Venezuela Bizi Kıskanıyor: Madeni Paraların Hurdasının Bile Türk Lirasından Kıymetli Olması İsyan Ettirdi

Banknotlardan hediyelik çanta yapılan Venezuela Bolivarından, savaş sonrası bir el arabası parayla bir ekmek alınan Almanya'ya, yüksek enflasyon bir ülkenin başına gelebilecek en büyük ekonomik felaketlerden biri. Son yıllarda dünyanın en çok değer kaybeden değer kaybeden para birimlerinin başında gelen Türk Lirası da S.O.S. veriyor, biliyorsunuz dolar aldı başını gitti. Günlük hayatlarımızın bir parçası olan ürünlerin fahiş fiyatlarından ve gelen zamlardan bahsetmek bile istemiyoruz. 

Bu videodaki adamın söylediğine göre ise piyasada olan 65 liralık madeni paranın değeri 100 lira. Allah sonumuzu hayreylesin.

İşte o video;

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
24.06.2021

Bu haber mantıksız. Eğer 65 Liralık bozuk para 100 edecek olsa: herkes 65 Lira bozuk verip kağıt 100 Lira alıp; esnafta parça parça bozdurup 35 lirası cebine koyup 65 Lirasını tekrar götürüp 100 Lirasını alır. Günde kaç sefer bu faaliyetten yapar onu hesaplar. Ben mi yanlış anladım 🤔

25.06.2021

65 TL lik bozuk parayı eritip metal kütle yaparsan, metal kütlenin değeri, maden piyasasında 100 TL yapıyor. Senin paralarında kullandığın maden, paranın değerinden düşük olacak ki maden olarak eritilmesin. Mesela sen paralarında maden olarak altın kullanırsan, 1 para da 3 gr geliyorsa, senin 1 paranın para olarak değeri 3 gr altından daha değerli olmalı yoksa eritip altın olarak kullanırsın. Mesela piyasada 1 kuruş yok, çünkü hepsi eritildi neredeyse. 1 kuruş paranın madeni, 1 kuruştan fazla ediyor çünkü. Bunun da sebebi, ekonominin, paranın basıldığı zamandan daha kötü olmasıdır.

25.06.2021

Türk Parası üzerine yazılan nesneye hakaret gibi bir şey oldu, düşünsene metalsin senin değerin 100 lira, öyle bir kıymetin var yani, badem bıyıklı göbekli, ensesi kalın, yobaz herifin teki gelip üstüne 65 Lira yazıyor.

24.06.2021

çok doğru tespit ve maalesef gerçek.

TÜM YORUMLARI OKU (13)