaya'nın İfşa Israrı "Yeter" Dedirtti
Almanya ‘Kaçak’ Türklerle Başa Çıkamıyor! Ülkesine Dönene Ayda 2 Bin Euro Veriyorlar
YORUMLAR
25.05.2024

Sokaklar onca pislikle dolu. Bugüne kadar hayvanlara tecavüz edenleri niye uyutmadınız? Yaşatmak yerine. nefes alan bir canlıyı öldürünce tüm sorunlar bitecek mi sanıyorsunuz? O halde bu zihniyete göre, insana zarar veren tüm canlılar rehabilite edilmeden yok edilmeli. Bu insan olsa bile! Kabul mü?

25.05.2024

Önerim şu; Sağlıklı barınaklar inşa edilir, masraflar hayvanseverler tarafından düzenli şekilde karşılanır. Sağlıklı ve bilinçli kişiler gönüllü olur belirli noktalarda kısırlaştırma seferberliği yaparak, hayvanların çoğalmasını engeller. Yaşatmak yerine öldürmeyi seçmek vahşettir. Sokakların tek sorunu hayvanlar değil. Elbette, sorunlu hayvanlar rehabilite edilebilir sağlıklı kişiler tarafından gözetim altında tutulur ve sokağa salınmaz. Lakin tertemiz sokaklara kavuşmamız çok zor. Vahşi insanoğlu yok olmadıkça bu ülke huzura ermez..

25.05.2024

uyutuyor musunuz, evinizde mi besliyorsunuz ne yapıyorsanız bir an önce yapın. sokaklarda azılı köpek sürülerinin çocukları yaşlıları parçalamadığı güvenli sokaklar istiyoruz. Bu sorunu çözün artık bıktık.

25.05.2024

belediyeler her boka para buluyorlar kısırlaştırma ya mı para bulamıyorlar zamanında kısırlaştırsalardı her belediye kendi bölgesini yapsa böyle bir sorun olmazdı

20 yıl önce devlet kısırlaştırma seferberliği başlatmıştı, kendine hayvansever diyen ama köpekten başka hiçbir hayvanı sevmeyen bu köpeksever tayfa, kısırlaştırmanın etik olmadığını, hayvanın üreme hakkının elinden almaya hakkımız olmadığını, köpeğe sorsak bunu istemeyeceğini söyleyip yaygara koparmışlardı. O zamanın sosyal medyası Facebook'ta binlerce sayfa açıldı kısırlaştırma karşıtı. Aynı tayfa şimdi de zamanında kısırlaştırmadınız diyor. Bunlar "istemezük"çüler. Neyi savunduklarını bile bilmiyorlar. Tek istedikleri "biz konuşalım herkes dinlesin, saksı değiliz biz!"

Gerçekten hayvanseven, kimsenin canı yansın istemeyen ve çözüm üretmeye çalışanları tenzih ederim ama onlar azınlıktalar. Zamanında kısırlaştırmayı engelleyen bu tayfa 20 yıl sonrada "zamanında öldürmediniz, şimdi geç kaldınız, bizi dinlemediniz" diyecekler. Çünkü gerçekten neyi savunduklarını bile bilmiyorlar, tek dertleri "doğru da olsa yanlışta olsa bizim dediğimiz olsun!"

TÜM YORUMLARI OKU (32)