Venezuela Krizi: Avrupa Ülkeleri Guaidó'yu Geçici Devlet Başkanı Olarak Tanımaya Başladı

AB üyesi ülkeler, Nicolás Maduro'ya 4 Şubat'a kadar süre vermişti.

Hükümet karşıtı protestoların sürdüğü Venezuela'da kriz derinleşiyor. Muhalefet lideri Juan Guaidó destekçileri, meydanları terk etmiyor.

Ülkede yaşanan bu krizle ilgili, AB üyesi 28 ülke, 4 Şubat'a kadar erken seçime gidilmesi için devlet başkanı Nicolás Maduro'ya süre vermii ve seçime gidilmediği takdirde muhalefet lideri Guaido'ya destek verileceğini açıklamıştı.

9 AB ülkesi, Guaidó'yu geçici devlet başkanı olarak tanıdı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Maduro'ya verilen sürenin sona ermesi ile birlikte, AB üyesi 9 ülke muhalefet lideri Guaidó'yu geçici devlet başkanı olarak tanıdı.

Juan Guaidó'yu tanıyan ülkeler arasında İspanya, İngiltere, İsveç, Avusturya, Danimarka, Fransa, Portekiz, Almanya ve Hollanda yer aldı.

Rusya, Guaidó'yu geçici devlet başkanı olarak tanıyan ülkelere tepki gösterdi.

Rusya'dan, AB ülkelerinin bu kararına tepki geldi. Rusya devlet başkanı Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, yaptığı açıklamada kararı 'iktidarın yasa dışı olarak ele geçirilmesini meşrulaştırma' olarak tanımladı.

Maduro: 'Seçimler 2024'te yapılacak. Avrupa'nın ne dediği umurumuzda değil'

Yaşanan gelişmelere karşı, Nicolás Maduro devlet televizyonuna verdiği mülakatta 'ultimtomlara boyun eğmeyiz' mesajı vererek, 'Seçimler 2024'te yapılacak. Avrupa'nın ne dediği umurumuzda değil' ifadesini kullandı.

Maduro, 'Ülke iç savaşa gidebilir mi?' sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

Bugün kimse bu soruya net bir yanıt veremez. Her şey kuzeydeki imparatorluk (ABD) ile müttefiklerinin delilik ve saldırganlık düzeyine bağlı olacak.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
04.02.2019

birkaç youtuber aracılığıyla ülkelerinin halini izledim.Ortaya konan sayısal verileri de gördüm.Evet,Amerika milli menfaatleri için,modern anlamda sömürebilmek için ülkede bir değişim istiyor.Normal şartlarda bunun savunulur hiçbir tarafı yoktur lakin bir tarafta iyiler,diğer tarafta kötüler durumu yok burada.Maduro ve avaneleri de en az sömürgeci Amerika kadar ülkesi için tehlikelidir.Sözün özü bu ülke zaten hürriyetini kaybetmiş.Malesef onların bir Mustafa Kemal çıkarma imkanı mümkün görünmüyor.Ülke yaşanmaz hale gelmiş,Latin Amerika’nın Suriye’si olmuşken dışarıdan gelecek her türlü müdahaleyi kabul etmek durumundalar.Umarım Maduro en kısa zamanda tarihin tozlu sayfalarına karışır...

04.02.2019

Yine Avrupa yine komiklikler.. Her yere olduğu gibi buraya da kendi maşalarını koymak istiyorlar. Nerede değerli bir toprak parçası orada sömürgeci şerefsizler

05.02.2019

İki yüzlü olmayın lan, neymiş Muduro da kötüymüş te, ülke ekonomik kriz içindeymiş de, falan da filan da, bunun hesabını kendi halkına verir.. Seçilmiş bir devlet başkanını; kendi ülkelerine ait küresel petrol firmalarına peşkeş çekmek için indirmeye çalışmak medeniyetin sömürgeci zihniyetidir. Muduro da çalışıp ekonomisini düzeltseymiş demek mandacı zihniyetin yalanıdır. Küba devlet başkanı Miguel Díaz ı yarın indirmeye kalksalar hemen che olursunuz. İki yüzlü olmayın. Küba da bir aylık maaş 20 dolar civarında, millet karneyle alışveriş yapıyor. Eeee oda ekonomiyi düzeltsemiş mi diyeceğiz. Küba halkı isterse başkanını değiştirir aynı Venezuela da olacağı gibi. Kurtulun şu mandacı zihniyetten ve bir o tarafa bir bu tarafa dönmeyin, düz olun, adam olun, doğru olun.

05.02.2019

şunu anlamak lazım; Devlet başkanı başka bir ülkenin isteğiyle değiştiği falan yok. mevcut ulusal meclisin kararı bu. yasaları çiğnersen, bütün yüksek mevkilere eşini dostunu yerleştirip muhalefetin elini kolunu bağlamak istersen muhakkak kıçına kazık sokacak yiğitler her zaman çıkar.

TÜM YORUMLARI OKU (14)