Vehbi Koç’un Çorbanın Tadına Bakmadan Tuz Atan Kişiyi Ön Yargılı Olduğu İçin İşe Almadığı Şehir Efsanesi mi?

Koç Holding’i kuran ve Türkiye’nin en zengin isimlerinden olan Vehbi Koç’un ‘çorbanın tadına bakmadan tuz atan’ kişiyi “Ön yargılı insanlarla çalışmam” sözleriyle işe almadığı hikayesi yıllardır anlatılıyor. Bu şehir efsanesine Vehbi Koç’un oğlu Rahmi Koç son noktayı koydu: “Buna inanıyor musunuz, öyle şey olur mu? Doğru değil.”

1917 yılında babasının açtığı küçük bakkal dükkanıyla iş hayatına başlayan ve sonrasında ticarete atılarak Koç Holding’i kuran Vehbi Koç, Türkiye’nin en zengin isimlerinden biriydi.

1996 yılında vefat etmesinin ardından Koç ailesine büyük bir servet bırakan Vehbi Koç hakkında pek çok hikaye anlatılıyor.

Rivayet o dur ki Vehbi Koç, holdinge yönetici pozisyonunda işe alınacak kişilerle kendisi görüşür ve sofra adabına bakarak iş hayatında nasıl birisi olacağına dair pek çok görüş ortaya çıkarırmış…

Bir hikayeye göre holdinge yönetici olarak alınacak kişi ilk önce insan kaynaklarıyla görüşmüş. Son görüşme ise Vehbi Koç’la…

Vehbi Koç’un işe alınacak kişiyle görüşmesi için restoran ayarlanmış. İlk olarak ikili çorba istemiş. İş görüşmesindeki kişi çorbanın tadına bakmadan tuz atınca olanlar olmuş…

Bunu gören Vehbi Koç, çorbanın tadına bakmadan tuz atan yöneticinin her zaman ön yargılı olduğunu dile getirerek “Ön yargılı bir yöneticiyle çalışmam” sözleriyle masadan kalkmış.

Bu hikaye Selamlique İstanbul YouTube kanalına konuk olan Vehbi Koç’un oğlu Rahmi Koç’a soruldu.

Kaynak

Rahmi Koç’a sorulan sorular ve videonun tamamına buradan ulaşabilirsiniz👇🏻

Türkiye'nin En Zengini Rahmi Koç Bir Günlüğüne Kimin Yerine Geçmek İstediğini Anlattı

“Buna inanıyor musunuz, öyle şey olur mu? Doğru değil.”

Rahmi Koç’a “Vehbi Koç'un tadına bakmadan çorbaya tuz atan yöneticiyi önyargılı davrandığı gerekçesiyle işe almadığı rivayeti doğru mu?” diye soruldu.

Koç ise “Buna inanıyor musunuz, öyle şey olur mu? Doğru değil” yanıtını verdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Mustafa Rahmi Koç Vergi Rekortmeni Oldu
Forbes Milyarderler Listesini Güncelledi! Servetlerine Servet Kattılar: 2024'te Türkiye'nin En Zengin 27 İsmi
Altı Ayda 24 Milyar Dolar Kaybeden Louis Vuitton CEO'su Borsa İstanbul’dan Ağzı Yananlarla “Kaderdaş" Oldu

Popüler İçerikler

Cani Semih Çelik’in Bağlantısı Ortaya Çıktı: 'İncel' Grupları Polis Takibine Girdi!
Türkiye'nin Konuştuğu Köfte Krizi Sonrası Köfteci Ramiz'den Dikkat Çeken Paylaşım!
Köfteci Yusuf’tan Açıklama Geldi: “Analizler Gerçeği Yansıtmıyor”
YORUMLAR
10.10.2024

Bir hikâye de benden. Doğruluk oranı%90 Akbank kurulduğu yıllarda Hacı Sabancı bazı il şubeleri eski ve yırtık kıyafetleri ile gezer çalışanların tanrını denetlermiş. Birgün yine bir Akbank şubesine gitmiş. Dönemin en küçük bozuk parasını gişe memuruna vermiş ve 'bana hesap açın' demiş. Gişe memuru alaycı ve kibirli gözlerle adamı süzmüş ve " 'bu paraya hesap açılmaz git işine' demiş Sabancı başka bir gişe memuruna gitmiş o da aynı tavırı sergilemiş.. Ama diğer masada bulunan ve İşe yeni giren çaylak stajer adamı yanına çağırmış gel amca ben açarım hesabı demiş. Hacı Sabancı bir anda kafasındaki eski püskü şapkayı ve tanınmamak içi taktığı kırılmış sapı iple bağlanmış gözlüğü çıkarmış ve -ben HACI SABANCI demiş... Siz kimsiniz de benim bankama yatırılan para miktarını beğenmiyorsunuz? Köylüsü de soylusu da eşit muamele görecek! demiş ve bütün personeli işten çıkarıp kendisine yardımcı olan personeli ise banka müdürü yapmış. Kaynak g°tüm değil! yıllar önce üniversite hocam anlatmıştı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ