Vergilerinin Nereye Harcandığını Tek Tek Gören Bazı Avrupa Ülkeleri ve Bize Kalan Kocaman Bir Soru: Vergilerimiz Nereye Gidiyor?

Bizde de olsa keşke, e-devletten görsek bütün vergilerimizin nereye gittiğini...

Vergi konusu deyince halimiz malum. Ağır vergiler altında eziliyor, çoğu ürünün ederinden daha fazlasını da vergi olarak ödüyoruz.

Daha bilmediğimiz ve farkında olmadan ödediğimiz o kadar çok vergi var ki...

Vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün açıklamasına göre sadece 2006-2019 döneminde 1 trilyon 176 milyar TL ÖTV geliri toplanmış.

7900 liralık bir telefona 15 bin lira ödediğimiz bir dünyada şunu soruyoruz: Vergilerimiz nereye gidiyor?

Koç Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Kemal Büyükyüksel vergiler konusunda bazı Avrupa devletlerinin uyguladığı bir yöntemden bahsediyor:

Örneğin Avustralya'da yaşayan bir vatandaşın eline yıl sonunda şöyle bir belge geçiyor, bir yılda ödediği toplam vergi miktarı 2,190 dolar. Hangi sektöre ne kadar gittiği de ayrıntılı bir şekilde yer alıyor belgede.

İngiltere'de de aynı sistem mevcut. Tek bir tıkla da nereye ne kadar vergi ödediklerini görebiliyorlar.

Vergilerimizin nereye gittiğiyle ilgili soru işaretine ise insanlardan gelen cevaplar şu şekilde 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce vergilerimiz nereye gidiyor?

twitter.com
Yine İçimiz Karardı! Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den Yeni Yılda Ocağınızı Söndürecek Zamlar, Vergiler ve Ceza Artışları
20 Yıldır Toplanan 'Deprem' Vergilerine Ne Oldu?
Şatafatlı Mevlidiyle Göz Bebeklerimizi Yerinden Fırlatan Minik Berra Aksa'nın YouTuber Annesi ve Müşavir Babasıyla Tanışın!

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
IBAN ile Eski Sevgiliye Ulaşmaya Ceza Geliyor İddiası: “Sakın 1 Lira Göndermeyin”
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
YORUMLAR
20.10.2020

Yav arkadaşım adam karısını götürüp hacılara hocalara siktiriyor , verginin nereye gittiğini mi sorgulayacak. Götünde 7 yama, ağzında çürük diş ile şükür edip devlet görevlilerin ( aslında paramızı yönetmek için, adaleti, güvenliği, sosyal hizmetleri sağlasın diye seçtiğimiz ) görevlerine aykırı bir şekilde harcadığı paraları bile savunabilecek kadar körelmiş milyonlar var. Adam çıkıp ÇALIYOR AMA YAPIYOR diyor, nasıl çalabilir nasıl izin verebilirsin buna nasıl onay verebilirsin aklım almıyor. Tuvalete kola döken , portakal bıçaklayan , dolar yakan adamdan fazlasını beklemekte benim aptallığım sanırım.

20.10.2020

lan o nasıl ilk cümle öyle :)

20.10.2020

"çalıyor ama çalışıyor" kafasıyla oy atanlar olduğu sürece daha çok vergi altında eziliriz. Benzine zam gelir "ben hep 50 TL'lik alıyorum" der. Elektriğe, suya, doğalgaza zam gelir "akp saolsun" derler. Bi ara tayyip doğalgaz bulduk deyince Instagram da ocağı açıp karşısında bayrak sallayıp dombra dinleyen asalaklar vardı.

20.10.2020

Nerelere gittiğini bir çok kişi biliyor aslında. Sadece bir örnek, ben sana diyorum ki gel kardeşim şurda bi yol ihalesi var onu sana vereyim. Maliyet ne kadar ? 5 milyon, tamam 10 milyon yazıyorum. Ve bunun gibi bir çok örnek var. Bi ara bir yerde okudum, Okçular derneğine 5 miyon tl bağış yapılmış, evet yanlış duymadınız silahların mermilerin savaş uçaklarının nükleer silahların olduğu bir çağda okçular derneğine 5 milyon tl bağış yapılıyor. Derneğin başkanını kim olduğunu bilenler vardır..

TÜM YORUMLARI OKU (9)