Vedat Milor, 'Giderek Yozlaşan Geleneksel Türk Mutfağı' Belgeselinin Tanıtım Videosunu Yayınladı!

Dünyacı ünlü gastronomi uzmanı Vedat Milor, Türk mutfağı belgeseli hazırlıyor. YouTube üzerinden belgesel için tanıtım videosu yayınlayan Vedat Milor, belgesel için 'Her ne kadar Türkiye'de birçok geleneksel lezzet olağanüstü nitelikte olsa da önümüze konduğu vakit çoğumuza basit geliyor. Halbuki arka planında çok büyük bir bilgi, emek ve tecrübe var. Amacım artık giderek yozlaşan geleneksel lezzetlerimizin arka planındaki farkına varılamayan kompleks süreci, emeği ve tecrübeyi yansıtabilmek...' ifadelerini kullandı.

Amaç, Türkiye'deki geleneksel lezzetlerin tanıtımı.

YouTube üzerinden yayınlanan tanıtım görüntülerinde şu açıklama yer alıyor: 'Her ne kadar Türkiye'de birçok geleneksel lezzet olağanüstü nitelikte olsa da önümüze konduğu vakit çoğumuza basit geliyor. Halbuki arka planında çok büyük bir bilgi, emek ve tecrübe var. Amacım artık giderek yozlaşan geleneksel lezzetlerimizin arka planındaki farkına varılamayan kompleks süreci, emeği ve tecrübeyi yansıtabilmek... O değerli ustaların gerçek değerini görebilmesine bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek... Eğer böyle bir projenin gerçekleşmesini arzu ediyorsanız videoyu paylaşabilir veya Instagram/Twitter’da video altına bu projeye yakışacak sponsorları etiketleyerek dikkatlerini çekebilirsiniz. Restoran sektörü ile herhangi bir ilişki içine girmek uygun olmayacağından sponsorluk açısından restoranları etiketlemezseniz sevinirim. Herkese teşekkürler.'

Vedat Milor'un o 'Belgesel Serisi Projesi' ismiyle yayınlanan tanıtım videosu:

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
06.02.2019

Değeri bilinmiyor bu adamın, bu adam boş konuşmuyor. Türk mutfağını giderek yitiriyoruz, yeni nesil şeflerin hepsi avrupa mutfağına yönelmiş vaziyette ve bu çok acı. Umarım toplum olarak kaybettiğimiz toplumsal değerlerimizin haricinde mutfağımızı da kaybetmeyiz.

06.02.2019

Gelecekte Avrupa mutfağından birileri çıkacak ve diyecek ki ah işte unutulan Türk mutfağı lezzetleri süper muhteşem. İşte ondan sonra bizim şefler de ona yönelecekler ama batı yine bize bizim olanı satacak ve bundan maddi manevi çıkar sağlayacak.

07.02.2019

Gerçekten pidecilik zor iş bunu bir pideci olarak söylüyorum odun ateşini devam ettiren bir firma olarak malzemenin iyisini yapmaya çalışan bir firma olarak hazır ürün kullanmayan kavurmasından,sucugundan,tüm malzemeleri kendi imkanlarıyla yapmaya çalışan biri olarak gerçekten zor iş ama karşılıgı varmı derseniz tabiiki var zira yemek yiyenler ne yedigini anlıyor artık ve müşteriniz sizi nerde olursanız olun en ücra köşede dahi sizi buluyor

09.02.2019

İşini hakkıyla, tam anlamıyla yaptıktan sonra bunun farkedilmediği bir konu görmedim. Sonuna kadar katılıyorum.

06.02.2019

İyi bir olaya parmak basmış gerçekten.

TÜM YORUMLARI OKU (11)